Burada halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Gümüşhane ve Bayburt illerinde yapılacak olan AK Parti kongrelerine katılacak. Önceki akşam Trabzon'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hava limanında kendisini karşılayan kalabalığa hitap eden kısa bir konuşma yaptı ve Rize’ye gitti. Erdoğan burada yaptığı konuşmada Pazar günkü programına Maçka da teröristler tarafından şehit edilen ve kamuoyunda "iyi ki varsın" diye bilinen 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün mezarını ziyaret edecek.  Ailesiyle bir araya gelerek sohbet edecek. 

Bu nedenle Maçka'da hummalı bir çalışma başlatıldı. Belediye Yol güzergâhında düzenleme yaparken, emniyet ekipleri bu yerde geniş güvenlik tedbirleri almaya başladı. Eren Bülbül’ün mezarının bulunduğu alının yolunun dar olmasını göz önüne alan yetkililer, bu mevkie muhtemelen üst düzey bakan ve milletvekillerinin dışında çıkışlarına izin vermeyecek. Tam program netlik kazanmamasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gümüşhane ve Bayburt ziyareti öncesi Şehit Bülbül’ün mezarını ziyaret etmesi bekleniyor.

Tonya’ya Yeni Kaymakam 

Tonya Kaymakamlığı’na atanan Bayram Yıldız göreve başladı. Kaymakam Halit Mengi’nin açığa alınmasının ardından Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta’nın vekalet ettiği Tonya Kaymakamlığına vekaleten Karaman İli Kaymakam Adayı Bayram Yıldız atandı. 1988 Konya doğumlu olan Yıldız, İlk ve ortaöğrenimi Konya’da tamamladı.  İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Maliye Bakanlığında bir buçuk yıl Gelir Uzmanı Yardımcısı, beş yıl Vergi Müfettişi Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2017 yılında Karaman ili Kaymakam Adaylığı görevine başlayan Yıldız, “Tonya, küçük ve şirin bir ilçedir. İlçemiz tereyağı ile ünlüdür. Tonya’daki kısa vadedeki hedefimiz eğitimdir. İlçede güvenliğin ve kurumlar arası koordinasyonun sağlanması temel görevlerimiz arasındadır.” dedi.

Kulakkaya’da Buluştular 

Büyükliman Yöresi’nde bulunan kaymakamlar, bölge belediye başkanları, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk ile birlikte Giresun ili Dereli ilçesi Yavuzkemal Beldesi Belediye Başkanı Abdullah Önal’ın davetine katılarak Kulakkaya Yaylası’na gitti. Buluşmada bölgeye yapılan yatırımlar ve belediyeler arası işbirliğiyle ilgili istişarelerde bulunuldu. Belediye Başkanları bu tür buluşmaların birlik ve beraberliğe önemli katkılar yaptığını ifade ederek bundan sonrada bir araya gelmeye devam edeceklerini söylediler.

Karaca Kolları Sıvadı 

İYİ Parti’nin Tonya ilçe başkanlığına atanan  Hayri Karaca ilçe teşkilatını kurmak için kolları sıvadı. Yönetim kurulunu belirlemeye çalışan Karaca, yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Türkiye’nin siyasi durumu belli. İYİ Parti’nin kuruluşu bir ihtiyaçtan kaynaklandı. Aynı ihtiyaç, Tonya’da da söz konusudur. İlçe başkanlığı için beni görevlendirilen il yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Bu görevi, Tonya halkını kucaklamak için kabul ettim. Türkiye’de de Tonya’da da vatandaşlarımız maalesef bölündü. Bir grup vatandaşa kapılar kapalı. Genel Başkanımız Sayın Akşener ülke genelinde, ben de Tonya’da bu mağdur insanların hakkını arayacağız. İYİ Partinin Tonya ilçe örgütünü kurma çalışmalarımız başladı. Çok kısa sürede yönetim kurulumuzu oluşturacak ve kamuoyuna açıklayacağız” dedi.

Terzioğlu Net, “Herkes Konuşacak”

Ak Parti’nin Of ilçe başkanı Hakan Terzioğlu’nun ilçe yönetim kurulu toplantılarında kesin ve net bir kural uyguluyor. Kurala göre, her yönetim kurulu üyesi, toplantıda ne yaptığını anlatmak zorunda. Yani konuşacak.  Her yönetim kurulu üyesini konuşması için talimatlandıran Terzioğlu, “Kim ne yapmışsa, kimi ziyaret etmişse, hangi çay ocağında oturmuşsa, cenazeye mevlüte gitmişse orada gördüklerini yaşadıklarını anlatacak”  diyerek her yönetim kurulu üyesini seçimlere hazırlıyor. Niye böyle bir kural koyduğunu da bakın nasıl anlatıyor.” Çünkü yakında seçimler olacak. Benim yönetim kurulu üyelerimin görevleri ağır olacak. Milletle konuşmasını, hitap etmesini bilecek. Yönetim kurulunda bunun bir idmanını yapıyor.” Terzioğlu konuşacak bir şeyim yok diyen yönetim kurulu üyesini bile konuşturuyormuş.  Niye, yok evden çıkınca kimseye selam vermedin mi, kimse ile sohbet etmedin mi, onları konuş diyormuş. Yani konuşmamak mümkün değil. 

Cumur, Annesini Sonsuzluğa Uğurladı

Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur'un annesi son yolculuğuna uğurlandı. Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur’un hayatını kaybeden annesi Sefure Cumur  Düzköy Çal Mahallesi’nde toprağa berildi. Öğlen kılınan cenaze namazına, Akçaabat Belediye Başkanı Soner Şenel, Eski Bakanlardan Faruk Nafiz Özak, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,  Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. 71 Yaşında hayata gözlerini yuman Sefure Cumur, aynı yerde toprağa verildi. Başta Bülent Cumur olmak üzere aileye başsağlığı diliyoruz.

Kadem Büyüyor

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkanı Doç. Dr. E. Sare Aydın Yılmaz, KADEM Rize Temsilciliği açılış töreninde yaptığı konuşmada "Aileyi ayakta tutan, ailenin esas unsuru, esas aktörü, ailenin birleştiricisi, uzlaştırıcısı, barıştırıcısı kadın olmadan bu toplumu ayakta tutamayız." dedi.

Açılış törenine Vali Erdoğan Bektaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, KADEM Rize İl Temsilcisi Öznur Günay ile davetliler katıldı. Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, Rize ile ülke genelinde 22 temsilciliğe ulaştıklarını belirterek, atamalarla birlikte bu sayıların 36 olduğunu, 2018 yılı sonuna kadar bu sayıyı 60'a çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
 
Editör: TE Bilisim