Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler başkanlığında gerçekleştirilen bir toplantıda, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesindeki son durum değerlendirildi. Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Bakan Yardımcıları Şuay Alpay, Alpaslan Kavaklıoğlu, Bilal Durdalı ve Celal Sami Tüfekci ile yurt içi ve sınır ötesindeki birliklerin komutanları da katıldı.

Bakan Güler, toplantıda terörle mücadele operasyonları ve diğer faaliyetler hakkında bilgi aldı ve yapılacak çalışmalara ilişkin talimatlar verdi. Güler, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesindeki son durumu açıklarken, "12 Ocak'ta, Pençe-Kilit Harekât bölgesinde maalesef 9 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bu vesileyle aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabırlar temenni ediyorum. Saldırılara derhal karşılık verilmiş, temas esnasında 23 terörist etkisiz hâle getirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Sarıyer'de Öğretmenin Darp Edilmesiyle İlgili Yeni Gelişme: Veli, Başka Öğretmeni Darp Etmiş Sarıyer'de Öğretmenin Darp Edilmesiyle İlgili Yeni Gelişme: Veli, Başka Öğretmeni Darp Etmiş

Güler ayrıca, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara, Kandil bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen hava harekâtları sonucunda bölücü terör örgütü tarafından kullanılan toplam 78 hedefin imha edildiğini ve 77 teröristin etkisiz hâle getirildiğini açıkladı.

Bakan Güler, terörle mücadelenin artan bir tempoyla devam edeceğini ve terörün kaynağında yok edilmesi amacıyla azim ve kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti. Güler, başarının en büyük payının şehitler ve gaziler tarafından olduğunu vurgulayarak operasyonların devam edeceğini ifade etti.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Doğukan ÖZKURT