17 yıl önce yayın hayatına başlayan TAKA Gazetesi ile ilgili açıklama yapan Gümrükçüoğlu, “19 Ağustos 2002 tarihinde yayın hayatına başlayan TAKA  Gazetesi’nin 17.ncı yaşını tebrik ediyorum.  Kurulduğu günden itibaren halkın çıkarları için yayın hayatını sürdüren, Trabzon’u önceleyen Taka Gazetesi bugün bölgenin en güçlü sesleri arasında yer almaktadır. Ülkemizin bugün içinden geçtiği zor süreçte ortaya koyduğunuz demokrasi ve milletin vicdanından yana yayın anlayışınızdan ötürü de şükranlarımı sunuyorum. 

Bünyesinde çalıştırdığı onlarca personeliyle Trabzon ölçeğinde önemli bir istihdam sağlayan TAKA Gazetesi’nin bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da doğru, tarafsız ve objektif yayın anlayışı içinde ülkemizin ve bölgemizin menfaatine yönelik yayınlarını sürdüreceğine olan inancımı ifade ediyor, 17 yıl önce gazetenin kuruluşunda büyük fedakârlık yapan ve güçlü bir gazetenin altyapısını oluşturan Salih Çamaoğlu’nu rahmetle anıyor, bugün Zeki Sancak’ın önderliğinde, Yusuf  Turgut’un genel yayın yönetmenliğinde, Harun Yavruoğlu’nun Yazı işleri Müdürlüğü’nde  yayın hayatını sürdüren TAKA Gazetesi’nde  emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, tüm çalışanlarına bundan sonraki yayıncılık hayatlarında başarıların devamını diliyorum” dedi. 

Trabzon’un bayramlaşması bayramın 2. Günü


Trabzon bir Kurban Bayramına daha barış ve huzur içinde girmeye hazırlanıyor. Trabzon’un bu yılki Kurban Bayramı bayramlaşması  22 Ağustos 2018 Çarşamba günü saat 11.00’de 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda (Meydan Parkı)  bulunan  Büyükşehir Belediye binanın önünde yapılacak.  Bayramlaşma törenine tüm Trabzon halkını davet eden Başkan Gümrükçüoğlu, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramında tüm Trabzon olarak bayramlaşma törenimizi barış ve kardeşlik içerisinde gerçekleştireceğiz. Hiçbir siyasi parti ayırımı yapmadan tüm halkımızla bayramda bir arada olmak istiyoruz ve kendilerini bayramlaşma törenimize davet ediyoruz” dedi. 

Bayramda Otobüsler Ücretsiz


Bayram Boyunca Tüm Otobüsler ücretsiz  Vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmeleri için tüm tedbirleri alan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram boyunca vatandaşları ücretsiz taşıyacak. Özel halk otobüsleri bu uygulamanın dışında tutulurken, vatandaşların kabir ziyaretlerini yapabilmeleri için Bahçecik, Bostancı, Sülüklü, Uğurlu ve Boztepe mezarlıklarına 09.00 ila 15.00 saatleri arası ücretsiz otobüs seferleri gerçekleştirilecek. Bahçecik, Uğurlu ve Boztepe mezarlıklarına gitmek isteyen vatandaşlar için otobüsler, Meydan'daki eski Bağ-Kur binası önünden, Bostancı ve Sülüklü mezarlığına gitmek isteyen vatandaşlar için ise Baro binası önünden kalkacak. 

Ataman Ailesinin Acısı

Trabzonspor'un eski Başkanı Eczacı Ahmet Celâl Ataman 'in eşi, Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez’in annesi Güngör Ataman hayatını kaybetti.

Ataman geçtiğimiz gün binlerce kişinin katılımı ile son yolculuğuna uğurlandı. Bizde Güngör Ataman’a Allah’tan rahmet Ataman ailesine başsağlığı dileriz. 

Mesleki Eğitime Büyük Önem Veriyoruz

Trabzon Elbise Temizleyicileri Esnaf Odası tarafından düzenlenen organizasyonla odaya emeği geçen eski yönetim kurulu üyelerine plaket, kalfa olan oda üyelerine de kalfalık belgeleri takdim edildi.


Törene Ortahisar Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Akpınar, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanvekili Mustafa Özcelep, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Süleyman Adıgüzel, Elbise Temizleyicileri Esnaf Odası Başkanı Aytekin Keleş, oda üyeleri ve diğer ilgililer katıldı. TESOB Başkanvekili Mustafa Özcelep, mesleki eğitime önem verdiklerini ve bu konudaki çalışmaları desteklediklerini belirterek, 'TESOB olarak düzenlediğimiz eğitim programlarının yanı sıra Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalara da elimizden gelen desteği veriyoruz. Mesleki eğitimin, özellikle birçok mesleğin geleceğe aktarılması ve esnafımızın eleman bulması konusunda önemli olduğuna inanıyoruz' dedi.

Bayram Namazı Saati Açıklandı


Diyanet İşleri Başkanlığı 21 Ağustos 2018 Salı günü idrak edeceğimiz Kurban Bayramı namaz saatlerini açıkladı. Trabzon'da bayram namazı  06:18 'de kılınacak. 

Sürmene Bıçağına Yoğun İlgi


Trabzon'un bıçaklarıyla ünlü ilçesi Sürmene'de üretilen bıçaklara, Kurban Bayramı öncesi yoğun talep gösteriliyor. Türkiye’nin dört bir yanından ilçeyi ziyaret eden yerli turistler özellikle kurban bayramı nedeni ile bıçak satın alıyor. Vatandaşlar yaptıkları açıklamasında Sürmene bıçağının kalitesine vurgu yaptılar. İşletme sahipleri ise yoğunluktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 
Editör: TE Bilisim