Önce ki günde yine gazeteciler için Başkan Gümrükçüoğlu belki maddi değeri çok olmayan ama manevi olarak gazetecileri ciddi olarak katkı sağlayan bir jeste bulundu. Bir haftadır Trabzon’un gündeminde olan uçak kazasıyla ilgili dün kurtarma çalışmaları yapıldı. Kurtarma çalışmalarını takip etmek için bütün gazeteciler havalimanı bölgesine akın ettiler. Malum kurtarmanın yapıldığı alanda gazetecilerdin oturabileceği ya da yazı yazabilecekleri bir alan yoktu. İşte bu noktada Başkan Gümrükçüoğlu’nun jesti meslektaşlarımıza büyük rahatlık sağladı. Üstü açık otobüs havalimanın içine girerek gazetecilerin çalışma ortamını oluşturdu. Bu jestle rahatlayan Gazeteciler Başkan Gümrükçüoğlu’na teşekkür ettiler.

Bayrak Ve Hacıoğlu’nun Damak Tadı

Trabzon’un her köşesinde birbirinden güzel mekanlar ve tadlar var. Bunlardan birisini de Ortahisar Belediye Başkan yardımcısı Firar Bayrak ile birlikte Galip Hacıoğlu keşfetti. Cuma sonrasında Meydanın orta yerinde, Fizyotem’in hemen karşısında Elite cafe var. Cafeterya aynı zamanda yemek ve kahvaltı servisi de yapıyor. Mustafa Kara ve Turgay Turan öyle bir kaymak sunuyor ki, Bayrak öğleleri normal yemekten kaçıyor ve orada hem yemeğini yiyor hem de dinleniyor. Cuma sonrası bizde masalarına oturduk ve sohbet ettik, hem eşsiz lezzeti tattık.

Park eziyeti nasıl biter?

Trabzon’un en önemli sorunlarından bir tanesi de Otopark sorunu. Hastanelerin etrafında büyük yığılma var. Kemik hastalıkları hastanesinin etrafı da yoğun. Ancak hastane ile ilgili önemli bir bilgi var. Hastanenin hemen üzerinde Büyükşehir ya da Ortahisar Belediyesi’nin bir tarlası varmış. Hastane personeli ve hastaneye gelip gidenler bu tarlanın bir an önce Sağlık Bakanlığına devri ile otoparka dönüştürülmesi ve hastaneye gelenlerin ve personelin hizmetine sunulması isteniyor. Bize de ‘Bunu başarın büyük sevap alırsınız’ diyorlar.

Geçmiş Olsun Muhtarım

Trabzon’un Arsin ilçesi Işıklı köyünün efsane muhtarı Hüseyin Güngör Kemik Hastalıkları hastanesinde yatıyor. Köyde ayakkabılarını giyerken düşen ve düşerken başını vurmamak için kolunu koyan Güngör’ün kolu bileklerinden kırıldı, bir yerinden de çıktı. Doktoru Fatih bey Kemik hastalıkları hastanesinde müdahale etti ve Güngör’ü sağlığına kavuşturdu. Güngör birkaç gün sonra taburcu olacak.

Deniz Yıldızı Merkez Oldu

Nizam Usta-kardeşleri ve ortakların birlikte Arsin sahilinde açtıkları Deniz Yıldızı her geçen gün biraz daha markalaşmıyor. Özelikle yaz sezonunda yoğun bir şekilde Körfez turistlerin akınına uğrayan Nizam Usta’nın kış sezonunda da yükselen bir ivmesi var. Arsin sahiline hareketlilik getiren Deniz Yıldızı Arsin’e imaj kakısı da yaptı.

DP’de Şılbır Dönemi

Trabzon Demorat Parti’de Ümmet Öksüz’ün il Başkalığından ayrılmasından sonra göreve Trabzon’un efsane siyasetçilerinden merhum Mustafa Şılbır’ın oğlu Ercan Şılbır getirildi. Öksüz’ün yardımcısı olan Şılbır çalışmalarına başladı.

Görev Tekrar Tanrıkulu’na

Trabzon'un Araklı ilçesinde AK Parti Kadın Kolları 5. olağan kongresi gerçekleştirildi. Kongreye Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Şaban Bıyık, belediye meclis üyeleri, ilçe başkanları, ilçe kadın kolları ve çok sayıda partili katıldı. Yapılan kongrede AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Tanrıkulu tekrar başkan oldu.

Öğretim Üyesi Alınacak

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)’den yapılan açıklamada, üniversitenin değişik branşlarında görev yapmak üzere 4 doçent, 3 yardımcı doçent alımı yapılacağı, başvuruların bugün başladığı ve 15 gün devam edeceği bildirildi. Açıklamada, Fen Edebiyat Fakültesi için 2, Tıp ve İlahiyat Fakültesi için 1’er doçent, Tıp Fakültesi için 2, Mühendislik Fakültesi için 1 yardımcı doçent alımı yapılacağı kaydedildi.
Editör: TE Bilisim