Güzide Uzun İmzaları Nasıl Verdi?
 
Trabzon önceki gün sürpriz bir kararı duydu. Göreve bizzat Kılıçdaroğlu’nun da desteği ile gelen CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun tüm delegeler olarak olağanüstü kurultay için imza verdiklerini açıkladı. Bunu açıklarken de ‘Biz kimsenin adamı değiliz, partinin iyiliğini isteriz’ dedi. Ancak, Uzun’un özellikle Yavuz Karan’ın vefatı ve ardından da 1.Sıradan seçilen Haluk Pekşen’in  listede düşünülmediği dönemlerde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Ankara’ya davet edilip ‘Birinci sırada sensin, listenin diğer isimlerini de Genel Başkan Yardımcısı Akif  Hamzaçebi bey ile dizin’ şeklinde bir teklif beklediği, bu teklifin onca emeğine karşın gelmemesi sebebiyle kırgın olduğu kulislerde konuşuluyor. Kuşkusuz şunu  diyebilirsiniz, Güzide Uzun seçilirken hedefi milletvekilliği değildi’ Tamam da, Güzide hanım Yavuz Karan’a odaklanmıştı ve onu önce Parti Meclisi üyesi yaptırdı, ardından da Milletvekilliğine taşıyacaktı. Karan, hayatını kaybedince de haklı olarak böyle bir beklenti içine girdi. Güzide hanım, ‘Biz Genel başkan adına Trabzon’da kazandığımız seçimde yarıştığımız isimlere prim verildi’ diyerek destek verdiği konuşuluyor. Fakat, milletvekili aday adayı olan isimlerden birisi de Uzun’un kimsenin adamı olmadığı ‘Taban baskısına dayanamayarak imzaları verdiğini’ iddia etti.
 
Vakfıkebir’de Hüzün
 
Büyükliman Kuva-i Milliye Gaziler Derneği Başkanı Galip Şeref (90) yaşamını kaybetti. Uzun yıllardır Vakfıkebir de gazilerle ilgili dernek faaliyetlerinde bulunan ilçenin sevilen simalarından Galip Şeref yakalandığı amansız hastalık dolayısıyla birkaç aydır tedavi görüyordu. Hastalığının ilerlemesi sonucunda önceki gece yarısı hayata gözlerini yuman Galip Şeref, dün Cuma namazına müteakiben Vakfıkebir Güneyköy Mahallesi Ketaş Camiinde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verildi. Galip Şeref’e Yüce Allah’tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.
 
Fındık Hasadı 1 Ağustos’ta Başlıyor
 
Trabzon'da 2018 ürünü fındık hasadına 1 Ağustos'ta başlanacak. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Ekonomi Bakanlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğünce dün yapılan toplantıda, Trabzon'da sahil, orta kesim ve yüksek kesimlerde fındık hasat tarihine karar verildiği belirtildi. Açıklamada, 0-250 metre rakımlı sahil kesiminde 1 Ağustos, 251-500 metre rakımlı orta kesimde 6 Ağustos, 500 metre ve üzeri rakımlı yüksek kesimde ise 14 Ağustos'tan itibaren fındık hasadına başlanacağı kaydedildi.
 
“Gerekli düzenlemeler yapılmalı”
 
Trabzon Tabip Odası, 3 gün önce Şanlıurfa’nın Harran İlçesinde bir doktorun bordür taşı ile yaralanması olayı hakkında açıklama yaparak, saldırıyı lanetledi.  Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Ebru Sivri burada yaptığı açıklamada,“Şanlıurfa Haran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi’nde görevli olan Dr. Bahattin Ahmet Yalçın’ın bir hasta yakını tarafından başına sert bir cisim vurularak darp edildiğini üzülerek öğrendik. Halen tedavi gören meslektaşımıza ‘Geçmiş Olsun’ diyor ve bir an önce sağlığına kavuşmacını umuyoruz. Yüzlerce meslektaşımız sözel veya fiziksel saldırıya uğradı ve ne yazık ki ölümle sonuçlananlar oldu. Biz artık basın açıklamaları ve kınama mesajları yayınlanmasından öte sağlıkta şiddetle ilgili somut adımlar atılmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart tarihli konuşmasında sağlık çalışanlarına şiddet konusunda, ‘Size kalkan elleri affetmek mümkün değil. Bizim için bunların teröristten hiçbir farkı yoktur. Teröristlerin konumu neyse bunların da konumu odur’ demişti. Şiddete prim vermeyen hukuki bir sistemin temelleri atılmalı. Şiddetin toplumsal sebepleri irdelenmeli. Şiddete karşı toplum eğitiminin ilkokullar düzeyinden başlayarak artarak devam ettirilmesi için çalışmalar yapılmalı. Yasa çıkmadığı sürece biz hekimler tavrımızı ortaya koymaya devam edeceğiz. Önce zarar verme diye çıktığımız bu yolda önce zarar görme aşamasına geldik. Gelecek kaygısı duyarken yaşam kaygısı duymaya başladık” dedi.
 
Kurban Bağışları Devam Ediyor
 
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan Vekaletle Kurban Bağışı Kampanyası Rize'de devam ediyor. “Emanetleriniz emanetimizdir” ilkesiyle hareket eden Türkiye Diyanet Vakfına kurban bağışları devam ediyor. Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın bağışladığı kurbanla kentte başlatılan kampanyaya sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden de destek geliyor. Bu kapsamda Müsiad Rize Şubesi Başkanı Recep Taylan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan vakfa kurban bağışında bulundular.
 
Hem Eğitim Yapıyorlar Hem Eğleniyorlar
 
Akçaabat Yıldızlı TOKİ İlkokulu ve Ortaokulu’nda “Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında düzenlene yaz kurslarına öğrencilerin ilgisi memnun etti. 25 Haziran’da başlayan ve rutin derslerin yanı sıra aralarında Kur’an-ı kerim, temel dini bilgiler, yüzme, basketbol, tekvando, badminton, resim, ebru, bağlama, folklor gibi derslerin yer aldığı yaz kursları haftanın 4 günü devam ediyor.  Kurslara, Akçaabat Müftülüğü, Akçaabat Halk Eğitimi Merkezi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve okul idaresi destek veriyor.Okul yönetimi, kurslara ilgi gösteren öğrencilere ve velilere teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim