Akar; “AKP hep yanıldı. Ülkemizin hayati meselelerini enine boyuna irdeleyip yanlış olanlara karşı çıktık hepsine hayır dedik yanılmadık. AK Parti’nin sonradan pişman olduğu her icraata hayır dedik haklı çıktık, gelelim bu anayasa değişikliğine yine bu anayasaya hayır diyoruz yine yanılmayacağız, ancak bizleri PKK, HDP, cemaatte hayır veriyor diyerek bizlere terörist diyenler, meğer gizli pazarlıklarla evet verdirmeye çalışıyorlar. Barzani’de suç ortakları bu yaptığınıza yine hayır diyoruz. Ey evetciler Anayasa’yı iyi okuyun ne AKP’ye nede Recep Tayyip Erdoğan’a inanmayın bunlar hep yanıldı bizler haklı çıktık, şimdide haklı çıkacağız. Zamanınız var düşünün sandıkta sizlerde hayır verin” dedi. 

KTÜ’de Meslek Ve Tanıtım Fuarı 

Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan “KTÜ ve Meslek Tanıtım Fuarı” 22 Mart 2017 Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Bölgede ulunan 11 ilden davet edilen liselerden üniversite çağına gelmiş öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirilecek “4. KTÜ ve Meslek Tanıtım Fuarı”  saat 10.00’da KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenecek.

TGC’nin Web Sayfası Yenilendi

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Web sayfası yenilendi. Yapılan açıklamada; “Geliştirdiğimiz proje kapsamında Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ile geçtiğimiz günlerde imzaladığımız “Kurum Kapasitelerini Geliştirme” desteği ile yenilenen web sayfamız cms sistem web tasarım ve yazılım sistemi kullanılarak Abanoz Medya tarafından hazırlandı. Her türlü ekran üzerinde kolaylıkla görüntülenebilen özelliğe sahip web sayfamız mobil cihazlarda da kolay kullanım imkanı sağlıyor.Yine DOKA desteği ile geçmişte hazırlanan Trabzon Basın Tarihi Belgeseli'nin yer aldığı web sayfamız resmi sosyal medya hesaplarımız Facebook ve Youtube ile de entegre edildi. Web sayfamızın yenilenmesi konusunda verdiği destek nedeniyle DOKA’ya teşekkür ediyoruz” denildi.
 
Şinik Organize Görüşüldü

Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un başkanlığında yapılan Şinik Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis heyeti toplantısı Akçaabat Kaymakamlığı’nda Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda Şinik Organize Sanayisi’yle ilgili görüşmeler yapıldı.

Gençtürk Uğurlandı

Arsin Oğuz Mahallesi Muhtarı Bayram Gençtürk bir süredir tedavi gördüğü Kaşüstü Kanuni Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Gençtürk Oğuz Mahallesi’nde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine; Arsin Kaymakamı Fikret Dağ, Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, Türkiye Ziraat Odaları Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu, Ortahisar ziraat odası Başkanı Mustafa Bekar, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, Yomra Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Gençtürk, Arsin Muhtarlar Derneği Başkanı Raif Gürsoy, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bizde Gençtürk’e Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz. 

Birliğe Daha Fazla İhtiyacımız Var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Nevruz Bayramı ile ilgili mesaj yayınladı. Soylu: "21. yüzyılın terör ve şiddet ortamı, yaşanan vekalet savaşları ve göç hadiseleri, nevruzu alelade bir kutlama olmaktan çıkarıp, bir insanlığa dair farkındalığın vesilesi haline getirmektedir. Açıkça görülmektedir ki dünyanın bu farkında lığa, bu gönül birlikteliğine, bugün her zaman olduğundan daha fazla ihtiyacı vardır. Bütün dünyanın bu sesi duyacağına, anlayacağına ve bu kadim medeniyetler beşiği coğrafyanın kan ve gözyaşı değil, ilim, bilim, sanat üreteceği o güzel günlerin çok yakın olduğuna inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve tüm insanların Nevruz Günü'nü kutluyor, hem coğrafyamızda hem de tüm dünyada barış, kardeşlik ve huzurun müjdecisi olmasını diliyorum."

Sahip Çıkacağız

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, AK Parti İlçe Başkanı Şaban Bıyık, Kalecik Mahalle Muhtarı Şaban Çimşir, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Mahmut, meclis üyeleri ve ilçe teşkilat mensuplarıyla Araklı’nın Kalecik Mahallesi’nde akşam namazından sonra vatandaşlarla bir araya geldi. 16 Nisan’da gerçekleşecek referandum ile ilgili vatandaş bilgilendirildi. Maddeleri tek tek açıklayan Araklı Belediye Başkanı Çebi bu değişikliğin son derece önemli olduğunu vurgulayarak; ” Bizlerin bu vatan topraklarından başka gidecek bir yeri yoktur. Yüzyıllardır şehit kanlarıyla kazanılmış bu topraklarda milletimiz gereken cevabı her zaman olduğu gibi verecektir” dedi.
 
Sevgi Ve Dostluğun Etrafında Birleşmeliyiz

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 21 Mart Dünya Nevruz Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Gümrükçüoğlu, “Nevruz’un, tüm dünyayla birlikte bölgemiz için, huzura ve esenliğe vesile olmasını diliyorum. Nevruz için bir araya gelen kalpler, öfkenin ve kinin değil, sevginin ve dostluğun etrafında birleşmeli, bu duygularla birlikte çarpmalıdır. Bizim için Nevruz'un anlamı budur. Bu düşüncelerle, Trabzon halkının, aziz milletimizin ve coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizin Nevruz Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum" dedi.

Ayrışmanın Değil Kaynaşmanın Günüdür

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora 21 Mart Nevruz Bayramı ile ilgili açıklamada bulundu Cora; “Nevruz; baharın gelişi, suların çağıldayışı, tabiatın uyanışı, yeniden dirilişimizdir. Tarihimiz, günümüz ve geleceğimizdir.  Bolluk, çokluk ve berekettir. Bu gün; Ayrışmanın değil kaynaşmanın, çarpışmanın değil barışmanın, tartışmanın değil uzlaşmanın günüdür. Fazıl Hüsnü DAĞLARCA; Çanakkale; Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözdür ifadelerini kullanmıştı. 15 Temmuz da eski Türkiye’nin son sözüdür. Ümit ediyoruz ki; 16 Nisan Referandumuyla Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemimizle ülkemiz için yeni bir gün doğacaktır. Elbette Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır” dedi. 
 
Editör: TE Bilisim