TBMM’de bir konuşma yapan AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, ‘Trabzon halkı ve asla ayrı düşünemeyeceğimiz Trabzonspor taraftarının takımına ve şehrine olan bağlılığı son haftalarda takımımızın oynadığı müsabakalarda hatalı veya kasıtlı olarak verilen veya verilmeyen hakem kararlarına karşı ister istemez şehirde ve ülkemiz genelinde eleştirel reaksiyon doğurmaktadır” dedi.

Ayvazoğlu, “Trabzonspor’un Trabzonlular dışında sahip olduğu taraftar kitlesi kuruluşundan beri kendine has bir şekilde güçlüye veya haksızlığa karşı verilmiş onurlu mücadelenin nihai sonucudur. Bu onurlu mücadele kulübümüzün müzesine koyacağı bir şampiyonluk kupasından ziyade tüm futbolseverlerin tevazu ve sempatisini kazanmayı amaçlamaktadır.

Ama artık bu haklı taraftar topluluğu Trabzonsporlu olsun ya da olmasın eşit şartlarda futbol müsabakalarının oynanmasını ve futbolun sahada oynanan bir oyun olmaktan çıkıp sahaya karşı oynanan bir oyuna dönüşmemesini beklediğini Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında Trabzon milletvekili olarak vurgulamak istiyorum. Bizde sene hep 2011’ ifadelerini kullandı. 

CHP’nin Neferi Ömer Dayı!

CHP’nin Ortahisar’da seçim çalışmalarında bir nefer gibi alanda gezen Ömer Dayı, Belediye Başkan Adayı Salih Akyüz’ün sağ kolu gibi. Dayı bundan iki dönem önce belediye meclis üyesiydi. Ve orada sert muhalefeti ile tanınıyordu. Dayı’ya alanda çok kişi senin muhalefetini özledik diyor.

Ömer Dayı da bu dönem büyükşehir’e girecek gibi. CHP’nin Ortahisar belediye meclis üyeliklerinde ilk 3 sırayı aldığını biliyoruz. Dayı da, Salih Akyüz ile gelen iki kişinin ardından üçüncü sırada yer alacakmış. Ömer Dayı, tam bir parti neferi gibi çalışırken, seçim tahminini şöyle yaptı: Ak Parti hayal kırıklığına uğrayacak eğer sokaktaki insanlar dediklerini sandıkta yaparsa Salih kardeşim 1 Nisan’da başkandır.’

ÇİN Dezenformasyon Yapıyor

TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru, ‘Abdürrehim Heyit konusu Çin’in Dezenformasyon politikasının ifşasına vesile olmuştur. Çin Yönetiminin iki yıl önce Türkçe şiir okuduğu suçlamasıyla tutuklayıp 8 yıl hapis cezası vererek toplama kamlarından birinde tuttuğu HEYİT’ in şehit edildiğinin haberinin doğru olmadığını Çin Televizyonda 26 saniyelik canlı görüntüsüyle dünyaya duyurdu. 

Peki, 3 gün süreyle açıklama gereği duymayan Çin bu görüntüyle amacı nedir? Elbette değerli sanatçı HEYİT’ in yaşaması sevindiricidir. Çin Yönetiminin vefat haberine ilişkin tepkiler sürerken üç gün bekleyip gelen tepkiler üzerine bu açıklamayı yaptırması tipik bir dezenformasyondur.  Çin’ in taktiğidir. Bundan sonraki amacı ve zulmü değişecek midir?  Doğu Türkistan’da yapmakta olduğu asimilasyon ve zulümler sonlanacak mıdır? Çin, yapmakta olduğu asimilasyon ve zulümlere karşı dünya kamuoyunda yükselen tepkileri engellemek, haberin asılsız olduğu kanaati uyandırmak, yaptıklarını meşru göstermek istemektedir. Bunu yapmak isterken bile nasıl bir mekanizma işlettiğini itiraf etmiş olmaktadır.’ dedi.

Zor veda..


Trabzonlu iş adamı Enver Altundaş’ın annesi, İş adamları Ömer ve Temel Bayraktar’ın sevgili anne anneleri Hamdiye Altundaş son yolculuğuna uğurlandı. İskenderpaşa camisinde öğleyin taziyeleri kabul eden Altundaş ve Bayraktar ailesinin mensupları acılarına ortak olan tüm dostlarına teşekkür ettiler.  
 
Erbakan Kitabı Verdi
 
Saadet Partisi Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ensar Bozali, beraberindeki Saadet Partisi belediye meclisi adayları ile birlikte Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan’ı makamında ziyaret etti.

Saadet Partisi olarak tüm seçim bölgelerinde var olduklarını ifade eden Bozali, “Çalışmalarımızla süratle devam ediyoruz” dedi. 

Saadet Partisi Ortahisar Belediye Başkan Adayı Bozali, Kaymakam Toğan’a “Erbakan” isimli kitabı hediye etti. Kaymakam Toğan ise Başkan Adayı Bozali ve beraberindekilere başarılar diledi.  

Usta’ya Geçmiş Olsun

İyi Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Mustafa Usta bir Aydan bu yana kalp yetmezliğinden hastanede tedavi görüyor.

Önceki gün Dernekpazarlı sanatçı İlhan Yüce   Mustafa Usta’yı ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.. Bir hafta daha tedavisine devam edilecek olan başkan Usta daha sonra evinde dinlenecek.

Zorluoğlu Bilgi Aldı

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu AK Parti İl Seçim Koordinasyon Merkezini (SKM) ziyaret etti. Ziyarette İl SKM Başkanı Bayram Öztürk ve yönetimi ile görüşen Zorluoğlu seçim çalışmaları hakkında bilgi aldı.

SKM'nin eksiksiz şekilde kurulumunun tamamlandığını belirten SKM Başkanı Bayram Öztürk yerel seçimler dönük plânlı ve disiplinli bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Seçim çalışmalarının SKM merkezinde koordinasyonlu bir şekilde devam ettiğini ifade eden Öztürk " SKM binamız bütün donanımlarıyla birlikte hazır ve aktif olarak çalışmalarımızı buradan yürütüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Murat Zorluoğlu da İlçe Belediyelerimizle ilgili çalışmalar için adaylarımızla yaptığı görüşmelerini SKM binamızda gercekleştirerek mesaisinin bir kısmını da burada geçiriyor. Bütün kadrolarımızla birlikte ekip olarak uyumlu ve güzel çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İnşallah 31 Mart'ta emeklerimizin neticesinde başarılı sonuçlar elde edeceğiz." şeklinde konuştu.

Sevgi Kazanacak

Trabzon'un Şalpazarı İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız, ilçede çalmadık kapı sıkılmadık el bırakmıyor. 'Sevgi kazanacak' sloganı ile ilçede büyükleri ziyaret eden Kurukız, büyüklerin ellerini öperek hayır dualarını alıyor.

Editör: TE Bilisim