Asbaşkan Hakan Usta yaptığı açıklamada, “ Türkiye’nin istiklaline ve istikbaline karşı şer odaklarına karşı ülkemizde Hazine ve Maliye Bakanımız Dr Berat Albayrak beyin başlattığı bu kampanyaya tam destek veriyoruz. Yerli ve milli olan bütün kampanyaların yanındayız. Bazı şer odaklarının ilk önce aynaya sonrada aslına baktığımızda kimlerin dost kimlerin düşman olduğunu göreceğimiz aşikardır. Aslanın oğlu aslan olur Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak Trabzon’un ve Türkiye'nin medar iftarıdır ve her zaman yanındayız” ifadelerini kullandı.
 
Çelebi’nin Acısı
 
Trabzon MHP eski Milletvekili Nail Çelebi babaannesini kaybetti.  Çelebi yaptığı açıklamada, “Babaannem Hakime Öztürk Tedavi gördüğü Yomra-Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur.

 Merhumenin cenazesi 12 Ekim 2018 Cuma günü Öğle namazını müteakip Çaykara-Taşkıran Mahallesi merkez Camii'nde kılınacak ve Taşkıran merkez mezarlığına defnedilecektir. Allah rahmet eylesin.Dualarınızı beklerim” dedi.
 
Gazi Akyüz’e Ziyaret
 
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs,  8 askerimizin şehit olduğu Batman'daki hain PKK saldırısında yaralanan Trabzonlu Uzman Çavuş Muhammed Salih Akyüz’ü tedavi gördüğü GATA’da ziyaret etti.
 
Yaralı J. Uzman Çavuş Muhammed Salih Akyüz hakkında hastane yetkililerinden bilgi alan Örs, gazimizi ziyaret edip ailesi ile görüştü. Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Örs “Allah’a şükür, evladımızın sağlık durumu iyi. Hastane yetkilileri ve ailesi durumunun her gün daha iyiye gittiğini ifade ettiler. Muhammed Salih ile de bir görüşme yaptım. Babası Ahmet Akyüz, annesi, eşi, kardeşleri yanında. Ağabeyi de Şırnak’ta Uzman Çavuş olarak görev yapan bir kardeşimiz. Gazimize geçmiş olsun dileklerimizi iletip, şifa diledim. Hastanedeki odasında başında Ay-Yıldızlı Bayrağımız ve gönül verdiği Bordo-Mavimiz asılıyordu.  En kısa zamanda Trabzon’a gelecek. Trabzon’a geldiğinde ilk Trabzonspor maçını birlikte izlemek için sözleştik.” dedi.
 
 “Çalışmalarımız sürüyor”
 
Sağlık Bakanlığı’nın Toplum Temelli Ruh Sağlığı Projesi çerçevesinde oluşturulan Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri’ni desteklemek amacıyla, Trabzon merkezli kurulan “Toplum Ruh Sağlığı Gönüllüleri Derneği Başkanı Nuray Dur 10 Ekim Dünya Ruh sağlığı Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Dur, “İnsanın akıl ve beden sağlığı kadar önemli ve bir o kadar da korunması gereken ruh sağlığına toplum olarak ne kadar değer verdiğimizin farkına varabilmek önemlidir. Trabzon Toplum Ruh Sağlığı Gönüllüleri Derneği olarak bu farkındalığı artırmak ve insan temelli toplum oluşturmak adına çalışmalarımızı her platformda sürdürmekteyiz. Bu bağlamda insan ruhunun ihtiyacı olan sevginin, merhametin, saygının tüm toplumlarda ebedileştirmeyi her insanın kendine görev bileceği ümitsizliklerden, endişelerden, gelecek ile ilgili kaygılardan arınmak için ruhsal dinginliğe ve inanı değerlere ayrıştırmadan farkındalıkları ortaya koyabileceği, bir toplum oluşturmak dileği ile 10 Ekim Dünya Ruh sağlığı Günü’nün insan hayatı adına bir başlangıç olmasını ve tüm toplumun gelecekte ruhsal güvenliğinin sağlanmasını temenni ederim” dedi.
 
 “Ulaşabileceğimiz bir servis istiyoruz”
 
Gazetemize ulaşan engelli vatandaşımız Memduh Bayraktar bir isteğini iletti. Akülü araçlar için sürekli ulaşabilecekleri bir servis istedi. Bayraktarın açıklaması şu şekilde, “3 gün önce Valiliğe giderken yağmura yakalandım. Otobüs durağına sığındım ama akülü aracım ıslandı çaresizce yağmurun dinmesini bekledim. Bu arada yağmur yüzünden akülü aracım kısa devre yaptı çalışmadı.
 
Zabıtayı aradım küçük araba ile geldikleri için bana yardımcı olamadılar. İl Başkanı yanında çalışan Mustafa Sungur arkadaşımı aradım sağolsun ilk önce taksi ile sonrada arkadaşını arayarak kamyon çağırdı ve beni evime kadar götürdü. Bir sonraki gün teyzemin oğlu evime gelerek aracın kumandasını söktü ve saç kurutma makinesi ile kuruttu. Sonra akülü aracımı 3 gün daha kullanabildim 3.gün camiye gittim dışarıda yer olmadığı için arkadaşların yardımı ile beni içeri taşıdılar. Namazımı kıldım namazdan sonra akülü aracım çalışmadı. Yardımlarla birlikte dışarı kadar cıktım. Çaresizce dışarıda beklemeye başladım. Valilikte çalışan bir arkadaştan yardım istedim fakat yardım etmeden çekip gitti. Engelliler Derneği Başkanı Sayın Hacı Kaya beyi aradım oda Aile ve Sosyal yardımlaşma Kurumu Müdürünü aradı ama tek şoför olduğunu söyleyerek araç yollamadı. 155 i aradım büyük araçla bir ekip gelip beni evime kadar bıraktı. Polislere çok teşekkür ederim. En büyük sıkıntımız akülü araçlarımız için 7/24 ulaşabileceğimiz bir servisimizin olmaması. Birde engelliler için uygun bir cafe arabamız bozulsa bir ihtiyacımız onun içinde halledebiliriz diye düşünüyorum” dedi.
 
Trabzon’da Simit Zamlandı
 
Ortahisar Belediyesi geçtiğimiz günlerde gelir tarifesini oylarken ortalama belli kalemlere ortalama yüzde 10 ile 15 arasında zam yapıldı.
 
Enflasyon oranlarının altında kalan zamlar sonrasında Trabzon’da seyyar veya büfe simit esnafının Ortahisar Belediyesine aylık ne kadar ücret verdiği belli oldu. 
 
Gelir tarifesinde yer alan maddeye göre,  Çarşı Mahallesi M. Goloğlu Caddesi Kuzey Girişi 250 TL’den 290 TL’ye, Çarşı Mahallesi Semerciler Caddesi Kuzey Girişi 235 TL’den 270 TL’ye, Çarşı Mahallesi Çarşı Camii yanı 140 TL’den 160 TL’ye,  Çarşı Mahallesi Semerciler Caddesi Güney Girişi Bin 150 TL’den bin 320 TL’ye,  Cumhuriyet Mahallesi Kasım Sokak Kuzey Girişi 330 TL’den 380 TL’ye,  Uzun Sokak İnciler Çıkması 330 TL’den 380 TL’ye,  Konaklar Mahallesi Alper Sokak KTÜ Kampüs D. Kapısı Girişi 225 TL’den 260 TL’ye yükseltildi.

PEÇE Görevi Devraldı
 

Hafta sonu yapılan Rize Barosu Olağan Genel Kurulunda 70 oyla başkanlığa seçilen Avukat Ümit Peçe, görevi eski başkan Av. Mehmet Çırakoğlu’ndan devraldı. Rize Barosu yeni başkanı Av. Peçe, devir teslim töreninde hizmetlerinden dolayı Çırakoğlu’na teşekkür ederek plaket takdim etti. Baro Başkanı Av. Peçe, baronun yeni bir soluk ile hedefler doğrultusunda yoluna emin adımlarla ilerleyeceğini söyledi.
 
Editör: TE Bilisim