Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi alanına ait enerji nakil hattı yapım işi, birim fiyat esası ve birim fiyatların her biri için geçerli olmak üzere işin tümüne indirim verilmek suretiyle, kapalı zarf teklif alma usulüyle ihale edilecek. Keşif bedeli 3 milyon 924 bin 250 lira, geçici teminat bedeli ise 274 bin 697 lira 50 kuruş olarak belirlenen ihale, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Ankara’daki yeni hizmet binasının 159 numaralı toplantı salonunda, 2 Ağustos 2018 Perşembe günü saat 10.00’da yapılacak.
 
Of Müftüsü Veda Etti
 
Yaklaşık 5,5 yıldır Of Müftülüğü görevini yürütmekte olan Recep Onat, Düzce Gümüşüova Müftülüğüne atandı. 2013 yılı Ocak ayında Müftü Mehmet Genç’in Kars İl Müftülüğü’ne atanmasının ardından Of Müftülüğü görevine atanan Recep Onat, Of’a veda etti.  mesai arkadaşlarına veda eden Müftü Onat; “Bu benim dokuzuncu tayinim. Bizler buna alıştık. Of benim sadece müftülük yaptığım bir yer değil. Çaykara’da köyümde buradaki arkadaşlarım kadar, dostlarım adar dostum yok. Çünkü ben İmam Hatibi de burada okudum. 5,5 yılı aşkın süredir de görev yapmaktayız. Bir ara bizi burada unuttular diye düşünüyordum ki tayin haberi geldi. Demek ki bizi unutmamışlar. Bilerek veya isteyerek hiç kimsenin kalbini kırmadım. Bilmeden, istemeden böyle bir şey yapmışsam hepinizden özür diliyor ve haklarınızı helal etmelerinizi istiyorum. İnşallah sizleri Düzce’ye, Gümüşova’ya bekliyorum” ifadelerini kullandı.
 
İşbirliği Olanakları Görüşüldü
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Meclis Başkanı M. Şadan Eren ile beraberindeki heyet, Türkiye’nin Salzburg ve Bregenz Başkonsolosluklarını ziyaret etti, iki ülke işadamları arasında işbirliği konularında görüş alışverişinde bulundu. Avusturya’ya yapılan turizm inceleme ziyareti kapsamında Salzburg Başkonsolosu Berkan Pazarcı’yı ziyaret eden heyet, ziyaretin kapsamı hakkında bilgi verdi. Başkonsolos Pazarcı’dan Avusturya – Türkiye ilişkileriyle ilgili bilgi alan Trabzon heyeti, özellikle benzer coğrafyaya sahip iki ülke arasındaki turizm işbirlikleri konusunda görüş alışverişinde bulundu. Başkan Hacısalihoğlu, “Avusturya ile Doğu Karadeniz Bölgesi’nin benzer bir coğrafyaya sahip oluşu, ekonomik göstergeler, Türkiye ile dış ticaret, Avusturya’nın dış ticareti ve ithalat ihracattaki ürün grupları, yurtdışı yatırımlar hakkında bilgi alınarak söz konusu ilişkilerde Trabzon ve bölge illerinin nasıl konumlandırılabileceğine yönelik istişarede bulunuldu” dedi. Trabzon heyeti, ayrıca Bregenz Başkonsolosu Nursel Berberoğlu’nu da makamında ziyaret etti. Başkan Hacısalihoğlu, “Sayın Başkonsolosumuz ile Dopplemayr Teleferik fabrikasında inceleme gezisi ve toplantıya katıldık. Dopplemayr firması, 91 farklı ülkede 14 bin 800 adet teleferik benzeri halatlı sistemler inşa etmiş veya kurdu. Ziyarette CEO Thomas Pichler ve Proje Mühendisi Murat Kızkapan ile toplantı yapıldı ardından fabrika incelendi. Firma yetkilileriyle Akçaabat’ta ve Uzungöl’de kurulması planlanan teleferik sistemi ve finansmanı konuları görüşüldü” diye konuştu. Ziyaretlerde Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, TTSO Meclis Üyesi Şaban Bülbül ve diğer ilgililer de yer aldı.
 
İçme Suyu Uyarısı
 
Rize'de artan ishal vakaları üzerine İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, içme suyu uyarısı yaptı. Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, kentte son günlerde içme suyuyla bulaşabilen hastalıklarda kısmi artışlar gözledikleri belirtilerek, buna neden olarak su depolarının temizliklerinin yapılmayışı ve su kesintilerinden sonra ilk gelen suyun kullanılmasının neden olabileceğini söyledi.  Köy ve mahalle muhtarlarına su depolarının temizletilmesi yönünde çağrıda bulunan Tepe, depoların temizliğinde kendi teknisyenlerinin teknik destek verebileceklerini de ifade ederek, “Son derece önemli olan konuyla ilgili tüm mahalle ve köy depolarımızın içlerinin en azından iki ayda bir temizlenmesi vatandaşlarımıza yapacağımız en büyük görev ve hizmetlerin başında gelmektedir. Bu sebeple tüm kıymetli muhtarlarımızı mahalle ve köy halkı ile birlikte su depolarını temizlemeye davet ediyoruz. Muhtarlarımız talep ettiği taktirde de Merkez ve İlçelerimizde bulunan Çevre Sağlığı Teknisyenlerimiz temizlik çalışmalarına katılıp, teknik destek vereceklerdir. Unutulmamalıdır ki köyün, mahallenin suyunun temizliği yolunun asfalt ve betonunun durumundan çok daha önemlidir.’ diye konuştu.
 
Islıklı Davet
 
Islık Dili Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Şeref Köçek ve Kuşköy sakinlerinin katılımıyla Giresun Gazi Caddesinde başlayan festivalin ilk etabında cadde üzerinde kemençe çalıp horon tepindiler. Vatandaşların yoğun ilgisi altında yürüyen Kuşköylüler ıslık dilini kullanarak ta vatandaşları festivale devlet ettiler.  Dernek Başkanı Şeref Köçek, yürüyüş sonrası Atatürk Meydanında yaptığı konuşmada, UNESCO Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde 'ıslık dilinin' yer aldığını vurgu yaptı. Köçek, ıslık dilinin Giresun başta olmak üzere Türkiye'nin bir değeri olduğunu belirterek, “Bu da Giresun başta olmak üzere Türkiye için önemli bir gelişme oldu. Bu kültür bizler için önemli, çalışmalarımız bu kültürün kaybolmamasını sağlama yönünde. Kuşdili Festivali'ni bu yıl bu meydanda 2-3 Ağustos'ta, Kuşköy'de ise 4-5 Ağustos'ta gerçekleştireceğiz. Bugün buradan da herkesi ıslık diliyle festivale davet edeceğiz” dedi.
 
Kasap Vatandaşı Dinliyor
 
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap vatandaşlar ile bir araya geliyor. Mesaisinin ilk saatlerinde Yeniköy Mahallesi Kıbrıs caddesinde bir esnafın dükkanı önünde vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Kasap, kahvaltısını birlikte yaparak istek ve taleplerini dinledi. Teknik ekibi Belediye Başkan yardımcıları ve Meclis üyeleriyle birlikte Yeniköy Mahallesine gerçekleştirmiş olduğu ziyarette vatandaşlar Başkan Kasap’a mahalleye yapılan yatırımlar için teşekkürde bulundu.  Mahallede kalan eksikliklerle ilgili vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Kasap, Rize Belediyesi olarak her fırsatta vatandaşın sesine kulak verme gayreti içerisinde olduklarını dile getirerek, 4,5 yıllık belediye başkanlığı döneminde her mahalleye eşit hizmet sağlamak için çaba sarf ettiklerini söyledi.
Editör: TE Bilisim