Noland Arbaugh, Düşünce Gücüyle Oyun Oynama Deneyimini Paylaştı

X/Twitter Kullanıcı Sayısında Düşüş İddiaları Artıyor X/Twitter Kullanıcı Sayısında Düşüş İddiaları Artıyor

Neuralink şirketinin resmi X platformunda gerçekleştirilen canlı yayın etkinliğinde, Arbaugh cihazı kullanarak dizüstü bilgisayarında satranç oynamak suretiyle imleci düşünceleriyle hareket ettirdi.

Ancak, Arbaugh'un daha önce de çeşitli oyunlar oynadığı ortaya çıktı. 29 yaşındaki oyuncu, Firaxis'in ünlü strateji oyunu Civilization 6'yı da gece boyunca oynadığını belirtti.

Arbaugh, bir dalış kazası sonrasında omuzundan aşağısı felç olan biri olarak, Neuralink ameliyatından önce bu tür oyunları oynama yeteneğini kaybetmişti. Ancak, Neuralink implantının ardından oyunlara geri dönebilmesi, kendisi için büyük bir dönüm noktası oldu.

Arbaugh, bu deneyimiyle ilgili olarak, "Artık kelimenin tam anlamıyla yatağıma uzanıp gönlümce oynayabiliyorum. Açıkçası bu noktadaki en büyük kısıtlama, tamamını kullandıktan sonra implantın şarj olmasını beklemek zorunda kalmaktı." şeklinde konuştu.

Bu gelişme, Neuralink implantının insanların hayatını nasıl olumlu yönde etkileyebileceğine dair umut verici bir örnek teşkil ediyor.

Kaynak: NTV