Kıran Takipte

İl Başkanlığı ve Ortahisar için adı geçen ancak görev almayan Hüseyin Kıran dediğini yapıyor. Kırgınlığım yok diyen Kıran Temel Korkmaz ile birlikte Artvin’de Meral Akşener’i yalnız bırakmadı. Kıran ve Korkmaz birlikte Artvin’e gitti ve Meral Akşener ile sohbet ettiler.

MHP’ye Orhan Sarı

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Arsin ilçe Başkanlığına Orhan Sarı atandı. Sarı yeni görevi almasının ardından güçlü bir yönetim oluşturmak için harekete geçti. Başarılı iş adamı Sarı bu başarısını Siyasete de taşımak istiyor. Tebrik ediyoruz.

Cumur Ailesinin İkinci Acısı

Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur yaklaşık 2 hafta önce annesini toprağa verdi. Onun ölümünün ardından da bu kez Teyzesi va aynı zamanda amcasının eşini son yolculuğuna uğurladı. Annesi Sefure ile Teyzesinin tam 70 yıl boyunda Çal’da, yaylada, mezerede birlikte yaşadığını söyleyen Cumur, ‘Ne bu dünyada ne de öteki alemde ayrılmadılar’ dedi. Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Yusuf Ağırman’dan Ciddi Yatırım

Trabzon’un başarılı muhtarlarından birisi olan Yusuf Ağırman yazın yaylada turizme hizmet veriyor. Bu yıl Antalya’dan gelen kafileleri yayladaki otelinde ağırlayan Ağırman yayladan indikten sonra da Çaykara Taşkıran’daki ofisinde hizmetlerini sürdürüyor. Zihni Ağırman’ın babası Mustafa Ağırman’ın yaşamını yitirdiği gün Trabzon’dan cenazeye gelen tüm konukları ilçede ağırlayan Ağırman, son olarak 2 mahallenin yolunu asfatlatarak vatandaşlardan tam puan almıştı.

Faruk Çebi’den Mesaj Var

Küresel Isınma ile Mücadele Derneği Genel Başkanı Faruk Çebi yazılı bir açıklama yaptı. İşte özeti; ‘Ormanların ve Doğal Yapının Yapılaşmayla Tahrip Edilmesine Mi? Yoksa Kişiye Özel Sistemlerle Oluşturulan Kamu Zararına ve Haksız Kazançlara Mı Üzülelim.? Bilindiği gibi, Literatürde Tabiat Parkları; “tarihi, kültürel ve turizm değerleri bakımından ender özelliklere sahip olan ve korunması gerekli doğal alanlar” olarak tanımlanmıştır. 2011 Yılı’nda yürürlüğe giren ve bazı bakanlıkların yeniden yapılanmasına olanak sağlayan Kanun Hükmünde Kararname ile Tabiat Parklarının imara açılmasının yasal zemini oluşturulmuştur. Planlama ve proje sürecinde görev alacak yetkililerin kişisel inisiyatifi dışında hiçbir sınırlayıcı unsura yasalarda yer verilmemiştir. Geçmişte piknik ve mesire yeri olarak kullanılan  arazi değeri yüksek ormanların çoğu Literatürdeki tanıma bakılmaksızın daha iyi korunacak algısı yaratılarak hızla Tabiat Parkı ilan edilmiştir. Büyük bir başarıymış gibi de şov ve hamasete de malzeme edilmiştir. 
 
Bordo-Mavi Turist Çekiyor!

Ordu sahilinde yapılan 6.5 km’lik yürüyüş parkurunun Bordo-Mavi renklerle boyanması Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a eleştiri getirmişti. Ancak, haberin sosyal medyada yayınlanmasından sonra bu alan yerli ve Trabzonsporlu turistleri çekmeye başladı. Ordu’ya gidenler önce burada yürüyor sonra da teleferik ile birlikte Boztepe’ye çıkarak Ordu’nun ekonomisine katkı sağlıyorlar.

Ali Aydın Uyardı

Ali Aydın, Türkiye’nin bir dönem en üst düzey hakemi. Galatasaray maçında yaptığı bir hata sebebiyle hakemliği bıraktı. Şimdi Ordu’da turizm işi yapıyor. Aydın, cep telefonunu açtı ve Ergun Ata ile bize bir fotoğraf  ve afiş gösterdi. Afiş, Suudi Arabibtan Bilbordlara asılıyor. Ve aynen şu yazılıyor: ’Satılık şehir Trabzon’ Aydın, ‘Belki iyiniyetli yazılmış ama kimse bu ifadeyi kullanamaz. Turizm il müdürlüğü müdahele etsin’ dedi.
 
Editör: TE Bilisim