Çayırbağı’ndan her sabah Ortahisar ilçesi Pazarkapı Mahallesi’ne otobüs seferi gerçekleştirildiğini kaydeden Muhtar Köroğlu, “Aynı şekilde akşamları da Pazarkapı’dan mahallemize otobüs seferi düzenleniyor. Çayırbağı halkı 3 TL gibi bir ücretle Trabzon’a ulaşabiliyor. Yaşlılarımız bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanıyor. Bu önemli hizmeti Büyükşehir Belediyemiz mahallemize veriyor. Mahallemizde Büyükşehir Belediyemiz tarafından önemli asfaltlama ve betonlama çalışmaları yapılmıştır. Bu çalışmalarımıza gelecek yılda devam edeceğimiz gibi yine mahallemizin içme suyu Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Tüm bu hizmetlerden ötürü Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkür ediyoruz. Kendilerinden çok memnunuz” diye konuştu.

En Büyük Engel Sevgisizliktir

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolasıyla bir mesaj yayınladı. Milletvekili Köseoğlu, "En büyük engel sevgisizliktir. Engelli bireylerin hayat kalitelerinin yükseltilmesi için hep birlikte çalışmalıyız. Zihinlerdeki engelleri kaldırmak için gayret göstermek hepimizin görevidir" dedi. Özellikle son 15 yılda engelli vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik önemli düzenlemeler yapıldığına değinen Köseoğlu, " 3 Aralık tarihi bu önemli konu hakkında bir bilinç oluşturulmasını pekiştirmektedir. Bu münasebetle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün engelli kardeşlerimizle ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını dilerken tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum." diye konuştu.

TMO’nun Açıklamasında Tek Doğru Var!

TMO’nun cevap verdiği ve iddialarını yalanladığı Ali Taşan yazılı bir açıklama daha yaptı. Yazılı açıklamasında TMO’nun cevabında tek doğru olduğunu söyleyen Taşan şöyle dedi: ‘TMO’nun tek söylediği doğru fındığı teslim ettiğim tarih 30 Ekim yerine 3 Ekim yazılması. Diğer açıklamanın tümü yanlış. Fındığı teslim etmeye gittiğim gün çuvallardan randıman almak için ben çuvalın ağzını açmak sitedim, yetkili yok efendim çuvalın kenarına falçata ile yırtıp atalım. Bunda ısrarcı oldular, bende olsun fındığımı vereyim de çuval lazım değil dedim. Zaten fındığımı alsa idiler çuvalları da alacak değildim. Fındık randımana gitti, fındıkta hiçbir şey yok  yani çürük, yok buruşuk yok. Adamlar bir sürü bahane ile fındığımı almadılar. 

Tüccara  yönlendiriyorlar. Tüccara gidiyorsun TMO’dan döndüğünü hemen anlıyorlar. Çünkü senin çuvalın kesik! O da ayrı bir randıman alıyor. 41 randıman geliyor. 6 TL 50 kuruştan verirsen alayım diyor. Vermesem ‘Al götür bir nakliye ücreti daha vereceksin. Şimdi yetkililere sesleniyorum. TMO’da çalışan ve geçmişte de bu işleri yapanları neden takip etmiyorsunuz? Ziraat odalarının Başkanları ne iş yaparlar? Ben bu işin peşini bırakacak değilim. TMO Karadenizlinin fındığını Tüccara peşkeş çekmiştir.’

Şeref Oruç’a Tebrik

Karadeniz Teknik Ünivresitesi İnşaat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç.Dr. Şeref  Oruç Profesörlük ünvanını aldı. Bu ünvanı alması sebebiyle Bayburtlu hemşehrisi MHP’nin il yönetim Kurulu Üyesi Temel Gülhan kendisini tebrik etti ve başarı dileklerini iletti. Gülhan, ‘Sayın Oruç hem KTÜ, hem Bayburt hem de camiamızın yüz akı bir akademisyendir’ dedi.

Tayar’ın Tespiti

Akçaabat’ta gayrimenkul sektörünün güven veren isimlerinden olan Murat Gayrimenkul işletmeni Murat Tayar’ı hem sporsever kişiliği, hem de siyasi yönüyle tanıyoruz. Tayar, Akçaabat Sebatspor ve MHP’de yöneticilik yaptı. Tayar’ın sosyal hayata ilişkin önemli tespitleri var. Kendisiyle rastlaşmamızda bazı şeyleri not ettik Tayar’ın dikkate değer değerlendirmeleri özetle şöyle: ‘’Modern hayat dediğimiz bu hayat, işimizi kolaylaştırdığı kadar bizi aynı ölçüde yalnızlaştırıyor. İnsanların etrafındaki değerler azalıyor. Bunun Müslüman toplumlarında olması en iç acıtan gerçek. Oysa Müslüman toplumlar akrabalık bağlarını hiç koparmamaları düsturu gereğince amel etmiyorlar. Küçük bir yanlışta hemen siliveriyoruz. Oysa insana düşen affedici olmak. Maalesef ben kendi adıma söylüyorum çok değil bundan 10 sene, 20 sene öncesini arar noktadayım. Kalabalıklar içinde bu denli yalnızlaşan insanların sağlıklı kalabilmesi de bana göre çok mümkün görünmüyor!’’

Trabzon’da Sanayi Köyü Kuruluyor

Trabzon Madeni İşler ve Teknik Makine Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Pehlivan, Trabzon’a modern, son teknolojiyle donatılmış, sanayi köyü kurulması için ilk adımı attıklarını açıkladı.  
Trabzon’da Büyük Sanayi sitesi, Fatih Sanayi Sitesi, Bağkur Sanayi Sitesi, Demirkırlar Sanayi Sitesi, İpekyolu Sanayi Sitesi, Deliklitaş ve mahalle araları olmak üzere çok sayıda sanayi esnafının olduğunu belirten Pehlivan "Modern, istihdam ve can güvenliği insan sağlığı açısında yeni sanayi sitesine ihtiyacımız var. Bunun da adımını attık. Esnaf arkadaşlarımızla, gerçekten bu işte tecrübesi olan insanlarla birlikte bir araya geldik ve büyümek için adımlarımızı attık. Yeni bir kooperatif oluşumu için düğmeye bastık. Kuruluş aşamasını tamamladık. Tamamen bu işle uğraşan insanlardan oluşuyor. Trabzon’da oto sanatkarları, imalat, tamir ve yedek parça gibi bütün bunları içinde kapsayan yeni bir sanayi köyü olarak düşünüyoruz. Bu proje Trabzon’a yeni bir ivme kazandıracak" dedi.

Ovit’te Ulaşım

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Ovit Tüneli’nin trafiği ile ilgili bazı notlar düştü. Arslan’ın açıklamasında öne çıkanlar şöyle: "Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayacak olan proje, Karadeniz trafiğinin Nahçivan'a, İran'a, Gürcistan'a, Ermenistan'a gidişini kolaylaştıracak. Bu mevsimlerde özellikle Ovit Geçidi, geçit vermediği için biz oraya araçların gidişini yasaklıyorduk ve araç gidişine izin vermiyorduk, kışın 3-4 ay orası tamamen kapanıyordu. Dün itibarıyla Ovit Tüneli'ni açmayı hedeflemiştik ancak yaklaşık 10 gün önce yağan kar nedeniyle Ovit Dağı'nın geçit vermediğini görünce planlanandan 10 gün önce kontrollü bir şekilde geçişleri verdik.
 
Ovit Tüneli'nin iki tüpünden bir tanesini hizmete sunduk, bir gidiş bir geliş olarak, bir tüp insanlarımıza hizmet edecek. İnşallah önümüzdeki yılın ilk aylarında da Ovit'teki ikinci tüpü bitirerek, iki gidiş iki geliş hizmet edecek şekilde insanımızın, sürücülerimizin, misafirlerimizin hizmetine sunacağız. Türkiye'nin en büyük tünelini bitirmiş olduk. Bu kış bir gidiş bir geliş olarak tünelin bir tüpünü hizmete verdik."

Karadeniz Nefes Alacak

Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez 'Dereyolu' olarak gündeme getirilen Karadeniz Akdeniz Yolu'nun Projesi, 2'nci Abdülhamid tarafında Fransız mühendislere çizdirildi. 142 yıllık rüya olan Karadeniz Akdeniz Yolu'nun ihalesi 2008 yılında yapıldı. Toplam bedeli 926 milyon TL olan projeye şu ana kadar 696 milyon TL harcama yapıldı. Orta ve Doğu Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak Karadeniz- Akdeniz Yolu Projesi, Ordu, Sivas, Kayseri, Kahramanmaraş, Adana ve Hatay ili sınırları içerisinden geçiyor. 50 ili de dolaylı şekilde ilgilendiren projeyle Karadeniz'in kapıları İç Anadolu ve Akdeniz'e açılacak. Projeyle Ordu üzerinden Rusya ve Gürcistan gibi Karadeniz'e kıyısı olan ülkelere de ihracat kolaylaşacak. Toplam uzunluğu 818 kilometre olan projenin en önemli etabı da Ordu sınırları içerisinde bulunuyor. Ordu güzergahında Melet Irmağı boyunca 100 kilometrelik yolun 50 kilometrelik kısmı tamamlanarak asfaltlanıp trafiğe açıldı. 
Editör: TE Bilisim