İçişleri Bakanlığına Süleyman Soylu’nun gelmesinden sonra performansı ile yerini garantiledi. Trabzon’u çok seviyor. Eşi Şengül Yavuz’da en az onun kadar gayretli. Vali Yavuz önceki akşam Kadir gecesini Bahçecik Mehmet Akif Ersoy camisinde eda etti. Çıkışta ise vatandaşla birlikte çay içti. Ortahisar Belediye Başkanı ve Kaymakamının da bulunduğu Sohbete Trabzon il müftüsü de katıldı. Vali son kararname ile büyük bir moral depoladı, Trabzon’a uzun süre hizmet etmek istiyor. Yakışır.

Müftüoğlu’nun Tercihi Fındık

"Türk fındığında mantar var. O mantar Türk fındığının üstündeki yabancı sermaye mantarıdır" diyen Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, kuruyemiş olarak fındığın vazgeçilemez bir gıda olduğunu vurguluyor. Müftüoğlu, fındık mı, badem mi diye bir tercih yapılacak olsa tercihinin her zaman fındık olduğunu vurguladı. Demir, potasyum, kalsiyum ve magnezyumun yanı sıra çinko bakımından da zengin olan fındığın ayrıca içeriğinde E vitamini ile protein, Omega 3 barındırdığını anlatan Müftüoğlu, önemli bir tavsiyede bulundu.

Yaman’dan Son Çağrı

Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Ayhan Yaman, 7020 Sayılı Yapılandırma Kanunu ile 31 Mart 2017 öncesi vergi ve diğer borçların yapılandırılmasında son başvuru tarihinin 30 Haziran 2017 olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:“Yeni Yapılandırma Kanunu kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getiriyor. Vergi Dairelerine ödenmesi gereken vergi ve diğer borçların gecikme zamları, faizleri Yİ-ÜFE oranında, yani üçte iki oranında azaltılıyor. 

Vergi aslına bağlı cezalar da tamamen siliniyor. Kanundan yararlanan vatandaşlarımız yıllık yüzde 16.80 oranında gecikme zammı ödemek yerine yıllık yüzde 3-4 gibi düşük oranda bir tutar ödeyecek. Usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında da indirim yapılıyor. Yarısını tahsil ediyor, yarısından vazgeçiyoruz. Borcun peşin ödenmesi halinde ayrıca indirim yapılıyor ve Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutarın yarısından vazgeçiliyor. Borçların 36 aya varan sürelerde ödenmesi mümkün. Yapılandırma devam ettiği sürece borcu yoktur belgesi alınabilecek, araçların fenni muayeneleri yaptırılabilecek. 31 Mart 2017 tarihinden öncesine ilişkin gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, KDV, ÖTV gibi tüm vergiler bu kanuna göre ödenebilecek.”

Gürdoğan Ana Duası Aldı

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği sosyal sorumluluk projesi kapsamında her yıl Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği Huzurevinde kalan yaşlıların ziyaret edilmesi geleneğini yerine getirerek yaşlıların duasını aldı. 

DKİB Yönetim Kurulu üyelerince Trabzon Çamlık ve Köşk Huzurevleriziyaret edilerek,  yaşlıların bayramıtebrik edilerek, bayramlık hediyeleri takdim edildi. DKİB Başkanı Gürdoğan, ‘’Başımızın tacı olan ve bugünlere gelmemizi sağlayan değerli büyüklerimize bir nebze de olsa vefa borcumuzu yerine getirmek ve ihtiyacımız olan dualarını almak için her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Ramazan ayında yaşlılarımızı ziyaret ederek, ellerini öpmek gönüllerini almak amacıyla bu ziyaretimizi Yönetim Kurulumuzla birlikte gerçekleştiriyoruz.   

Büyük çilelere katlanarak bizleri bugünlere ulaştıran bu büyüklerimize çok şey borçluyuz, onlar bizler için çok şeyler yapmalarına rağmen maalesef toplum olarak hak ettikleri değeri verememenin hüznü içindeyiz.’’ dedi.

Bayramda hava nasıl olacak?

Doğu Karadeniz Bölgesi, Ramazan Bayramı'nı güneşli geçirecek. Tüm yurt genelinde yağış beklenmezken, hava sıcaklıklarının bayram tatili süresince artmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Ülke genelinde mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceği hava sıcaklıkları Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 33 derecelere kadar çıkacak. Meteoroloji 11. Trabzon Bölge Müdürlüğü’nün 5 günlük hava tahmin raporuna göre, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde Trabzon’un 20-26 derece, Artvin’in 15-25 derece, Giresun’un 19-27 derece, Gümüşhane’nin 11-27 derece ve Rize 18-28 derecelere çıkacağı bildirildi. Bayramın ikinci gününde de hava sıcaklıklarının aynı seviyelerde seyredeceği öğrenilirken, bölgede en fazla sıcaklık 33 derece ile Artvin’in Yusufeli ilçesinde hissedilecek.

Liderlerin Programı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı'na İstanbul'da, Başbakan Binali Yıldırım ise memleketi Erzincan'da girecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım ile siyasi parti liderlerinin Ramazan Bayramı programları belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı'nda ailesiyle İstanbul'da olacak. Başbakan Binali Yıldırım, arife günü memleketi Erzincan'a gidecek ve hemşehrileriyle iftar yapacak. Bayramın birinci gününü de Erzincan'da geçirecek Yıldırım, ikinci gün ise Ankara'da bayramlaşma programına katılacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak Güvenpark'tan başlattığı yürüyüşe bayramda da devam edecek. 

Kılıçdaroğlu yürüşü sırasında mola verdiği yerleşim yerlerinde vatandaşlarla bayramlaşacak. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Ramazan Bayramı boyunca Ankara'da olacak. Bahçeli, ilk gün bayram namazını Gazi Camisi'nde kılacak, ardından Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret edecek. Bahçeli, bayramın ikinci günü ise parti genel merkezinde bayramlaşma programına katılacak.  Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise bayramı Ankara'da geçirecek. Bayram namazını Hamidiye Camisi'nde kılacak Karamollaoğlu, bayramın ikinci günü öğle namazından sonra parti genel merkezinde partililerle bayramlaşacak. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bayram namazını Ankara'daki Taceddin Dergahı'nda kılacak. Destici, ikinci gün parti genel merkezinde partililerle bayramlaşma programına katılacak. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da bayramda Ankara'da olacak. Aksakal, ikinci gün parti genel merkezinde partililerle bayramlaşacak.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Ramazan Bayramı'ndaki adresi ise İstanbul olacak.

Suiçmez’in Mülteci Vurgusu

Trabzon Baro Başkanı Avukat Sibel Suiçmez 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü ile ilgili mesaj yayınladı. Suiçmez; “Ülkemiz son dönemde tarihinin en büyük mülteci akınlarından biriyle karşı karşıya kalmıştır. Bu akının ancak hak temelli, nefret söyleminden uzak bir bakış açısı ile çözüme kavuşması mümkündür. Ülkemizde resmi rakamlara göre üç buçuk milyon mülteci bulunmaktadır. Mülteci nüfusunun yarısını oluşturan çocukların okullaşması eğitim hakkı kapsamında ülke olarak en önemli meselelerimizden biri olmalıdır. Hak temelli mülteci politikalarına baro olarak tüm desteğimizi sunduğumuzu belirtiyor, Adli Yardım Büromuza başvuran tüm mültecilere ücretsiz avukatlık hizmeti sunduğumuzu hatırlatıyoruz” dedi. 
Editör: TE Bilisim