Çapkınoğlu, mesajında, “Çanakkale Geçilmez" dedirten kahramanlarımız, Milletimizin gücünü tüm Dünya'ya bir kez daha duyurmuş, Vatana sahip çıkma ve özgür yaşama kararlılığımız güçlü bir şekilde ortaya konulmuştur. Çanakkale 'de ortaya konulan ruh, Milli Mücadelede de kendini göstermiş, bütün fertleriyle el ele veren milletimiz zafere ulaşmıştır. 

Türk Milletinin birlikte yaşama iradesi, Vatan ve Bayrak sevgisi Çanakkale' de olduğu gibi tarihin her safhasında bizleri güçlü kılmış ve kılmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Özdemir’in Ve Akyüz’ün Anne Acısı 

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı, gazeteci arkadaşımız Turgut Özdemir ve Gazetemizin köşe yazarlarından Olgun Akyüz’ün anneleri hayata gözlerini yumdu. Uzun süredir rahatsızlığı bulunan Ayşe Özdemir’in (90) vefatı Özdemir ailesini yasa boğarken, yazarımız Olgun Akyüz’ün annesi Nebiye Akyüz’ün ölümü büyük üzüntü yaşattı. Ayşe Özdemir’in cenaze namazı bugün öğlen vakti İskenderpaşa Camiinde kılınacak cenaze namazından sonra Maçka’nın Esiroğlu mahallesindeki aile kabristanlığında toprağa verilecek.

Merhum Nebiye Akyüz ise bugün İkindi namazına müteakip İskenderpaşa Camii’nde kılınacak cenaze namazından sonra Sülüklü Mezarlığı’na defnedilecek. Merhume Özdemir ve Akyüz’e Allah’tan rahmet, her iki aileye sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Özkahya’ya Dikkat

Trabzonspor’un fanatik taraftarlarından gurbetçi Temel Yılmaz aradı. Yılmaz, bu akşam oynanacak olan karşılaşma ile ilgili Hakem Halis Özkahya’ya dikkat çekerek, ‘Başakşehir maçında bizi doğradı. Onur beni de at dedi atamadı. Bu hakem Trabzonspor’un başına bela’ dedi.

Güngör’den Cevap

CHP Trabzon il Başkanı Turgay Güngör, “Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Milletvekili Salih Cora’nın Cumartesi günü Çamlıca İlköğretim Okulu’ndaki ‘evet’ propagandası için,  ‘O anda gelişen bir olay,  soruşturma konusu olacak bir durum olmadığını değerlendirdik’ sözlerini hayretle karşıladık. Vali Yavuz’un cami, kışla ve okulda siyasi propaganda yapılmayacağını iyi bilmesi gerekir. Bilmiyorsa biz hatırlatalım. Sayın vali yapılan bu hukuksuzluğa kanun tanımayanlara göz ardı ediyor, kolluyor ve kolluyor. Devletin bütün imkanlarını kullanarak her tarafta hukuksuzca, asılan pankart, afişlere de göz yumuyorsunuz. Sayın Valimizden, devletin valisi olarak referandum çalışmalarına taraf olmadan adil bir şekilde davranmasını bekliyoruz. Halkımız olup biteni yakinen takip etmektedir” dedi.

 ‘Önce Peygamberliği Tanı’

Trabzon’da referandum çalışmaları doğrultusunda Ramada Otel’de konferans veren CHP eski Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın peygamber benzetmeli açıklamasına Trabzon eski Milletvekili Asım Aykan sert tepki gösterdi. Aykan: “Böyle bir yetkiyi Peygamber'e versen Onu da bozarsın" Bu saçma kıyası, Trabzon’daki konuşmasında yapmış. Eskilerimizin güzel bir sözü vardır."Şaşıran ördek arkadan suya dalar" Peygamber'ler kendi başlarına iş yapmazlar sayın Baykal. Allah'ın Emir'lerini insanlara iletirler. "Onlar yüksek bir ahlak üzerinedirler" emri ilahisinden haberin yok mu sayın Baykal. Kıyas yapacaksın da bula bula Peygamber’leri mi buldun? Sen önce Şu 367 garabetinin hesabını ver.”

Köseoğlu Almanya’da ‘Evet’ Oyu İsteyecek

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığının ve AK Parti Yurt Dışı Seçim Koordinasyon Başkanlığının görevlendirmesi sonucu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini orada yaşayan vatandaş ve soydaşlarımıza anlatmak üzere Almanya’ya gitti. 23 Mart tarihine kadar Almanya'da referandum çalışmalarına katılacak olan Köseoğlu 18 Mart tarihinde Stuttgart’ta, 19-20 Mart tarihlerinde Nurnberg’de, 21-22 Mart tarihlerinde Munich'te vatandaş ve soydaşlarımızla buluşacak. Milletvekili Köseoğlu, 16 Mart’ta Stuttgart’ta başlayacağı referandum çalışmalarını 23 Mart’ta Münih’te sonlandırarak Türkiye’ye geri dönecek.

 ‘Unutulmaz Bir Destan’

Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora Çanakkale Zaferinin yıldönümü ile ilgili, “Çanakkale Savaşı, Türk Milletinin çok güçlü ordulara karşı birlik ve beraberlik duygusu içinde vatan sevgisi ile kazandığı büyük bir zaferdir. Türk Milleti bu savaşta unutulmaz bir destan yazmış, tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. Genç, yaşlı, kadın, erkek demeden milletçe mücadele ettiğimiz bu savaş, Çanakkale’nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya gösterdiğimiz eşi benzeri bulunmayan büyük bir zaferdir. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferinin 102. yıldönümünü kutluyor, bizlere bu büyük zaferin gururunu yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum” dedi.

 ‘Türk Milleti Ayağa Kalkacak’

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, “Çanakkale’de 102 sene önce büyük bir destan yazarak, cansiperane bir direnişle vatanın düşman tarafından işgal edilmesini izin vermeyerek, adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakar milletimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

Çanakkale Zaferi, Türk milletinin kaderini değiştiren tarihi bir zaferdir. Bu destansı direniş Türk milletinin tarihinde büyük bir dönüm noktasıdır. Bu büyük zaferle birlikte, 20. yüzyılda emperyalist güçlerin ülkemizi işgal ve parçalama planları bozduğu gibi, Kurtuluş Savaşımıza giden yolun temelleri de atılmıştır. İçinde bulunduğumuz durumda Türk milleti, 102 yıl önce Çanakkale’de olduğu gibi ayağa kalkmak ve yeni bir destan yazmak göreviyle karşı karşıyadır. İşte bu şartlar altın Türk milleti, 16 Nisan’da ayağa kalkarak, vatanın işgaline, milletin bölünmesine karşı güçlü bir HAYIR diyerek yeni bir destan yazacaktır” dedi.
 
Editör: TE Bilisim