2009 yılında Trabzon Belediye Başkanı olarak göreve başlayan 2014 yılından itibaren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Meydan Parkı’nın yeni düzenlemeleriyle 4500 m2’lik alanı 15000 m2’ye çıkartıp trafikten de arındırarak  insanların şehrin merkezinde nefes alabilecekleri bir alan oluşturmuştu. Gümrükçüoğlu Ayrıca Forum Alışveriş merkezinin karşısında 30 dönümlük bir alanda yaptırdığı EYOF Olimpiyat Parkı Trabzon’un bir başka buluşma noktası oldu. Uygun fiyatlarıyla birlikte Trabzon’daki ailelerin sıkça kullandığı alan büyük beğeni topluyor.
 
Başkan Gümrükçüoğlu ayrıca Sera Gölü tesisleri yanındaki sosyal tesisleri Büyükşehir Belediyesi’ne kazandırarak halkın hizmetine sundu. Yaz kış tercih edilen bu mekanda büyük yoğunluk yaşanıyor. Başkan Gümrükçüoğlu dün bambaşka bir mekanı Trabzon halkının görüşlerine sundu. Trabzon’un aynı zamanda bir turizm markası olması beklenen Trabzon Botanik düb kapılarını Trabzonlulara açtı.  Trabzon Botanik bir hafta süreyle Trabzonlular tarafından ziyaret edilecek. Bu program bir açılış değildi. Vatandaşlar ve konunun uzmanları burayı ziyaret edecek. Eksikliklerini ve önerilerini dile getirecekler. Bu eksikliklerde Ağustos yada Eylül ayına kadar tamamlanacak ve Botanik resmen o tarihlerde açılacak.
 
Suat Bayraktar Fındık Ve Patates
 
Trabzon CHP’nin duayen isimlerinden Suat Bayraktar aradı. Tayyip Erdoğan yeminini yapıp Başkan olduktan sonra şu çağrıyı yaptı: ‘Şu anda patates ile fındık aynı fiyatta. Sayın Cumhurbaşkanı Trabzon meydanında söz verdi. Yeminini etti. Artık yarından itbaren fındık konusuna eğilmesini bekliyoruz. Bir mesaj vermesi yeter. Fındık 15 TL olur.’
 
Taka Ve Kamil Han
 
Kamil Han bir anlık öfkesinin kurbanı olmuş ve cezaevine girmişti. Kader mahkumudur. Sayılı günler çabuk geldi ve geçiyor. Rize Cezaevinden mektubunu aldık. Kamil Han aynı zamanda dikkatli bir okurumuz. TAKA Gazetesini kuruluşundan beri takip eder. Yazdığı mektuplardan ve önerilerinden elbette ki bir okurumuz olarak mesajı alıyoruz. Onunla birlikte selam gönderenlere de buradan teşekkür ediyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun.
 
Büyükliman’da Yerel Seçim
 
Genel seçimlerin tamamlanmasının ardından yerel seçimlerde kimlerin aday olabileceği konuşulmaya başlanıldı. Büyükliman Yöremizde yaşanan son gelişmelerle ilgili bir değerlendirme yapalım. Vakfıkebir ilçemizde Belediye Başkanı Muhammet Balta ilçeye tarihinin en büyük hizmetlerini gerçekleştirdi. Vakfıkebir’e 4 yılda kamu ve belediye aracılığıyla 170 milyon TL yatırım yapıldı. Başkan Muhammet Balta’dan ilçe genelinde büyük bir memnuniyet var. Rekorlarla dolu hizmetlerinin yanı sıra insan ilişkileri ve kişiliği ile Vakfıkebir’e büyük bir değer kattı.  Başkan Muhammet Balta’nın yeniden aday adayı olmasına ve aday gösterilmesine kesin gözü ile bakılıyor. Vakfıkebir’de MHP’den Murat Aksoy yeniden aday olabilir.  CHP ve İYİ Parti’nin ortak aday çıkarması muhtemel. Beşikdüzü ilçemizde Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu yeniden aday olmayacağını ifade etse de AK Parti’nin kendisi ile yola devam etme konusunda ısrarcı olabileceği belirtiliyor. Beşikdüzü’ne teleferik gibi çok büyük bir proje kazandıran Orhan Bıçakçıoğlu’nun rakiplerinin kimler olacağı da merak konusu. CHP’den eski Belediye Başkanı Ramis Uzun, İlçe Başkanı Şakir Yenigün ve  ASKF Başkanı Cahit Erdem’in adaylık için isimleri geçiyor. Halkın taleplerine bakıldığında Ramis Uzun’un bir adım önde olduğu belirtiliyor. Çarşıbaşı’nda Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, ‘Ustalık dönemimle de ilçemize hizmet etmek istiyorum’ diyerek bir dönem daha devam etmek isteğini dile getirmişti. Coşkun Yılmaz’da kişiliği, karakteri ve hizmetleriyle ilçe halkının sevdiği önemli bir isim. Aynı partiden Zekeriya Karaçengel ve Selim Kaya’nın da aday adayı olacakları yönünde duyumlar alıyoruz. Çarşıbaşı’nda AK Parti’nin adayının belirlenmesinde parti tarafından  yapılacak olan anketlerden kimin adının çıkacağının önemli olduğunu belirtelim. Bu ilçemizde MHP eski İlçe Başkanı Halil Kul’unda aday olacak önemli bir isim olduğunu ilave edelim. Tonya ilçemizde Başkan Osman Beşel bir dönem daha hizmetlerine devam etmek isteyecektir. Bu ilçemizde eski Belediye Başkanı Ahmet Kurt’un adı da sıkça konuşuluyor. CHP’nin adayının kimin olacağı ise belirsizliğini koruyor. Dr. Dilaver Yıldırım ve Mustafa Aydın  adaylık için en önemli isimler olarak öne çıkıyor. Şalpazarı’nda, Belediye Başkanı  Refik Kurukız MHP’den veya AK Parti’den aday olabilir. Eski belediye Başkanı Fehmi Cengiz’de aday olacağını açıklamıştı. AK Parti’den Fatih Yılmaz, Nevzat Çabuk, Muzaffer Türkmen adaylık için konuşulan diğer isimler. Şalpazarı’nda Refik Başkan’ın alacağı karar seçimin gidişatını belirleyecektir.
 
Tonya Kaymakamı Veda Etti
 
Yaklaşık olarak 8 ay önce, vekaleten Tonya’ya atanan Kaymakam Bayram Yıldız, Tonya’dan ayrıldı. Kaymakam Bayram Yıldız,  “8 aylık zaman zarfında iyisi ile kötüsü ile bir zaman geçirdik. Tonya’da önceliğimiz şehitlerimiz, şehit ailelerimiz, gazilerimiz oldu. Kurumlar arası koordinasyonun sağlanmasında arkadaşlar ile birlikte çalıştık. Eğitim alanında çalışmalarımız oldu. Arkadaşlarımız kitap dostları adı altında proje yaptı. Fakat bu proje sadece öğrencilere yönelik bir çalışmaydı. Biz de buna velileri de katalım dedik. Veli, öğrenci, öğretmen üç sacayağında birleştirmeye çalıştık. Aynı kitabı hem öğrenci hem öğretme hem de veli okumuş oldu. İnşallah bu vesile ile kitap okuma alışkanlığını kazandırmış olduk. Tonya insanı çok sıcakkanlı, çok doğal insanlar, istedikleri bir şey varsa çok eğip bükmeden, üstü kapalı değil de dobra bir şekilde direkt söylerler. Bu da benim hoşuma gitti açıkçası. Tonya’da çalıştığım süre zarfında memnundum, memnun ve üzgün ayrılıyorum” dedi. Tonya’da ikiz çocukları olan Yıldız, “Tonya’ya gelirken iki kişi geldik, dönerken dört kişi ayrılıyoruz, bu da bizim için ayrı bir mutluluk” dedi. Tonya Kaymakamlığı’na atama yapılıncaya kadar, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta’nın vekaleten Tonya Kaymakamlığı’nı yürüteceği öğrenildi.
 
Vakfıkebir'de İlk Müftü Nikahı Kıyıldı
 
Müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesinin ardından, evlenme isteğiyle Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'ne müracaat eden Muhammet Karkaç ve Ayşenur Kukul'un, resmi işlemlerinin tamamlanmasının ardından nikahları şahitler huzurunda İlçe Müftülüğü'nde Müftü Hüseyin Köksal tarafından kıyıldı. Vakfıkebir İlçesi İshaklı Mahallesi'nden İmam Hatip Çengiz ve eşi Nurgül Karkaç çiftinin oğlu Muhammet Karkaç ile Rıdvanlı Mahallesi'nden İsmail ve Fatma Kukul çiftinin kızı Ayşenur Kukul'un nikahları ile ilk resmi nikahını kıyan İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, kıyılan nikahın hayırlara vesile olması dileğiyle genç çiftlere dünya ve ahiret saadeti temennisinde bulundu.
 
 “122 bin ton yaş çay satın aldık”

 ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, ikinci sürgünde bugüne kadar üreticiden 122 bin ton yaş çay aldıklarını söyledi. Alim, yaptığı açıklamada, birinci sürgün alımlarının 25 Nisan'da başladığını ve toplam 217 bin 500 ton yaş çay aldıklarını belirtti. İkinci sürgünde de bugüne kadar üreticiden 122 bin ton yaş çay aldıklarını ifade eden Alim, "Alımlarımızda bir sıkıntı yok. Günlük kapasitenin üzerinde çay alıyoruz. Zaman zaman makinelerimizi zorlasak da 8-9 bin ton arasında günlük kapasitemizle çay almaya devam ediyoruz. Çay bir gün veya iki günde bitirilecek bir iş değil. Bunu hepimiz biliyoruz." dedi. Alim, bugüne kadar 478 kilogram beyaz çay aldıklarını da sözlerine ekledi.
 
Editör: TE Bilisim