Usta, ‘ABD destekli ‘Sünni hilali yok teme projesi’ teoriden pratiğe geçiyor. Bu proje diğer tüm projeler gibi büyük İsrail  için  geliştirilmiştir. Katar anlaşılan bu projeye itiraz etti.  İtirazın neticesinde Efendilerinin emri ile işbirlikçilerinin hışmına uğruyor.  Uyan en Türk milleti uyan. Türkiye’nin zor günlerinde Katar hep yanımızda olmuştur.’
 
Bağcıyı dövmeyin!
 
TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru, Trabzon Rize gerilimi ile ilgili bir değerlendirme yaptı: ‘Halen Trabzonspor kongre üyesi, geçmişte amatör sporda lisanslı birisi olarak Sporun sonuçlarını ortaya koymak yerine, İki komşu il olan, Trabzon ve Rize adına yapılan açıklamaları gerçekçi bulmadığımı da ifade etmek istiyorum.  Neden spor gerçekçi varlığıyla, dayanışma ve sınırları aşma olarak olamamaktadır? Neden alınan sonuç bir anda taraftarları tarihi geçmişe götürmektedir? Bu sorular cevap bulmazken, Objektif değerlendirme yapamayan yerel yöneticilerin ise bağcıyı dövmeye çabaları ne anlam ifade etmektedir?  Hal böyle olunca, kendisinin benimsediği veya tuttuğu takımını, doğduğu ilindeki takımını dost, bunun dışındakilerini kabullenmeme hatasına düşülmektedir.’
 
Küçük Babasını Aygün Annesini Uğurladı
 
Trabzon basın camiasının iki değerli ismi Altuğ Küçük babası Nazmi Küçük’ü kaybeti. Dün de Karadeniz gazetesine 35 yılını veren Ali Aygün annesini son yolculuğuna uğurladı. Merhum ve merhumeye Allah’tan rahmet kederli Küçük ve Aygün ailelerine sabır ve başsağlığı dileriz.
 
Kabinler Fransa’dan Geldi
 
Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde yapımı 2 yıldır devam eden Karadeniz’in en uzun teleferiğinin 55 kapasiteli 2 kabini Fransa’nın Lyon şehrinden Beşikdüzü’ne getirildi. İlçe merkezi ile 530 rakımlı Beşikdağı arasında çalışacak olan teleferik inşaatında çalışmalar olanca hızıyla devam ediyor. Saatte 300 kişiyi taşıyacak olan teleferiğin ekim ayında hizmete girmesi tahmin ediliyor. Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, 90 milyon liraya mal olması beklenen teleferiğin ilçeyi cazibe merkezi haline getireceğini belirterek, “Sıfırdan 535 metre rakıma yaklaşık 10 dakikalık bişr yolculukla çıkılacak.  55 kişi kapasiteli 2 kabinle saatte yaklaşık 250-300 kişiyi deniz seviyesinden Beşikdağı’na taşıyacağız. Ayrıca o bölgede tarihsel değeri olan  kalma kalıntılar var. Teleferik projesi bizim hayalimizin bir kısmı. İkinci etap inşallah Beşikdağı’ndan yani 530 rakımdan bin 100-bin 200 rakıma taşımak. Öncelikli hedefimiz birinci etabı açmak. Bu projenin yaklaşık yapılacak tesislerle birlikte maliyeti 80-90 milyon TL’yi buluyor" dedi.
 
Trabzon’da Final Günü
 
Fındık kalitesini ve verimini arttırmayı hedefleyen ve Doğu ile Batı Karadeniz Bölgesi'ndeki Sakarya, Düzce, Ordu, Giresun ve Trabzon illerinde Ferrero Değerli Tarım Projesi kapsamında üreticilere verilen "İyi Zirai Uygulamalar" ve "İyi Sosyal Uygulamalar" kapsamında ilköğretim okullarının 4. sınıf öğrencilerine yönelik örnek fındık bahçelerinde gerçekleştirilen resim yarışmasının finali Trabzon'da yapılacak. Bugün saat 10.30'da Trabzon Ayfer Karakullukçu İlköğretim okulundaki öğrencilerin katılımı ile Trabzon Merkez Ortahisar ilçesi Yeniköy Mahallesinde gerçekleştirilecek.
 
Akçaabat’ta Dev Festival
 
Akçaabat Belediyesince düzenlenen 27. Uluslararası Akçaabat müzik ve halkoyunları kapsamında sokak basketbolu ve voleybol turnuvaları başlıyor. Turnuvaya katılacak takımların isim listelerini 20 Haziran 2017 Salı günü saat 17.00’ a kadar Belediyemiz Gençlik Merkezine telim etmeleri gerekiyor. Müsabakalar festival alanında yapılacak.
 
Dünya Çevre Günü
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Meydan Parkı’nda bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Ortahisar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Meydan Parkı’nda stantlar kurulurken çevre kirliliği ile ilgili bilgilendirici kitap ve broşürler vatandaşlara dağıtıldı, Ayrıca günün hatırasına binaen tişört, şapka gibi hediyeler takdim edildi. Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında çevre kirliliğinin doğada sebep olduğu görüntülerinin yer aldığı fotoğraf sergisi de ziyarete açıldı.
 
Editör: TE Bilisim