Muhtarları kendisine en yakın mesai arkadaşı gören Çebi, “Demokrasimizin en temel taşı ve hizmet kervanının en dinamik organı olan muhtarlık müessesesi, son dönemlerde işlevinin ve konumunun çok daha güçlendirilmesi ile sorun ve taleplerin çözümleri coğrafyanın her bir noktasına eşit şartlarda yansımaktadır.Kamu yönetiminin geniş katılım ile bir arada olmasının en büyük vesilesi olan her bir Muhtarlarımızın bölgesinde ki meseleleri hizmet akışını hassasiyetle takip etmeleri heyecan içinde gece gündüz demeden mahallelerimizde vatandaşlarımızın yanında olmaları her türlü fedakarlığı ortaya koymaları tabandaki hizmetin çok geniş ve güçlü olduğunun ifadesidir .
 
Tabanın gücü ve kuvveti ne kadar büyük ise tavanın yüksekliğini o derece büyük ve sağlam olur anlayışı ile samimiyet ve gayret içinde birlikte çok daha büyük başarılar hedeflemekteyiz.Bu doğrultuda medeniyetimizin demokrasimiz en değerli varlıkları yakın mesai arkadaşlarımız olan muhtarlarımızın 19 ekim muhtarlar gününü yürekten tebrik ediyor ,Her bir muhtarımıza birlikte hizmet yolculuğunda  başarılılar diliyorum” dedi.
 
Muhtarlık Fedakarlıktır      
 
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Muhammet Balta mesajında şunları söyledi; “Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil etmektedir. Muhtarlık, fedakarlık ve sevgi gerektiren bir görevdir.
 
 Bizler, milletimize hizmetkarı olduğumuz ilk günden bu yana, muhtarlarımızla sık sık toplantılarla bir araya gelerek onların sorunlarını dinlemeye, taleplerini karşılamaya özen gösteriyoruz. Biliyoruz ki; muhtarlarımızla koordineli çalışmak, yerelde kalkınma hamlelerini çok daha sağlıklı ve sistemli bir şekilde yapmamızın önünü açacaktır. Bu önemli günün Muhtarlar Günü olarak ilan edilmesinde büyük emeği geçen Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da büyük önem verdiği muhtarlık müessesi iktidarımız döneminde daha da güçlenerek itibar kazanmıştır.  Bu vesileyle, Milletimizin bekası için gecesini gündüzüne katarak çalışan Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Barış Pınarı Harekatında ve ülkemizin dört bir yanında vatan savunmamız için görev yapan güvenlik güçlerimizin başarıları için dua ediyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun. Vatandaşlarımızla aramızda iletişimi sağlayan, çalışmalarımızın düzenli olarak yürütülmesinde canla başla çalışan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyorum. Görevlerinin başında olan muhtarlarımıza; çalışmalarında kolaylıklar, ebediyete intikal eden tüm muhtarlarımıza ve vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
 
Yol Sıkıntısına Neşter
 
Görele Aydınlıkevler Mahallesi Kuyumcu Deresi Mevkisindeki yol sıkıntısı sona eriyor. Görele Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar tamamlandığında yıllardır süre gelen mağduriyet son bulacağı gibi, yolun Sağlık, Karadere, Maksutlu ve Haydarlı köylerine de bağlantısı yapılmış olacak.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, çalışmaları yerinde takip ederek, çalışmalarla alakalı olarak bilgiler aldı. Başkan Erener, halkın sıkıntı çektiği her alanı çözüme kavuşturmak için çalıştıklarını belirterek, "Belediye hizmetlerimiz son sürat devam ediyor. Şehrimizin her köşesinde çalışmalarımızı büyük küçük demeden sürdürüyoruz. Amacımız Görele’ye hizmet, halkımıza modern bir şehir sunmaktır. Her mahallemizin elbette ki çeşitli sorunları var. Bu kapsamda çalışmalarımızı sürdürerek, bunun bilincinde hareket ediyoruz. Hedefimiz her mahalleye hizmet götürerek, sıkıntıları çözüme kavuşturmaktır. Bu sıkıntılardan bir tanesi olan ve yıllardır yapılamayan bir hizmeti daha yaparak, Aydınlıkevler Mahallesi Kuyumcu Deresi mevkimizin yolunu halkımızın hizmetine sunacağız. Çalışmalarımıza başladık. Yolumuzun Sağlık, Karadere, Mahsutlu ve Haydarlı köylerine bağlantısını da yapacağız” dedi.
 
Muhammet Hafız Hakka Yürüdü
 
Vakfıkebir Fethiye Mahallesi’nden Hafız Muhammet Kasım, Hakkın rahmetine kavuştu. Karakteri, güleryüzü ve güzel sesi ile ilçede herkes tarafından çok sevilen bir sima olan Hafız Muhammet Kasım hastalığı nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu. Hastalığının ilerlemesi sonucunda hayatını kaybeden Muhammet Kasım, Fethiye Mahallesi Zaloba mezarlığında toprağa verildi.
 
Emiroğlu'dan Açıklama
 
Ortahisar Gazeteciler Cemiyetini Kurduğu için TGC'den ihraç edilen Manşet61 internet sitesinin sahibi Bekir Sami  Emiroğlu; "Trabzon Gazeteciler cemiyetine genel kurul kararıyla üye yapıldım.Yönetim kararıyla çıkarılmam hukuki değildir" dedi.
 
Böyledir Tır Yolculuğu
 
Muhabirimiz Bahattin Baştürk, 4 gündür TIR seyahatinde. Uluslararası Nakliyeciler Derneği Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer ile Suriye'deki askerlere bir TIR su götürdüler.

Yolculuk esnasında kaptanlar Ali Sezgin, Soner Tüysüz, Yetkin Bayrak ile keyifli sohbetler oldu. ResTIRantta yemek yapıp yediler. Muhabirimizin Suriye izlenimlerinin geniş haberi Pazartesi günü gazetemizde.
 
Fidan Dikilecek

Torul Belediye Başkanlığı, geçtiğimiz aylarda sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında hizmete sunduğu “Her Doğan Bir Fidan” kampanyası kapsamında ilçede yeni doğan bebekler adına fidan dikimini gerçekleştiriyor. Belediye tarafından Barış Pınarı Harekatı kapsamında şehit düşen askerlerimiz adına da Torul Kalesi’ne fidan dikilecek.

Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Her doğan yeni bir fidan kampanyamıza devam ederken aziz şehitlerimizin de isimlerini yaşatmak adına Torul Kalesi’nde fidan dikimlerimizi gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda Barış Pınarı Harekatı’nda şehit düşen Ahmet Topçu, Hacı Bebek, Abdulhamid Bilgen, Yunus Mermer, Çelebi Bozbıyık ve Mesut Çelik kardeşlerimiz adına da fidanlarımızı Torul Kalesi’nde dikeceğiz. Aziz şehitlerimize bu vesile ile bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. İsimlerini hiçbir zaman unutturmayacağız.” dedi.
Editör: TE Bilisim