Bir süre Vali Yavuz ile görüşen İlik, fırıncı esnafının ve Trabzon'da ki esnafın sıkıntıları ve beklentileri ile ilgili istişarede bulundu.

İlik, ziyaretin anısına Yavuz'a adının yazılı olduğu Trabzon Ekmeğini takdim etti. Yavuz'da ziyaretten dolayı teşekkür etti.
 
Gerçekle Alakası Yoktur
 
Üsküdar Kızıltepe’de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan cami ile ilgili Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen açıklama yaptı.

Başkan Türkmen, “ Üsküdar’da son 4,5 yılda 50 den fazla cami yapan/yaptıran belediyemizi cami yıkmakla itham etmenin gerçekle alakası yoktur. Kirazlıtepe Esentepe Camimiz de kentsel dönüşüm kapsamında ibadete kapatılmış, yeniden yapılmak üzere yıkılmıştır. Aksine söylemlere itibar etmeyiniz” dedi.
 
Akgün Aday  Olacağını Açıkladı
 
2019 Mart Ayında yapılacak olan Mahalli İdareler seçimi yaklaştıkça adayların çalışmaları da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Daha önce de birçok platformda Akçaabat Belediye Başkanlığına aday olacağı şeklinde yorum yapılan AK Parti Akçaabat İle Başkanı Emre Akgün, bu görüşünü teşkilat ile paylaştı. Emre Akgün Akçaabat AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri başta olmak üzere, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve Mahalle  başkanları işle bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi. Yapılan görüşmede 2019 Mart Ayında yapılacak olan Mahalli İdareler seçiminde Akçaabat Belediye Başkanlığı için aday olmayı düşündüğünü açıklayan Emre Akgün, görüşmede teşkilattan tam destek gördüğü belirtildi. Öte yandan Emre Akgün, Akçaabat ile ilgili yatırımları görüşme yapmak üzere Ankara'da bulunduğu  öğrenildi.
 
Haldızoğlu'ndan Gerçek'e Ziyaret
 
Trabzon'da inşaat sektöründe önemli yatırımlara imza atan Arhal Inşaat ortaklarından AK Parti  Ortahisar Ilçe Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Haldızoğlu Ankara'da bir dizi temaslarda bulundu.

Içişleri Bakanlığında göreve başlayan yakın dostu İbrahim Gerçek'i de ziyaret eden Haldızoğlu hayırlı olsun dileklerini iletti. Haldızoğlu ile ortağı Recep Arslan AK Parti'ye Trabzon'da uzun yıllardır emek verdiler. Gençlik Kollarında başladıkları görevde parti tarafından ne görev verilmişse layıkıyla yerine getirdiler.
 
Ortahisar’da görev Erkan’a Verildi
 
İyi Parti Trabzon il Başkan Vekili Muhammet Erkan Ortahisar İlçe Başkanlığı’na atandı.

İl Başkanı Azmi Kuvvetli  yaptığı açıklamada, “İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvet yaptığı açıklamada, ‘’İYİ Parti Ortahisar İlçe başkanlığı görevine il başkan vekilimiz Sayın Dr.Muhammet Erkan Atanmıştır. Değerli başkanımıza şahsım ve il yönetimim adına yeni görevinde üstün başarılar dilerim” dedi.
 
Giresun İl Başkanlığı’na Öz Atandı
 
MHP Giresun İl Başkanlığına Müjdat Öz atandı.  Başkan Öz, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimleri öncesi partisinden milletvekili adayı olmak için il başkanlığı görevinden istifa ettiğini söyledi.

Genel merkezin Giresun teşkilatı için yeniden yapılanmaya gittiğini ve il başkanlığına tekrar kendisinin atandığını vurgulayan Öz, "46 kişilik bir liste oluşturduk ve genel merkezimize sunduk. Parti genel merkezimizden olur alındı ve yönetim kurulumuz resmen çalışmalarına başladı." diye konuştu. İlçe teşkilatlarıyla ilgili de yeniden yapılanmaya gidileceğini ifade eden Öz, yönetim kurulunun yapacağı çalışmaların ardından ilçe yönetimleriyle ilgili izlenecek yolların belirleneceğini sözlerine ekledi.
 
 “Kazandığımız hakları koruyalım”
 
Trabzon Barosu Kadın Hakları Komisyonu Türk Medeni Kanunu’nun kabulünün 92. Yılı ile ilgili açıklama yaptı. Komisyondan yapılan açıklamada, “ Avrupa’nın pek çok ülkesinde kadınların yok sayıldığı, eşit görülmediği ve insan olması dolayısı ile doğuştan kazandığı haklardan mahrum bırakıldığı bir dünya düzeninde, Türk Medeni Kanunu’nun yürürlüğe girişi ile Türk Kadın’ına gerek aile içerisinde ve gerekse sosyal hayatta hak ettiği itibarin verilmesi büyük bir devrimdir. Medeni kanunun kabul edilmesiyle, Aile yapısında önemli değişiklikler meydana gelmiş, bu Kanun ile miras ve boşanma konularında kadın ve erkek eşit hale getirilmiş, evliliklerde resmi nikâh yapma zorunluluğu getirilerek, tek eşle evlilik esası benimsenmiştir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi; ‘’ "Bir toplum, bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin!"Türk Medeni Kanunu’nun kabulü bu yükselişi başlatan, demokratik, özgür ve eşit bir toplumun temellerini atan bir hukuk abidesidir. Trabzon Kadın Hakları Komisyon’u olarak, tüm kadınları, Kazandığımız hakları korumaya ve bu hakları elimizden almaya çalışan düzenle mücadele etmeye davet ediyoruz” denildi.
 
Mesleki Eğitimi Geliştirecek Projeler Görüşüldü
 
Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Değirmenci ile Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alan Şefi Mehmet Sönmez, TTSO’yu ziyaret ederek Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Değirmenci, mobilya tasarımı konusunda öğrencilerine günün gereklerine göre, bilgisayar teknikleriyle eğitim verdiklerini, sektörle de yakın temas içinde olduklarını vurguladı.

 TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise, mobilya sektörünün Trabzon’da gelişmiş olduğunu belirterek, “Önemli olan öğrencilerimizi hayata hazırlamak ve sektörün ihtiyacını giderecek şekilde yetiştirmek. Gençlerimizin istihdam gereken sektörlerde eğitim görmeleri, eğitim sürecinde de kendilerini tam olarak yetiştirmeleri ve hayata erken atılmaları arzu edilendir. Bu konuda yaptığınız çalışmaları da takdirle izliyoruz. Biz de mesleki eğitimin gelişmesi adına elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz” dedi.
Editör: TE Bilisim