Yenilenen Duraklar
 
Trabzon’un bazı merkezlerindeki duraklar yenilendi. Daha da büyütüldü. Bunlardan birisi de  molozda ekipler amirliğinin hemen önünde Tıp fakültesi dolmuşlarının doğusunda yapıldı. Ancak durakta hemen reklamlar belirdi. Fakat Otobüslerin saatleri konulmamış. Şimdi vatandaşlar hareket saatlerinin asılmasını bekliyorlar!
 
Ufuk Çok Heyecanlı
 
Enerji ve Tabi Kaynaklar Dr. Bakanı Berat Albayrak’ın Trabzon Oflu Danışmanı Ufuk Hacıahmetoğlu evladı Sadık Orhan için sünnet töreni gerçekleştiriyor. 7 Temmuz 2018 tarihinde Ankara Gölbaşı Sosyal tesislerinde  gerçekleştirilecek olan Sünnet şöleninda kuran tilaveti icra edilecek. Hayırlı olmasını diliyoruz.
 
Selahattin Sekban Kalbine Yenildi
 
Beşikdüzü ilçemizin sevilen simalarından, Selahattin Sekban (63) hayatını kaybetti. Önceki akşam geçirdiği kalp krizi sonucunda Trabzon Medical Park Hastanesi’ne kaldırılan ve burada ameliyata alınan Selahattin Sekban ameliyat sırasında hayata veda etti. Beşikdüzü Fen Lisesi’nde öğretmenlik ve serbest olarak avukatlık yapan Selahattin Sekban için yarın dün Merkez Eski Cami önünde anma programı yapıldı. Cenaze namazı  Sürmene ilçesinde ikindi namazına müteakiben kılınarak aile kabristanlığında toprağa verildi. Selahattin Sekban evli ve 2 çocuk babasıydı.  
 
Yeşiltepe İttifakı
 
24 Haziran Cumhurbaşkanı seçiminden zaferle çıkan Cumhur ittifakı, AK Parti ile MHP arasında birlik havası oluşurdu. Seçimin ardından AK Parti Ortahisar Yeşiltepe Mahalle Başkanı Yaşar Çalık, Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Baki Özdemir ile MHP Ortahisar İlçe Yöneticisi Şenol Şensoy’u makamında ağırlayarak hem seçimi değerlendiler, hem de keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler. Siyasetten iş dünyasına, spordan gündemdeki yeni gelişmelere kadar konuşulduğu sohbette Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabileyi nasıl oluşturması gerektiği de konuşulanlar arasındaydı. Cumhur ittifakının açık ara birinci tamamladığı mahallede Cumhurbaşkanı Erdoğan 3881 oy, Muharrem İnce 1819 oy, Meral Akşener 618 oy almıştı.
 
Çaykara’nın Gülen Yüzü Hayata Veda Etti
 
İş Adamı Yaşar Şahin’in babası Mehmet şahin (96) hayata veda etti.  Çaykara Yeşilalan Mahallesi’nden, İlçenin ilk esnaflarından, Hacı Mehmet Şahin (96) İstanbul´da vefat etti.  Mehmet Şahin Çaykara´da uzun yıllar esnaflık yapmış milletin güvenini kazanmıştı. Gülen Yüzü, sempatisi ile herkesin gönlünde taht kuran Şahin, 96 yıllık hayatını Çaykara coğrafyasında geçirdi.
 
Şahin’in cenazesi Yeşilalan Mahallesi’ne getirildi. Cenaze bugün aynı mahalle’de öğle ezanına mütakip kılınacak cenaze namazının ardın son yolculuğuna uğurlanacak. Bizde Mehmet Şahin’e Allah2tan rahmet, ailesine baş sağlığı dileriz.
 
Esnaf Bilgilendirildi
 
Trabzon Vergi Dairesi Başkanı İlhan Akçay ve beraberindeki birim amirleri, 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasıyla ilgili kanunla ilgili olarak esnaf teşkilatını bilgilendirdi. Akçay, yapılandırmaya son başvuru tarihinin 31 Temmuz 2018 olduğunu hatırlattı. Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Trabzon Vergi Dairesi Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği seminerde 7143 sayılı kanun hakkında yapılması gereken işlemler ve kanunun detayları anlatıldı. Toplantıya TESOB Başkanı Metin Kara, oda başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve genel sekreterler katıldı. 

Seminerin açılış konuşmasını yapan Başkan Kara, üyelerine yönelik gerçekleştirilen bilgilendirme nedeniyle Vergi Dairesi yetkililerine teşekkür etti. Trabzon Vergi Dairesi Başkanı İlhan Akçay ise, çok geniş bir uygulama alanı olan 7143 sayılı kanunun amacına ulaşabilmesi için STK'lara büyük bir görev düştüğünü, herkesin yapılandırma kanunu hakkında bilgi sahibi olmasının, katılımı artıracağını vurguladı. Seminerde daha sonra Tahsilat Müdürü Birnaz Yılmaz, kanun hakkında bilgilendirmede bulundu.

Vadesi geçmiş borçların azaltılarak taksitler halinde ödenmesi imkânı, ihtilafların sulh yoluyla çözümlenmesi, matrah ve vergi artırımı koşuluyla geçmişe yönelik vergi incelemesi yapılmaması, stokların, kasa ve ortaklardan alacaklara yönelik işletme kayıtlarının düzettirerek gerçek duruma uygun hale getirilmesi, yurt içi ve yurtdışındaki bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılması hususlarında detaylı bilgilendirme yapıldı.  Özellikle peşin ödemenin avantajları vurgulanarak son başvuru tarihinin 31 Temmuz 2018 olduğu ve başvuruların mutlaka bu süre içerisinde yapılması gerektiğinin altı çizildi. Seminerin sonunda TESOB Başkanı Metin Kara, Trabzon Vergi Daire Başkanı İlhan Akçay'a günün anısına teşekkür plaketi takdim etti.
 
Psikososyal Destek Birimi Rize’de Hizmette
 
Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık çalışanlarına çocuk istismarı, madde bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı, kronik ruhsal hastalıklar, damgalama ile mücadele ve intihar girişimi önleme farkındalık eğitimleri verilmeye başlandı. Türkiye genelinde 51 ilde toplam 100 adet bulunan Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM), Rize’de Merkez Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) bünyesinde hizmet vermeye başladı. Rize İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Birimi ile işbirliği ve koordinasyon içerisinde tanıtım faaliyetleri kapsamında eğitim vermeye başlayan SHM Psikosoyal Destek Birimi, eğitimlerini başlattı.
Editör: TE Bilisim