Zagnos vadisinde büyüyen ve Erdoğdu’da yaşayan Günen Kalfa dün Çarşı mahallesinde ve Kadınlar Pazarının bulunduğu bölgeden Japon pazarından alış verişlerini yaptı ve TAKA Gazetesini ve çok sevdiği çalışanlarını ziyaret etti. Bir de eleştirisini sıraladı, ‘Bazıları bana fileye ne gerek var diyorlar. Ne demek bu. Bunu söyleyenler ne köylü ne şehirli olamazlar. Burada eleştirim de var. Bakan net bir tavır koymalı. Tüm gıda ürünlerinde poşet yasak demeli idi.  Paralı parasız işine girmemeli idi. Fileyi sevdim ve bu sağlığa zararlı ne varsa kaldırdım attım’ dedi.
 
Ali Sait Aydoğdu’nun Mesajı
 
CHP’nin Yomra ilçesindeki çiçeği burnunda başkanı Ali Sait Aydoğdu aradı. İlçenin İYİ Partiye bırakıldığı iddialarına cevap verdi: ‘Yomra iki değerli siyasetçi yetiştirdi. Birisi Önceki Milletvekilimiz Haluk Pekşen bey diğeri ise Koray Aydın bey’dir. Yomra millet ittifakı tarafından alınabilecek noktadadır.  CHP olarak 16 yıllık süre içinde sadece bir kez aday çıkardık. Şu anda iki değerli aday adayımız var. CHP ile İYİ parti yomra ile ilgli karar vermiş değiller. Yomra masada. Yomra’nın CHP’ye bırakılması halinde çok güçlü bir seçim kampanyası ile birlikte Yomra’nın millet ittifakı tarafından alınabileceğini görüyorum ve İYİ parti’nin Trabzon ve Ankara’daki yöneticilearinden anlayış bekliyorum’
 
Sosyal Bilimler Kongresi Hazırlıkları Başlıyor
 
Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve Gümüşhane Üniversitesi ev sahipliğinde hazırlıkları yapılan Uluslararası Sosyal Bilimler Kongre’sinin ilki Mersin’de düzenlenecek. 13-15 Mart 2019 tarihleri arasında yapılacak kongrede, sosyal bilimler alanında çalışmakta olan akademisyenleri ve araştırmacıları bir araya getirerek, disiplinler arası alışverişe imkân hazırlaması amaçlanıyor.

Kongre hakkında bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Kilis 7 Aralık Üniversitesi ile birlikte düzenleyeceğimiz bu kongre; sosyal bilimlerin farklı alanlarında çalışan katılımcıları buluşturarak, katılımcıların birbirleriyle fikir alışverişinde bulunmaları için mükemmel bir fırsat sağlayacaktır. Kongrede çıkarılacak sonuçlar ülkemizin sosyal bilimlerin çeşitli alanlarında yer alan problemleri tespit etmeye, bunları dile getirmeye ve çözüm yollarını oluşturmaya dair bize bir yol gösterecektir. Düzenlenecek kongre için bizlerle birlikte çalışma yapan Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun başta olmak üzere katılım gösterecek tüm akademik camiamıza şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. Geleceğe yönelik planlama gerçekleştirmek için sizleri kongremize davet ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Hakyemez Babasını Kaybetti
 
Anayasa Mahkemesi Üyesi Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez ile  Dr.Ahmet Hakyemez’in babası Hacı Muhammet Hakyemez hayatını kaybetti. Merhum Hakyemez 08 Ocak Salı günü(Bugün) Çaykara İlçesi Soğanlı mahallesi camiinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrasında yine Soğanlı Mahallesinde bulunan Üçdirek mevkiindeki aile kabristanlığında toprağa verilecek. Merhum Hacı Muhammet Hakyemez'e Allah'tan rahmet kederli ailesine başsağlığı dileriz.
 
Yeşilay’dan Vali Ustaoğlu’na Ziyaret
 

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret ettiler. Boz,  Vali Ustaoğlu’na bağımlılıkla mücadelede yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.
 
Vali Şentürk Görevine Başladı
 
İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü ilken Bilecik Valisi olarak atanan Çaykaralı Bilal Şentürk, görevine başladı. Vali Şentürk, Bilecik Valiliği önünde Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, Belediye Başkanı Nihat Can, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, vali yardımcıları, kaymakamlar ve daire müdürleri ile valilik personeli tarafından karşılandı.


Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 26 Aralıkta atandığını ve bugün itibariyle Bilecik Valiliği görevine başladığını belirten Vali Şentürk, kuruluş ve kurtuluşun şehri olan Bilecik’te vali olarak göreve başlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
 
Karadeniz Buluşması 9 Ocak’ta
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Bankalar Birliği (TBB) reel sektör ile mali sektör arasındaki diyaloğun güçlendirilmesi, sorunların ve önerilerin paylaşılması amacıyla düzenlenen toplantıların Karadeniz Buluşması, 9 Ocak Çarşamba günü Samsun’da yapılacak. Karadeniz Bölge Toplantısı’na, Trabzon, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Çorum, Amasya, Tokat ve Gümüşhane illerinin oda ve borsa başkanları ile temsilcileri katılacak. Toplantıya TOBB Başkanı M.RifatHisarcıklıoğlu, TBB Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Başkanı Hüseyin Aydın ile birliğe üye diğer bankaların temsilcileri katılacaklar. Toplantının son bölümünde reel sektör ile banka temsilcileri birebir görüşmelerde yapabilecekler.
Editör: TE Bilisim