Trabzon Yeşilay Derneği Başkanı Köksal Boz ise Soylu’ya destek verdi, sahip çıktı. İşte Boz’un sözleri: ‘Sayın Bakanımız meselenin hassasiyetini ön plana çıkarmak için böyle bir söylem kullandı. Terörle nasıl mücadele etti ise mücadele sonrasında terör faaliyetlerini nasıl ülkenin gündeminden düşürdü ise bu konuda da aynı hassasiyeti güvenlik mensuplarına yüklemek istiyor. Mesajı bu yöndedir. Keşke halkımız uyuşturucu ile mücadele konusunda yeterince sorumluluk alsa da, uyuşturucuya karşı savaşa katılsa da sorun kalmasa. Uyuşturucu Türkiye genelinde alt yaş sınırlarına kadar inmiştir. Sayın Bakanımızdaki bilgiler ve belgeler daha vahimdir ve ‘Ayak kırma’ sözü de durumun ciddiyetini anlatmak için kullanıldığını sayım Bakanımız ifade etmiştir. Bundan sonraki eleştiriler önyargılı eleştirilerdir.’
 
Sayılı gün çabuk geçer!
 
Kamil Han. Sivilden de, Cezaevinde de en tutkulu okuyucumuz. Mektup göndermiş, çok teşekkür ediyoruz. TAKA Gazetesi ve yazarlarının kendisine ilaç gibi geldiğini anlattı. Zihni Ağırman’a babasının vefatından dolayı taziyelerini de iletti. Kamil kadeşim sayılı günler erken geçer ve mektubunda sözünü ettiğin gibi ister Acısu’da isterse Araklı’da Akasya tesislerinde yine birlikte oturur, sohbet ederiz. Geçmiş olsun dileklerimizi iletirken tüm kader mahkumlarına da selam ve sevgilerimizi gönderiyoruz.
 
Basına Haksızlık
 
Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın Ramada Otel’de seçimi vardı. Seçime kadar kampanya döneminde Trabzon basını her adayı dikkate aldı ve yer verdi. Ancak basın mensupları seçim salonuna alınmadı. Bu konuyu Trabzon’da görev yapan basın mensupları kınadıkları gibi büyük bir haksızlık olarak da gördüler.
 
Hükümetine Kavuştu
 
Duayen gazeteci ve foto muhabiri Turgut Özdemir’in ani ölümü tüm basın camiasını derinden üzdü. En fazla gözyaşı dökenler ise gazeteci ağabeyimiz Bülent Deveci ile İdmanocaklı Münevver oldu. Sosyal medya hesaplarında ise şu  paylaşım yapıldı: ‘Annesini çok seviyordu. Onsuz yaşam anlamsızlaştı. O Hükümetine kavuştu.’
 
Demeli Ve Ekibi Vuslat’ta Hasret Giderdi

2014-2016’da sürecinde görev yapmış MHP İl yönetimi, yine o dönem il yöneticisi olan Oktay Kaplan’a ait Vuslat Otel’inde MHP Trabzon eski İl Başkanı Muammer Demeli öncülüğünde bir araya geldi.

MHP Trabzon eski il Başkanı Muammer Demeli gerçekleşen buluşmada eski il yöneticileriyle birlikte hasret giderdiği görüldü. Hoş bir muhabbetin hakim olduğu havada eski çalışmalar anlatılırken, eski kadronun yeniden bir araya gelmesi, herkeste bir heyecana neden olduğu da görüldü. Her ne kadar bu buluşma ‘Hasret giderme adına’ olsa da Muammer Demeli ve ekibinin heran göreve hazır olduğu gerçeğini de değiştirmiyor.

Hala Arayacak Gibi
 
Turgut Özdemir’in Gazeteciler Konfederasyonundan en can dostlarından birisi de Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü idi. Köprülü, haberi aldığında inanamamış ve şaka sanmış. Gerçek olduğu ortaya çıkınca da sabaha kadar odanın içinde dolaşıp durmuş. Cenazeye katıldı ve ardından Gümüşhane’ye döndü. Köprülü, ‘Her gün arardı, hala arayak diye bekliyorum’ dedi.
 
Karbuz’un Ameliyatı
 
Gazetemizin eski Yazı İşleri Müdürü, TTSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz, ‘Korkunun ecele faydası yok, ameliyat masasına yattım’ dedi. Karbuz ameliyatı ve sevenlerinin temennileri ile ilgili şunları söyledi:
 
‘Çok başarılı bir operasyon oldu. Şimdilik göz tansiyonumun yüksek çıkması dışında her şey yolunda görünüyor. Tüm arayan soran dostlara teşekkür ediyorum. Arayıp sorup ulaşamayan dostlar için buradan yazdım. Zira doktor, çok sık telefonu elime almamı istemiyor. İyiyim ve dünyayı daha net görmeye hazırım.’ Karbuz’a geçmiş olsun diyoruz, her işin başı sağlık.
 
Eren’in İsmi Yaşayacak
 
açka ilçesi kırsalında, bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit olan Şehit Eren Bülbül'ün adı İzmir’de yaşatılacak. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Maçka ilçesinde meydana gelen hain terör saldırısı sonucu Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencisi Eren Bülbül'ün ismini İzmir’de yeni yapılan bir okula verildi. Milli Eğitim Bakanlığının, ahde vefa adına şehit Bülbül'ün isminin, İzmir’in Bayraklı ilçesinde yeni yapılan ve 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında eğitime başlayan okulun ismini Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Orta okulu olarak verilmesi başta acılı ailesi olmak üzere milli eğitim camiası ve Trabzon halkı tarafından takdirle karşılandı. Şehit Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül, “Eren’min adının yaşatılması bizi mutlu eder ama hiç bir şey şehidimin acısı bizlere unutturmaz”dedi.
 
Ustaoğlu’nun Şifa Dileği
 
Trabzon’un Akçaabat ilçesi Akören mahallesi Muhtarı Yaşar Ustaoğlu çalışkanlığıyla tanınıyor. Ustaoğlu, bir taraftan mahalleye hizmet götürürken bir taraftan da sılayı rahim yapıyor hastaları ziyaret ediyor. Kış mevsimine girilince hastalıklar da haliyle baş gösteriyor. Ustaoğlu peşi sıra hasta ziyaretlerinde önce kayınpederi Nihat Aksu’yu, ardından mahalle imamı Harun Akpınar’ı ardından da mahalle sakinlerinden Temel Aksuoğlu’na geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Hasta ziyaretinin hem dini bir gereklilik hem de hastalara moral verici olduğunu söyleyen Ustaoğlu, ‘’Allah tüm hasta kardeşlerimize şifalar ihsan etsin’’ dedi.
 
Pınar’dan Marka Tüyosu
 
ABD’nin Valparaiso Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Pınar, Karadeniz’in zenginliklerine işaret ederek bazı vurgularda bulundu. Herşey daha çok çalışmaktan ve proje geliştirip hayata geçirmekle oluyor. Pınar’ın mesajı şu: ‘’Burada çok önemli iki ürün fındık ve çay bulunmakta. Eğer dünyada üretilen çikolata ve benzeri fındık kullanılan ürünlerin üzerine ‘Türk fındığıyla üretilmiştir’ türü ibareler koydurulabilirse, Türk fındığı da dünyada bir marka olur. Ülkeler bu tür ürünlerinin marka konumuna gelmesi için birçok çalışma yapıyor. Aynı şekilde çay da Türkiye’nin dünyada marka olabilecek bir ürünü. Trabzon’da ve bölgede çay ve fındığın yanı sıra yayla turizmi, tarihi eserler ve tarih turizmi de marka yaratılabilecek konuların başında geliyor” dedi.
Editör: TE Bilisim