Bu atamaya rağmen devlete sahip çıkan sitem etmeyen ve  ‘Orası da bu ülkenin toprağı’ diyerek göreve başlayan Hatipoğlu göreve başlamasından 2 hafta sonra ara kararname ile birlikte İstanbul Gaziosmanpaşa kaymakamlığına görevlendirildi. Gaziosmanpaşa İstanbul’un en büyük ilçesi en zor ilçesi olmakla birlikte en önemlisi de İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu beyin ilçesi. Hayırlı uğurlu olsun. Başarılı olursa oradan valilik görevine gidecektir.

Mustafa Uzun Heyecan Yarattı

Belediye başkanlığı seçimleri yaklaşırken özellikle AK Parti’de Akçaabat belediye başkanlığı için birçok isim telaffuz ediliyor. Henüz aday adaylığı için kimse sahaya inmezken, yapılan anket çalışmalarında, ülkemizin birçok yöresinde Cumhurbaşkanımızın da takip ettiği birçok başarılı projeyi hayata geçirerek adından söz ettiren Mustafa Uzun’un ismi ön plana çıkmakta. Beş dönemdir belediye başkanlığı yapan Şefik Türkmen’in bu dönem aday gösterilmeyeceği ve değişime gidileceği düşünülen Akçaabat’ta şimdiden büyük bir yarışın yaşanacağı görülmekte. Bürokraside yapmış olduğu başarılı projeler ile adından söz ettiren Mustafa Uzun, belediye başkan adaylığı konusunda henüz bir açıklama yapmazken, Akçaabatlıların özenle ve sıklıkla bu ismi telaffuz etmeleri halkın özlemi ve beklentisine karşılık olarak görülmekte. Şu an aktif olarak Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür yardımcılığı görevine devam eden Mustafa Uzun’un AK Parti’den aday adayı olması yönünde kendisine baskı yapıldığı da gelen bilgiler arasında. 

Erkan Sert Çıktı

İYİ Parti’nin Trabzon Ortahisar ilçe başkanı Muhammet Erkan yazılı açıklama ile fındık konusunda sert çıktı: ‘AK Parti Trabzon Milletvekili Sayın Muhammet Balta milletvekilimiz Hüsayin Örs’ü fındık üreticisinin sesi olduğu için popülizm yapmakla suçlamıştır. Sayın Balta’ya sormak gerekir; halkın sorunlarını dile getirmek ne zamandan beri popülizm olmuştur. Yine sormak lazım muhalefetin görevi nedir Sayın Balta? Trabzon milletvekilimiz fındığı, çayı konuşmayacakta ne konuşacak? Sayın Hüseyin Örs’ü süs olsun diye milletimiz seçim meclise göndermemiştir.

Tabiki milletimizin sorunlarını dile getirecek. Tabiki halkımızın gözü kulağı olacaktır. AKP Trabzon milletvekilleri fındık üreticisinin sorunlarının araştırılmasını istememişlerdir. Mecliste rabia işareti yaparak önergeye hayır oyu vermişlerdir. Sayın vekiller muhalefete saldırmak yerine millete bunun hesabını versinler. İlk defa Kasım ayında fındık fiyatı açıkladılar. Bu millete tuzak kurmaktır. Beyler çıksınlar bunun hikmetini açıklasınlar.’

Uyuşturucuya Savaş

Bağımlılıkla mücadele il kurulu bu kez İçişleri bakanlığının talimatları ile toplanıyor. Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu’nun açıklamaları şöyle: ‘İçişleri Bakanlığı ve Valilik Makamının talimatları ile tüm Türkiye’de aynı gün kurulumuzun toplanması kararlaştırılmıştır. Yine İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün talimatları ile toplantının saati tüm Türkiye’de 09.30 olarak değiştirilmiştir. Toplantımız Teknik Çalışma Grupları Toplantısı ile birleştirilmiş olarak 08 Kasım 2018 Perşembe günü saat: 09.30’da Valilik A Toplantı Salonunda yapılacak.’

Ziraat Odaları Sahada

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Teknik Müşavirleri Bülent Uyanık ve Neşe Tezer çiftçilerin sorunlarını dinlemek amacıyla Trabzon’a geldi. Türkiye Ziraat Odaları Birliğinden gelen Ziraat Mühendisleri Trabzon’un tüm ilçelerinde çiftçilerle birebir görüşüp, sorun ve önerilerini dinleyerek hazırlayacakları raporu Birlik Merkezine sunacaklarını belirtti.

Ziraat Mühendisi Bülent Uyanık ve Neşe Tezer alanda üreticilerinin sorunlarını dinlemeye ilk olarak Düzce ilinden başladıklarını belirterek “30 Ekim 2018 tarihinde başladığımız ve yaklaşık üç hafta sürecek olan Trabzon incelememize yoğun bir şekilde devam etmekteyiz.

Her ziyaret sonrası hazırlamış olduğumuz raporları genel merkezimize iletiyoruz. Alan çalışmasının tamamlanması sonrası hazırlanacak olan kapsamlı rapor Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar tarafından başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere konunun tarafı olan ilgili Bakanlarımıza sunulacaktır” dedi.

Dengeler Değişmeli

‘Dengeler değişmeli yoksa Amerika dünyaya huzur vermez. Türkiye’yi avlamak için her oyunu çeviriyor. Türkiye’yi avlayabilirse dünyadaki dengeleri kendi lehine üstün bir şekilde sonuçlandırır. Anlaşıldığına göre dünyada sindirme planını yeniden kurmak niyetinde. Suudi Arabistan’ı tamamen sindirdi. Türkiye doğuya kayar ve güçlenirse Avrupa’dan da önemli kaymalar olacaktır. ABD bundan korkmaktadır.’

İstifa Etti Meclis Üyesi Olacak

AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu, Belediye Meclis Üyesi olabilmek için görevinden istifa etti. Vakfıkebir’de üçüncü dönem ilçe başkanlığı görevini yürüten Enver İskenderoğlu, başarılı hizmetlere ve çalışmalara imza atmıştı. Enver İskenderoğlu’nun istifası ile boşalan AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanlığı görevine iş adamı, aynı zamanda başkan yardımcısı Ahmet Uzun’un atanması bekleniyor.

Beşikdüzü CHP’de Dengeler Değişti

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Beşikdüzü Belediye Başkan Aday Adayları ilde düzenlenen toplantıda biraraya geldiler. Toplantıya aday adaylığı için istifa eden İlçe Başkanı Şakir Yenigün’ün kararı ve sözleri damga vurdu.  Beşikdüzü’nde uzun yıllardır siyasetin içerisinde yeralan, Oğuz Beldesi Belediye Başkanlığı ve İlçe Başkanlığı görevlerinde de bulunan Şakir Yenigün, Ramis Uzun’u desteklediğini açıkladı ve neden aday adaylığı başvurusu yapmadığına açıklık getirdi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Şakir Yenigün, “Hepimizin ortak amacı Cumhuriyet Halk Partisi’nin Beşikdüzü’nde yerel seçimleri kazanmasıdır. Ben Beşikdüzü’nde yaşıyorum ve halkla iç iççeyim. Sahada gördüm ki seçimleri kazanmaya en yakın aday adayı Ramis Uzun’dur ve tüm tüm aday adaylarından bir adım öndedir. Bu nedenle kendisinden yana fedakarlık yaparak aday adaylığı başvurusu yapmıyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde el ele vererek seçimleri kazanmak için çalışmalıyız” diye konuştu. 

Çeşmeönü Ne Diyor

Trabzon’un Beşikdüzü İlçesi  Çeşmeönü Mahallesi Muhtar adayı Seçkin Uzun adaylığını ilk açıklayanlardan birisi. Uzun, ekibiyle seçim çalışmalarını yoğun şekilde sürdürürken genç ve sevilen birisi olarak Çeşmeönü mahallesinde öne çıkıyor. 

Tuzağa Düşmeyiz

Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli, “Hala Atatürk'ü idrak edemeyen, etse de, ifade edemeyen yozlaşmış Cumhuriyet hasımları vardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk Milleti'nin ortak değeridir. Türk Milleti'nin banisidir. Fikir ve emanetine tahammülsüzlük vahşi bir tuzaktır. Bu tuzağa düşemeyiz. Atatürk demek, ne mutlu Türk'üm sözüne sadakattir. Atatürk demek, Türk demektir, Cumhuriyet demektir, Samsun'dan itibaren aşama aşama sahnelenen zafer demektir” diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim