Mustafa Bekar İsmail Keleş’i anlatırken, ‘İsmail sizinde yazdığınız gibi dik ve kararlı bir kardeşimizdir. AK Partide onunla birlikte yürümekten büyük keyif aldığım isimdir. Hem şahsıma hem de yönettiğim ziraat odasına da desteğini hiç bir zaman esirgememiştir.’ dedi.
 
Güngör Mavi Karadeniz’de
 

TAKA Gazetesi’nin uzun yıllar muhabirliğini yapan ve son 5 yıldır da Kaçkar TV’nin Trabzon bölgesi sorumlusu olan Recep Güngör, Mavi Karadeniz’e transfer oldu. Mavi Karadeniz ile 5 yıllık yeni bir sözleşme imzalayan Güngör ilk programlarına da imza attı. Gazipaşa caddesindeki ofiste çalışmaları devam eden Güngör’e yeni görevinde başarılar diliyoruz.
 
Demeli Ailesine Geçmiş Olsun
 

MHP’nin Trabzon il eski başkanı Muammer Demeli ile konuştuk. Ağabeyi Antalya’da organ nakli oldu. Birkaç aydır oradalar. Yine gidiyor. Allah şifa versin diyoruz.
 
Hizmet İçin Çalışaçağız
 
Yeni kurulan Vakfıkebir Büyükliman Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Şentürk, Yönetim Kurulu Üyeleri; Osman Şerit, Orhan Birinci, Ali Han Çobanoğlu ve Şenol Şirin, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ettiler.

Ziyaret sırasında konuşan Vakfıkebir Büyükliman Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Şentürk, amaçlarının Vakfıkebir’e ve Büyükliman Yöresi’ne hizmet olduğunu ifade ederek tüm yöre halkını yanlarında görmek istediklerini söyledi. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise bu güzel oluşumdan dolayı Dernek Başkanı ve yönetim kurulu üyelerini tebrik etti, başarılar diledi.
 
Mehmetçiklerimizin Yanındayız 
 
Görele Belediyesi Meclisi, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na tam destek verdi. Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, “Kırk yıldan bu yana karanlık bir ideolojiyle on binlerce vatandaşın hayatına kast eden Güneydoğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere ülkenin gelişmesini, kalkınmasını engelleyen bebek, çocuk, kadın dinlemeden insanları katleden PKK Terör örgütünün yok edilmesi gereken bir cinayet şebekesi olduğunu söyledi.

Başkan Tolga Erener, “Etnik temizlik uygulayan, demografik yapıyı kendi ideolojileri çerçevesinde değiştiren bu zalim örgütlere karşı milli güvenliğimizi sağlamak için uluslararası antlaşmalardan aldığımız yetkiyle Suriye Milli Ordusu ile birlikte Barış Pınarı Harekatı düzenlenmiştir. Bu operasyonun amacı bölgemizi teröristlerden temizlemek ve yurtlarından edilmiş Suriyelileri ülkelerine geri göndermektir. Bölgemizin istikrar, barış ve refahına karşı en büyük tehdit olan DAEŞ, PKK, PYD, YPG terör örgütlerinin bu yıkıcı faaliyetlerini sonlandırmak, yurtlarını zulüm, sürgün, baskı ve katliamla yitirmiş yüzbinlerce Suriyelinin vatanlarına dönüşlerini sağlamak için düzenlenen Barış Pınarı Operasyonunu Belediye meclisleri olarak destekliyor, ordumuza muvaffakiyetler diliyoruz. Belediye Meclislerimiz, kahraman Mehmetçiklerimizin yanındadır” dedi.
 
Vakfıkebir ASM Kapatıldı

Vakfıkebir Kemaliye Mahallesi’nde 2017 hizmete açılan Vakfıkebir Aile Sağlığı Merkezinin hizmeti yeterli hasta sayısına ulaşılmaması nedeniyle durduruldu. İlçede üçüncü Aile Sağlığı Merkezi olarak açılan ASM açıldığı günden bu yana yanlış bölgeye açıldığı ifade edilerek sürekli tartışma konusu olmuştu.

Vakfıkebir Aile Sağlığı Merkezi’nin yanlış bölgeye açıldığına yönelik tartışmalar, benzer hizmeti veren Büyükliman Aile Sağlığı Merkezi ile olan mesafesinin 50 metre civarında olması dolayısıyla başlamıştı.  Vakfıkebir Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan iki doktordan bir tanesi Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı diye bilinen (TUS) sınavına hazırlanmak için istifa etti. Diğeri ise tayin edilerek başka bir aile hekimliğine gönderdi.
 
Katip Şadi’ye Vefa
 
Efsane kemençe üstadı Katip Şadi hasta oldu. Giresun Üniversitesi Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi yapılarak, taburcu olan Katip Şadi’nin tedavisi Görele Belediyesi tarafından tahsis edilen evde devam ediyor. Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, yeni evinde istirahate çekilen büyük usta Katip Şadi’yi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

İlçenin kültür mirası, yaşayan efsanesi kemençe üstadı Katip Şadi'nin durumunun gün geçtikçe iyiye gittiğinin müjdesini veren Başkan Erener, “İlçemiz için çok değerli olan yaşayan efsanemiz Katip Şadi amcamız tedavi gördüğü Giresun Üniversitesi Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesinden taburcu edilerek yeni mekanında istirahate çekildi. Kendisinin sağlık durumu her gün iyiye gitmektedir. Katip Şadi amcamız için belediye imkanlarını seferber etmeye çalışıyoruz. Kendisine tekrardan geçmiş olsun dileklerimiz sunuyorum. Katip Şadi amcamızın tüm sevenlerine selamı var” dedi.
 
Bekar’dan Hayırlı Olsun Ziyareti
 

Ortahisar Ziraat odası Başkanı Mustafa Bekar ve beraberindekiler, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i yeni belediye binasında ziyaret etti. Başkan Bekar, Genç’e hayırlı olsun dileklerini iletti. Genç, “Bu gün Ortahisar Belediye Başkanımız Sn Ahmet Metin Genç’i yeni Belediye binasında,yeni makamında ziyaret ettik.Hayırlı hizmetler yapmada kendisine başarılar diledik.” dedi.
 
Esnafımız Nefes Alacak
 
Servis araçlarındaki 12 yaş sınırının 2 sene ertelenmesi esnafa nefes aldıracak.

Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şentürk, resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren yaş sınırının 2 sene ertelenmesinin esnafa nefes aldıracağını ifade ederek, “Resmi Gazetenin 12 Ekim tarihli sayısında yayınlanan okul servis araçlarında yönetmelik değişikliği ile yapılan değişiklik  ile 2019/2020 yılları itibari il e12 yaşını bitirecek ve okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtlarda, muayeneden geçmiş olması kaydı ile yönetmeliğin 4. Maddesinin 1. Fıkrasının F bendindeki şart 01/07/2021 tarihine kadar aranmayacaktır. Konu ile ilgili bugüne kadar mücadele eden Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanımız Fevzi Apaydın’a, servisçi esnafımız adına teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Karar servisçi esnafımızı tam mutlu etmese de küçük bir nefes almasını sağlamıştır. Esnafımızın sesini duyan bakanlarımıza Akçaabat Şoförler Odası Başkanı olarak teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: TE Bilisim