Malkoç; Erdoğan’ın Trabzon ziyaretinin geniş bir program olduğunu söyleyerek “Sayın Cumhurbaşkanımız Trabzonlular için siz ne güzel insanlarsınız ifadesini kullandı. Bu ifade 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği günden 2017 yılına kadar Tayyip Bey’e Trabzonluların vermiş olduğu desteğe teşekkür konuşmasıdır. Bu birliktelik ömür boyu sürecektir” dedi. Malkoç, Şehir Hastanesi ile ilgili olarak ta Trabzon’a yapılan bu yatırımın tüm bölgeye hizmet vereceğini söyledi. 

Yetkililerin haberi var mı?

Trabzon’un Tanjant Caddesi Erdoğdu Yolu yokuşuna giden hat üzerinde yapılan alt yapı çalışmalarında büyük bir umursamazlık sergileniyor. Alt yapı için açılan çukurlar üzerine serilen demirlerin üzerin kartonlarla kapatılıyor. Dikkatsiz bir vatandaşın veya bir çocuğun basması durumunda ayak kırılmalarına, hatta ölüme bile sebebiyet verilebilecek böylesi çalışmalar karşısında yetkililer göreve çağrıldı. Bu tür çalışmalar gün içinde bile bitirilecek olsa en azından koruma bantlarıyla vatandaşlara kolaylık sağlanması isteniyor. Trabzon’da böyle hadiselerde sayısız vatandaş çökme noktalarında ayağı takılarak kırık ve incitme vakalarını yaşadı.

Tan’a Veda

Meslektaşlarımızdan Şenol Tan'ı kaybettik. 24 Şubat İlkokulu eski müdürü, Gülsüm Tan ve Gülbin Tan Mumcu'nun babası, merhum gazeteci-yazar Mehmet Tan'ın ağabeyi, gazeteci arkadaşımız Levent Tan'ın amcası Şenol Tan geçtiğimiz gün akşam hayata gözlerini yumdu...

Beşikdüzü Akkese Köyü Camii'nde kılınan namazın ardından aile mezarlığına defnedilen Tan’ın ölüm haberi sevenlerini yasa boğdu. Merhum Tan’a Allah’tan rahmet diliyoruz, mekanı cennet olsun, kederli ailesine sabırlar dileriz.

Kanuni’ye Yatak Yetmiyor

Trabzon’un en yoğun hastanesi konumuna gelen Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi yatak kapasitesi ve verdiği poliklinik hizmetleriyle gündemde. Her geçen gün yatak kapasitesini artıran hastane 665 sayısına ulaştı. Teknoloji gelişiyor, rahatlık artıyor; ama hastalıkların önüne bir türlü geçilemiyor. Hastane aynı zamanda 6 bin poliklinik sayısına da ulaştı. Özellikle Sağlık Ocağı’nda çözümlenebilecek küçük hastalıkların büyük hastanelere ulaşmasıyla da hastanelerde yoğunluk artıyor. Trabzon’da bir kez daha görüldü ki geniş yatak kapasiteli merkeze yakın bir şehir hastanesi şart. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon ziyaretinde buna vurgu yaptı, bitirilmesi Trabzon’u rahatlacaktır.

Otobüslerde 1.60 Polemiği

Trabzon Büyükşehir Belediyesi otobüs ücretlendirmelerine zam yaptı. Zamma kimsesinin sesini çıkarmaya hakkı yok zira Başkan Gümrükçüoğlu hem bütün otobüs parkını deyim yerindeyse cillop gibi yaptı hem de 4 yıl boyunca tek kuruş zam yapmadı. Bizim zam sonrası otobüslerde tanık olduğumuz bir diyalog oldu şöyleki: ‘’Bir anda % 50 civarında bir zam yapıldı, 1.10 kuruştan, 1.60’a çıktı. Küsuratlı tarife kafa karışıklığına neden oluyor, niçin 1.50 gibi düz bir ücret tercih edilmiyor, akılda kolay kalıcı olur, zira çoğu vatandaş düz rakamlar olmadığı için bakiyesi var sanıyor, otobüse bindiğinde ise bakiyesinin olmadığını farkediyor.’’ Biz büyükşehire iletelim gerisi o makamlarda.

Geçmiş Olsun Yılmaz

Oflu gazeteci meslektaşlarımızdan Harun Yılmaz bir operasyon geçirdi. Çoğu insan burun operasyonunu son ana kadar erteler. Oysa vücudumuzun su gibi temel ihtiyacı nefes almak. Nefes almak kadar doğru nefes alabilmek. Harun Yılmaz da çok geciktirmeden burun operasyonunu yaptı. Ameliyatı başarılı geçen Yılmaz’ın en kısa zamanda daha sağlıklı bir hayat yaşamasını temenni ediyor, Allah’tan şifa diliyoruz. Yılmaz, ameliyat süresince kendisini arayan, soran ve geçmiş olsun dileklerini iletenlere teşekkür etti.

Dönüşümde Trabzon’da Neler Oluyor?

TOKİ Başkanı hemşehrimiz Ergün Turan Trabzon’da kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili önemli bilgiler verdi. Yapılan yazılı açıklamaya göre, Turan, Pelitli Mahallesi'nde inşası devam eden 301 konutluk kentsel dönüşüm projesini yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Turan, TOKİ olarak dönüşüm projelerinde, yöresel unsurlara ve proje alanlarında yaşayan halkın talep ve ihtiyaçlarına öncelik verdiklerini ve felsefesi olan projeleri şehirlere kazandırmaya çalıştıklarını belirtti. Bunu yaparken eski sokak dokusu, komşuluk ve mimari çeşitlilik unsurlarını ön planda tutarak çalışmaları sürdürdüklerini aktaran Turan, "Biliyoruz ki şehirlerin uzun bir sosyokültürel hayat ve medeniyet birikimini içinde barındıran, çok farklı grupları bir mozaik gibi bir arada tutan özelliğini yeniden canlandırmamız, geleceğimiz için önem arzetmektedir." ifadesini kullandı.

TMO Mahçup Etmemeli!

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, yaptığı yazılı açıklamada, "TMO'nun yeni sezonda fındık alımına devam ederek üreticinin yüzünü güldürecek bir fiyat açıklamasını istiyoruz" dedi. Öncesindeki açıklamasında önemli bir noktaya işaret eden Karan ayrıca şöyle demişti: "İklim şartlarından dolayı külleme hastalığı belli bölgelerde etkisini geç gösterdi. Rekolte tespit çalışmalarının ardından başlayan kayıplar nedeniyle rekolte tahmininde yanılma yaşanacaktır. Ziraat odaları olarak yeniden kurulacak komisyonlarla rekolte tespiti yapılmasını istiyoruz. Sağlıklı ve gerçekçi bir rekolte için yeni çalışma yapılarak kamuoyuna açıklanmalıdır" 
 
Editör: TE Bilisim