Sivrikaya  açıklamasında, Türk milletinin kimsenin toprağında gözü olmadığını belirterek, “Teröre hiç bir zaman geçit verilmeyecektir. Toprağımızda gözü olanlara da en iyi dersi Türk Silahlı Kuvvetlerimiz vermekte geç kalmaz. Allah bu harekatta görev alan şanlı ordumuza mensup tüm Mehmetçiklerimizi korusun ve muzaffer eylesin. Kalbimiz, yüreğimiz ve dualarımızla Mehmetçiklerimizin yanındayız." ifadelerini kullandı.
 
Of’tan İmamoğlu Açıklaması
 
Trabzon’un Of İlçesi’nden arayan Eyüp Ayaz isimli okurumuz İstanbul Büyükşehrin Trabzonlu Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Barış Pınarı Harekatı ile ilgili yaptığı değerlendirmeyi eleştirdi.
 
İmamoğlu dünya ülkelerinin tavırlarının sıklıkla değişmesinden rahatsızlık duyduğunu belirtmiş "Türkiye’nin elbette kendini teminat altında hissetmesi lazım ama bölgedeki iki unsur, ABD ve Rusya, 24 saatte farklı tavırlar alabiliyor, bu yüzden bir yurttaş olarak kafam rahat değil, bu yüzden endişeliyim" ifadelerini kullanmıştı. Eyüp Ayaz, Bu açıklamaları eleştirerek,”İmamoğlu’nun kafası rahat olsun. Türk askeri her şeyin üstesinden gelir” ifadelerini kullandı.
 
Alper’e Ziyaret
 
Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dursun Ali Sakarya, Yönetim Kurulu Üyeleri Köksal Yavuz, Hasan Küçükarslan, Ali Baştürk, OSBÜK Temsilcisi Selçuk İskender ve Bölge Müdürü Hakkı Yazıcı’dan oluşan heyet, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Metin Alper’e hoş geldin ziyaretinde bulundular.

Ziyarette söz alan Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, İl Emniyet Müdürü Alper’e hoş geldiniz diyerek yeni görevinde başarılar diledi.

Ardından Organize Sanayi bölgesi hakkında genel bir bilgilendirmede bulundu. Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi ve beraberindeki heyete teşekkürlerini sundu.
 
 Akçaabat Sempozyum Kitabı Basıldı
 
Akçaabat Belediyesinin arşivi her geçen gün zenginleşiyor. Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce, 12-14 Ekim 2018 tarihlerindegerçekleştirilen "Uluslararası Dünden Bugüne Akçaabat Sempozyumu" kitabı basılarak, Akçaabat Belediyesi Kültür Yayınları arasında yerini aldı.
 
Akçaabat yöresinin kültür envanterini oluşturan soyut, somut, yazılı, sözlü, görsel, maddi kültür mirası, tarihi, sosyal yapısı, sosyal tarihi, arkeolojisi, sanat tarihi, mimari tarihi,  dinler tarihi,  etnoloji, sosyal antropoloji, sosyal psikoloji fizik antropoloji, coğrafi özellikleri ile ilgili konular sempozyum kapsamında değerlendirildi. Basımı gerçekleştirilen sempozyum kitabı ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim " Akçaabat'ın kültürel mirasını bütüncül olarak ele alarak, geçmişten bugüne Akçaabat'ın tarihi ile ilgili bir envanterin ortaya çıkarılması için düzenlediğimiz sempozyum Akçaabat'ın önemini belgelemektedir.
 
Bu doğrultuda, uzun süreli çalışmanın sonucu olarak sempozyumda sunulan toplam 94 bildiriyi iki cilt halinde kitaplaştırarak, değerli bir kaynak haline getirdik. Akçaabat kültürel mirasının tespiti ve geleceğe taşınması anlamında büyük bir boşluğu dolduran bu eserin ortaya çıkmasında emeği geçen bütün kişi ve kurumlara, personelimize, bilim kurulu ve düzenleme kurulumuza teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
 
 “Harekatı Destekliyoruz”
 
Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, Fırat Nehri'nin doğusundaki terör odaklarını temizlemeye ve ulusumuzun güvenliğini artırmaya yönelik Barış Pınarı Harekâtını Trabzon esnaf ve sanatkâr camiası olarak desteklediklerini açıkladı.

Türkiye'nin tamamen haklı nedenlere dayalı olarak başlattığı Barış Pınarı Harekâtında şanlı ordumuzun muzaffer olmasını dilediğini belirten TESOB Başkanı Metin Kara, 'Esnaf ve sanatkârlar olarak dün olduğu gibi bugün de devletimizin, milletimizin, ordumuzun yanındayız ve destekçisiyiz. Fırat Nehri'nin doğusundaki terör odaklarını temizlemeye ve ulusumuzun güvenliğini artırmaya yönelik Barış Pınarı Harekâtını da destekliyoruz.

Harekâtın başarıyla son bulmasını, bölgeye huzur ve güven gelmesini temenni ediyorum. Bu harekâtı ülkemizin ve milletimizin geleceği üzerine oynanan oyunların bozulması açısından önemsiyorum. Güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun yok edilmesinin bölge barışı açısından önemini tüm dünya anlamalıdır'  dedi.

Başkan Kara, 'Allah tüm Mehmetçiklerimizi korusun ve muzaffer eylesin. Yüreğimiz ve dualarımızla yanlarındayız. Allah ayaklarını taşa değdirmesin' diye konuştu. Kara, Barış Pınarı Harekâtında şehit olan askerimiz ve hain saldırılar sonucu hayatını kaybeden sivil vatandaşlarımıza da Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı dileklerini iletti.
 
TTSO Eğitimlere Hız Verdi
 
İstihdam seferberliğine katkıda bulunmak için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında Trabzon'da Turkcell Global Bilgi ile 80 personelin eğitimi için protokol imzalandı.

Protokol imza törenine Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, İŞKUR İl Müdürü İbrahim Büyük, Turkcell Global Bilgi Trabzon Lokasyon Müdürü Şule Dudul, TTSO Yönetim Kurulu üyeleri ve diğer ilgililer katıldı. Protokol kapsamında Turkcell Global Bilgi AŞ’nin müşteri hizmetleri satış ve hizmet yetkilisi mesleğinde Ekim 2019 için 40, Kasım 2019 için de 40 olmak üzere toplam 80 kişilik eleman ihtiyacı için MEGİP kapsamında kurs açılacak.
 
Muhtarların Rolü Büyük
 
Kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve güvenli bir şekilde sunulması, sorunların en kısa sürede yetkili makamlara iletilmesi, etkinlik ve işlevleri artırılarak taleplerinin sonuçlandırılması, kişisel gelişmelerine destek verilerek, kanun ve mevzuat üzerinde bilgilerinin arttırılması amacıyla köy ve mahalle muhtarlarına yönelik Derepazarı Kaymakamlığınca 'Muhtarlar Akademisi' düzenledi.
 
Derepazarı Kaymakamı Osman Acar, muhtarlığın yerel yönetimin halkla buluşan dinamik alt birimi olduğunu, köy ve mahalle muhtarlıklarının ülkemizde demokrasinin gelişmesine katkıda bulunurken yönetime katılımı sağlamanın da önemli araçlardan biri olduğunu söyledi.  Acar, muhtarların vatandaşların kolay ve hızlı bir şekilde ulaşıp sorunlarını dile getirdiği en yakın yönetim kademesi olması itibariyle de kamu hizmetlerinin yürütülmesindeki rolünü büyük olduğunu belirtti.
Editör: TE Bilisim