İlk ziyaretini Van’a ardından Hakkari’ye gerçekleştiren Sula’nın Van- Hakkari yolunda geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından döşenen ve patlatılmak istenen mayın son anda fark edildi ve imha edildi. Ardından Köseoğlu’nun konvoyu yoluna devam etti.  Köseoğlu; “Maalesef PKK’lı hainler kahpeliklerinden bir türlü vazgeçmiyorlar. Yine bir kahpeliğe imza atmak istediler ancak bu kez başarılı olamadılar. Bizler bu ülkenin her karış toprağını gezerek kardeşliğimizi pekiştirmeye devam edeceğiz. Buna hiçbir güç mani olamayacaktır” ifadelerini kullandı. 

Şoförler İle Buluştu

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odasını ziyaret etti.  Şoförler ile kahvaltıda bir araya gelen Cora şoför esnafı ile görüştü. Sorunları dinledi Cora sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklamada; “Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odasını ziyaret ettik Çok değerli şoför esnafımız ile aynı sofrada buluşup kahvaltı sonrası sohbet ettik” dedi. 

Anadolu’nun Mührüdür

Malazgirt Zaferi’nin 946’ıncı yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu “Malazgirt Zaferi, Anadolu’nun Türk yurdu oluşunun mührüdür, imzasıdır” dedi. Başkan Gümrükçüoğlu mesajında şunları kaydetti: 

“Malazgirt Zaferi, hepimizin gurur duyduğu, şanlı Türk tarihinin Anadolu’ya taşındığı ve bu toprakları aziz milletimize vatan yapan eşsiz bir zaferdir. Türk milletinin kaderi olan bu topraklarda, Sultan Alparslan önderliğinde 1071 yılının 26 Ağustos Cuma gününde bir destan yazılmıştır. Bin yıldır bastığımız yerlerde kefensiz yatan aziz şehitlerimizle, dört bir yanı ata yadigarlarıyla bezenmiş olan aziz vatanımız; sahip olduğumuz en büyük servetimiz, gelecek nesillere bırakacağımız yegane mirasımızdır. 

Bu zaferle atılan Türk yurdu imzası, vurulan Türk yurdu mührü sonsuza kadar kalacaktır. Bizi bölmek, bin yıllık kardeşlik hukukumuzu ortadan kaldırmak isteyen şer odakları, hainler ve yerli işbirlikçileri, 15 Temmuz 2016 gecesi asla başarı olmayacaklarını bir kez daha anlamıştır. Milli birliğimize yönelik her türlü terörün, her türlü ihanetin bedelini ödeteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Malazgirt Zaferinin 946’ıncı yıldönümünde büyük Hakanımız Sultan Alparslan’ı rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Kanlarıyla destan, cesaretleriyle tarih yazarak bize vatan bırakan tüm şehitlerimize yüce Allah’tan (c.c.) rahmet diliyorum”

Fındık Talimatı 

Çanakkale’de adalet kurultayına hazırlanan CHP’nin bütün dinamikleri bütün dikkatlerini bu kurultaya yönlendirmiş durumda. CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tamamen bağımsız ve de üreticinin sesi olabilecek şekilde Çanakkale’de fındıkta adalet ile ilgili bir bölüm açılmasını istedi. 

Hatta, Kılıçdaroğlu, Çanakkale adalet toplantılarının ardından gerekirse, Trabzon ya da Giresun’da fındıktı üreticinin hakkı ve adaleti başlığı altında seri toplantıların yapılabilmesi için çalışmaların başlatılmasını istedi. Fındıkta adalet başlığı ile üreticinin adaletsiz bir şekilde tüccara ezdirildiğine dair, gündem oluşturulması için Kılıçdaroğlu’nun bu talimatı için Trabzon CHP Milletvekili Haluk Pekşen özel olarak görevlendirilmiş durumda.

Beraberlik Ve Barış Getirsin

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör Kurban Bayramı ile ilgili mesaj yayınladı. Güngör; “Kurban Bayramının ülkemize birlik, beraberlik ve barış getirmesi dileğiyle, Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Örgütü adına halkımızın bayramını içtenlikle kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim” dedi. 

Demircioğlu Dekan Oldu

Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi, Prof. Dr. İsmail Demircioğlu Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Dekanlığına atandı.  Dekan Demircioğlu haftanın 3 günü ders vermek için Trabzon’a gelecek. Doktora ve yüksek lisans öğrencilerine ders vermeye devam edecek. 

Kulak Verin

Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar fındık fiyatlarına karşı oluşan tepkiye cevap verilmesi gerektiğine vurgu yaparak; “Maliyetini bile kurtarmayan, üreticinin emeğinin bir avuç rantiyeciye ve fındık baronuna peş keş çekilmesine karşı oluşan tepkilere, özellikle sivil toplum örgütlerine, tehdit varı açıklamalar yapma yerine, bu sese yetkililer kulak vermelidir.Ve gerekeni acilen yapmalıdır.tehdit değil üreticinin sesine kulak verin” dedi. 
 
Editör: TE Bilisim