Cenazesi dün İskenderpaşa caminden öğle namazına müteakip son yolculuğuna uğurlandı. 

Cenaze merasimine Devlet eski Bakanı Faruk Özak ile çok sayıda siyasetçi, spor yöneticisi ve iş adamı katıldı. Merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz.

Tebrik Ziyareti

Trabzon Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Saadettin Kaşıkçı, TAKA Gazetesini ziyaret etti ve yeni ofisi için hayırlı olsun dileklerini iletti.
 
Yayın Yönetmeni Yusuf Turgut ve Yazı İşleri Müdürü Harun Yavruoğlu ile sohbet eden Kaşıkçı, yeni basın kartlarıyla ilgili de‘15 Temmuz’dan sonraki süreçte kartlar daha bir inceleniyor. Birçok basın kartı iptal edildi. 

Trabzon basını 15 Temmuz öncesinde ve sonrasında güzel bir sınav verdi. Ben meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. TAKA Gazetesi’ni yeni ofisi için de kutluyorum’ dedi

Akkaya Kutladı Hediyesini Verdi

Trabzon Basını’nın duayen isimlerinden Gazeteci Nevzat Yılmaz’ın doğum gününü Trabzon Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya Cemil Usta’da kutladı ve hediyesini takdim etti. Yeni yaşını kutlayan Duayen Gazeteci Nevzat Yılmaz’a bizde hayırlı ömürler dileriz.

Selimoğlu Sert Çıktı

MHP Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Derviş Çelenk Selimoğlu, referandum süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, “Trabzon’da genel merkeze muhalif olan bir kısım arkadaşlarımız internet üzerinden veya bazı gazete sayfalarında gündemde kalmak için yazılar yazılıyor. Algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bunları yapanlar ya milletvekilliği sıralamasında yer bulamayanlar. 

Bir kısmı da Genel Başkanımız evet dediği için Hayır diyenler. Yani millet vatan uğruna değil de çıkar menfaat uğruna kendilerini bir kısım topluluğa hoş gösterme çabasıdır. Öyle Trabzon’u temsil konumunda değildirler.  Onlar ne istiyorsa onu yapsınlar kimle olacaklarsa olsunlar hangi Hayır kampanyasını yaparsa yapsınlar çok fazla etkili olamazlar. 

Trabzon’da en yakın zamanda planlı programlı çalışmalar başlayacaktır. Ben inanıyorum ki vatanını milletini bayrağını seven bütün Ülkücüler genel başkanın izinde vataninin milletinin bayrağının yanında o ülkücü dik duruşu gösterecek. Her zaman olduğu gibi görevini yerine getirecektir. Bizim derdimiz makam derdi değil vatan derdidir. Vatan söz konusu olunca gerisi teferruattır, MHP’nin kapıları vatan sevdalılarına ardına kadar açıktır” dedi.

Turup Değerlenecek

 Araklı’nın Turup bölgesine yatırım yapmak için Körfez ülkelerinden gelen işadamları Araklı Belediye Başkanı’nı ziyaret ederek Turup bölgesi ile ilgili bilgi ediniyorlar. Araştırmalar yapmak için bölgeye gelen Arap işadamı Ahmad Al Ajaji, Arsin Belediye Başkan Yardımcısı Farabi Hacıhasanoğlu ile birlikte Araklı Belediye başkanı Recep Çebi’yi ziyaret ettiler. 

Recep Çebi, Turup bölgesinin turizm yatırımı yapılabilecek yerlerden biri olduğunu belirterek, ” Arap işadamlarının yatırım amaçlı ziyaretleri bizleri mutlu ediyor. Bugüne kadar gelen işadamları bilgiler toplayıp dönüyorlar. Ancak, önümüzdeki aylarda ciddi bir yatırım için geleceklerini tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.

Siyaset Hareketlendi

Referandum takviminin açıklanmasının ardından Trabzon’da da her partide hareketlilik daha da arttı. AK Parti Trabzon’da hedef yüzde 80 olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından belirlenmişti.

AK Parti Trabzon teşkilatları da bu hedefe ulaşmak için İl Başkanı Haydar Revi’nin öncülüğünde kolları sıvadı.

Revi, referandum çalışmaları doğrultusunda eski yeni tüm başkanlarla bir araya gelecekmiş. Revi öncelikle kurucu üyelerle ardından eski ilçe başkanlarıyla bir araya gelecek. Üst üste toplantılar yapacak olan Revi’nin belirlemiş oldukları seçim çalışma programını anlatacağını öğrendik.

Kabul Edilemez

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Hamam Çimeni'nde  belediyenin kirala yüksek oranda zam yaptığı şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek "Hamam Çimeni Çarşısı'nda eskiden kalan kiracılarımız ve yeni ihale yoluyla kiraya verilen iş yerlerimiz var. Eski kiracılarımızın kira miktarları o civarda bulunan işyerleri arasında en düşük  seviyededir. 

Fakat sonradan ihaleye çıkarttığımız iş yerlerinin kirası ihale yoluyla belirlenmiştir. Oluşan rekabet sonrasında kira fiyatları yükselmiştir. Biz oluşan kiralara 2 yıldır zam dahi yapmadık. Ayrıca bura belediyemizden kiraladıkları işyerlerini 2. kişilere  daha yüksek ücretle kiralayanlar oldu. Keşke bu yazılanlar bize sorulsa ve gerçek neyse o yazılsa daha iyi olurdu" şeklinde konuştu.

TSİAD’da Önemli Toplantı

Bölgemizde Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından yürütülen ‘Cazibe Merkezleri Programı’ konusunda, DOKA uzmanları Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) üyelerini bilgilendirecek. Yatırım yeri tahsisi, Bina yapımı, Faizsiz yatırım kredisi, Faiz indirimli işletme kredisi desteği gibi çok cazip yatırım imkanlarını içeren Cazibe merkezleri programı bilgilendirme toplantısı bugün gerçekleşecek.
 
Arıza İzin Vermedi

Trabzon'da havayollarına ait bir uçak arıza yaptığı için kalkış yapamadı.

Edinilen bilgiye göre, Pegasus Havayollarına ait 12.55'te Trabzon'dan Adana'ya gidecek olan uçak yolcularını aldıktan sonra kalkış için pist başına geldi. Bu sırada uçakta arıza olduğunu fark eden pilot kalkış yapamayarak geri döndü. Yolcuların uçaktan indirildiği bilgisi edinildi. 
Editör: TE Bilisim