Salih Yaşar’a Veda
 
Trabzon’da Ülkücü camiasının önde gelen isimlerinden, 12 Eylül sonrasında MHP’nin birçok kurulunda görev yapan, sevilen isim Salih Yaşar hayata veda etti. Birs üredir rahatsız olan Yaşar için İskenderpaşa camisinde cenaze merasimi düzenlendi. Cenazeye çok sayıda arkadaşı katılırken Salih Yaşar Bahçecik’teki aile mezarlığına defnedildi.
 
Huzurevi’ndeki Üslup Rahatsız Etmiş
 
Trabzon Çamlık mevkiinde bulunan Huzurevi Yaşlı Bakım Merkezinde yatmakta olan Hatay Yurdakul’un eşi Samyeli Yurdakul’un uzaktan misafirleri vardı. Pazartesi günü Almanya’dan ve İstanbul’dan gelen Oğlu Murat Yurdakul ile Almanya’dan gelen torunu ve çocuklarıyla annelerini ziyaret için Huzurevi  merkezine gittiler. Kapıdaki görevli izin verdi. Ancak içerdeki görevli ‘Hayyt birader kim izin verdi  size’ diye bağırmaz mı! O kadar mesafeden gelen aile mensupları annelerine doyasıya sarılamamış yeterince hasret girememişler.  Trabzon Çamlık Mevkiinde bulunan Yaşlılara Huzur ve Rehabilitasyon hizmeti verilirken yaşlı yakınlarına da anlayış gösterilmelidir.
 
 ‘Başarıya inanıyoruz’
 
Doğu Karadeniz Kalkınma ve Strateji Geliştirme Derneği (DOKASGED) Başkanı Erhan Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabineyle ilgili açıklamalarda bulundu. Son yılların en genç kabinesi olduğunun sevindirici olduğunu ifade eden Eroğlu, “ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulan hükümetimizi kutluyor, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve hükümette görev alan tüm bakanlarımıza başarılar diliyoruz” dedi. Eroğlu, Kabinedeki 4 bakanın Trabzonlu olmasının Trabzon ve Doğu Karadeniz için önemli olduğunu dile getirerek, özel sektör temsilcileri ve bürokratlardan oluşan kabinenin gelecek dönemde etkin projelerle başarılı olacaklarına inandıklarını ifade etti.
 
 “Soykırım görmezden gelindi”
 
AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Birim Başkanı Ahmet Karadeniz son dönem insanlık tarihinin en utanç verici hadiselerinden biri olan Srebrenitsa Katliamının 22’nci yıldönümünü nedeniyle açıklama yaptı.  22 yıl önce, Bosna Hersek’ten Türkiye’ye ve tüm dünyaya ulaşan haberler dolayısıyla tarifi mümkün olmayan acılar yaşadıklarını ifade eden Karadeniz “ Srebrenitsa Katliamı, II. Dünya Savaşı’nda yaşanan kayıplardan sonra Avrupa’da meydana gelen en büyük soykırımın adıdır. “dedi.  Dünyanın gözü önünde gerçekleşen soykırımın görmezden gelindiğini ifade eden Karadeniz “ Bu soykırımda asıl sorgulanması ve yargılanması gerekenler Sırp cânilerinden çok; Srebrenica'yı 'Güvenli Bölge' ilân ederek Boşnakların silâhlarını toplayıp onları Sırp kâtillere teslim eden; hava harekâtını kasıtlı olarak engelleyen zamanın BM Genel Sekreteri Butrosgali, Barış Gücü Komutanı Fransız Generali Janvier ve BM Bosna temsilcisi Japon Akashi gibi kişilerdir. “ Srebenitsa Soykırımını unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını ifade eden Karadeniz “Yönetim Kurulu olarak, yaşanmış olan hazin Soykırımda hayatlarını kaybetmiş kardeşlerimize Allah’tan Rahmet, geride kalan ailelerine baş sağlığı, metanet ve sağlık dilemekteyiz. Dünyanın neresinde olursa olsun, yapılan haksızlıkların, eziyetlerin, adaletsizliklerin ve soykırımların son bulmasını diliyoruz” diye konuştu.
 
Okul Müdürü Alparslan Yasa  Boğdu
 
Trabzon Araklı Yılmaz Çebi İlkokulu Müdürü Hasan Basri Alpaslan hayatını kaybetti.
Araklı’da eğitim camiasının sevilen ismi olan Alparslan yakalandığı hastalığa yenik düştü. Müdür Hasan Basri Alparslan dün son yolculuğuna uğurlandı.  Bizde Alparslan’a Allagh’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.
                                                                             
 “Türkiye’nin kaybedecek zamanı yok”
 
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Başkanı Recep Taylan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabineye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Taylan, “Güçlü iktidar ve güçlü lideriyle iç ve dış tehditlere karşı daha sağlam ve daha güvenli olan Türkiye, bundan sonraki süreçte hiç vakit kaybetmeden artık büyümeye ve kalkınmaya odaklanarak yoluna kararlı bir şekilde devam edecektir.

MÜSİAD olarak, “Meselemiz Türkiye Olsun” diyerek bu yolda ülkemize katkı yapmaya ve her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Anadolu’nun bizlere kadim mirası olan kardeşlik ruhu ve barışa olan inancımızdan vazgeçmeden, yalnızca ülkemizin refahı için çalışacağız. Yeni yönetim sistemimizin ve yeni kabinenin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
15 Temmuz Darbe Girişimi "Kuş Dili" İle Protesto Edildi
 
Doğu Karadeniz'de halk arasında "kuş dili" olarak ifade edilen "ıslık dili"nin tanıtımı için Giresun'un Görele ilçesinde "Islık Dili Günleri" düzenlendi. Vadiler arasında ıslıkla iletişim kurmayı sağlayan kuş dili için Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte 15 Temmuz darbe girişimi de kuş dili ile protesto edildi. Katılımcılar, kuş dili ile "Şehitler ölmez, vatan bölünmez." ifadelerini kullandı.

İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, etkinlikte yaptığı konuşmada, kuş dilinin yöre için çok önemli bir kültürel değer olduğunu söyledi. Ermiş, bununla ilgili çalışmalar yapan Islık Dili Kültür ve Turizm Derneği ve Kuşköy halkının çalışmalarının önemli olduğunu vurguladı.  Dernek Başkanı Şeref Köçek de UNESCO Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan kuş dilini 2009 yılından bu yana köy halkı ve dernek olarak yaşatmak için çalıştıklarını belirtti.
Editör: TE Bilisim