İşte o açıklama:
 
‘Ülkemizin yeni yıla hain bir terör saldırısıyla daha girmesinin tarifsiz kederi içerisindeyiz. İstanbul Ortaköy’de meydana gelen bu saldırıyı büyük bir nefretle kınıyoruz.  Türk milletinin huzur ortamını bozmaya çalışan mihraklar bu amaçlarına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ulaşamayacaklardır.
 
Bu tür terör eylemleri aksine Türk milletinin birbirine bağlılığını ve bütünlüğünü daha da güçlendirecek, oluşturulmaya çalışılan kaos ortamı heveslilerine gereken cevabın en sert biçime verilmesine vesile olacaktır. Bizler için terörün dini, dili, ırkı, milleti, mezhebi yoktur.
 
Saldırıda yaşamlarını kaybeden farklı ülke vatandaşları için de acımız ve hissettiklerimiz aynıdır. Milletçe zor bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde her türlü provokasyona, ayrımcılığa karşı temkinli ve duyarlı davranmamız gerektiğinin bilinci içerisinde hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu.’
 
Ekrem Çapkınoğlu Ne Mesaj Verdi?
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Ekrem Çapkınoğlu yılın son meclis toplantısında yaptığı konuşma ile gündem oldu. Bu konuşmasının özet olarak basında yer alması sebebiyle bazı yanlış anlamalara neden olundu. Peki Çapkınoğlu ne demek istedi? İşte analizi: 5174 sayılı odalar ve borsalar birliği ve bağış ve yardımlarla ilgili kanun maddesine göre vakıflara, kulüplere ve şirketlere bağış yapılamayacağına yönelik uyarı yaptı.
 
Biz Trabzonsporluyuz, Trabzonspor’a yardım edeceksek daha fazla edelim ama bundan hem TTSO hem Trabzonspor hem de üyelerimiz faydalansın şeklinde devam etti. Akyazı stadının olduğu arazide Trabzonspor’dan bize yer verilsin ya da 49 yıllığına kiralayalım. TTSO’ya modern bir yer kazandıralım mesajını verdi. Kira ödemiş gibi olalım. Bundan üyelerimiz de Trabzon ekonomisi de kazansın. Belki daha fazla bir kira ödeyeceğiz. Ancak hem yapılan iş yasal olsun hemde amacına ulaşsın. Amaç üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil.’
 
Daha Etkin İstihbarat
 
Dün sabah saatlerinde Gümüşhane’nin 3 dönem Belediye Başkanlığını yapan, bir dönem de milletvekili olarak görevde kalan ismi Mustafa Canlı ile konuştuk. İstanbul’da 39 vatandaşımızın terör saldırısı sonucu yaşamını yitirmesi ile ilgili olarak, ‘Türkiye terörle mücadelede iyi gidiyor ama şehir merkezlerinde istihbaratı çok daha iyi olmalı’ uyarısını yaparak acıları paylaştı.
 
Kaşüstü’ne Enerji Takviyesi!
 
Hafta sonunda Marmara bölgesi’nin elektriksiz kalmaması için Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın nasıl mücadele verdiğini hep birlikte gördük. Bakan böyle iken Kaşüstü’nden dahası Yalıncak ile Kaşüstü’nün kesiştiği noktada petrolofisi tesislerinin karşısındaki bölgede enerji sıkıntısı yaşanması kafalarda soru işareti bıraktı. Aksa’nın o bölgede güçlü bir yatırım yapmasını isteyen Sebahattin Alemdar, ‘İnşaat sektörü elektrik kesintileri yüzünden çalışamıyor’ dedi
 
Eyüboğlu Öyle Dertli Ki?
 
Trabzonspor’un kötü sonuçlar alması herkesi üzüntüye soktu. Her yerden telefon yağıyor. Meydan’da da Alaattin Eyüboğlu önümüzü kesti. TAKA gazetesi okuyucusu olduğunu söyleyerek, ‘Ne olur yazın ve yeni bir teknik direktör alsınlar. Ersun hoca heyecanını yitirdi’ dedi. Yönetimi de uyaran Eyüboğlu, ‘Hani Lucescu, hani golcü’ dedi.
 
Bıçakçıoğlu’ndan Jest
 
Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu belediye meclis üyelerinin tümüne yeni yıl hediyesi olarak İphone 7 telefon hediye etti. Hediyeler ilçede muhalefet partilerinin büyük tepkisine neden oldu.
 
Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi tabanında kendi meclis üyelerinin de telefonları kabul etmesi dolayısıyla yoğun bir tartışma başladı. Konu ile ilgili bir toplantı yapıldığı ve toplantıda meclis üyelerine büyük tepki gösterildiği öğrenildi. 15 belediye meclis üyesi bulunan Beşikdüzü Belediyesi’nde üyelerin; 7 tanesi AK Parti’li, 5 tanesi CHP’li, 3 tanesi ise MHP’li.
 
Başkan Balta Uyardı
 
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ilçede uygulamaya konulan park yasağı ve tek yön uygulamaları ile ilgili bir açıklama yaptı. Başkan Balta açıklamasında şunları söyledi; “10 Haziran 2016 Tarihinde belirlenen cadde ve sokaklarda park yasağı ve tek yön uygulamasına geçilmiştir. Bu uygulama sizlerden gelen talepler üzerine hayata geçirilmiştir. Başlangıçta uygulamaya uyulmuş ve ciddi bir rahatlama olmuştur. Belediyemize başka cadde ve sokaklarda da uygulamaya ısrarla hayata geçirilmesi talep edilmiştir. Zaman içerisinde yasaklara uyumda azalma meydana gelmiştir.  Bu düzenlemeyi sizler için hayata geçirdik. İstiyoruz ki kurallara uyum ceza ile değil gönüllü katılım ile olsun. Bizim halkımızın bu olgunlukta olduğunu biliyoruz. Gelen talepler doğrultusunda Uygulamaya yeni alanlar ekledik. Park cezası yiyerek mağdur olmamanız için uygulamaya başlangıçta gösterdiğiniz uyumu tekrar göstereceğinize gönülden inanıyorum” dedi.
 
Haince
 
CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, İstanbul Ortaköy’deki terör saldırısı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Güngör mesajında şu ifadelere yer verdi, “2016 yılını terör saldırılarıyla kaybettiğimiz yurttaşlarımızın acısını yaşayarak 2017’ye girdik ve dileğimiz bir daha can kaybı olmamasıydı.
 
Maalesef yeni yılı kutlamak için Ortaköy’deki eğlence mekanına alçaklar saldırdı. Yeni yıla umutla giren ve en mutlu günlerinde biri polis, 39 vatandaşımızı ve yabancı konuklarımızı kaybettik. Acımız büyük, yeni yılda yine yastayız. Hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum.
 
Haince masum insanlara saldıran alçaklara, terörü besleyenlere ve terörden medet umanlara lanet olsun. Doğrudan gündelik hayatımıza ve yaşam alışkanlıklarımıza saldıran, ülkemize duyduğumuz sonsuz güven ve sevgiyi sarsmayı hedef alan terör örgütleri amaçlarına ulaşamayacaklardır. Terör örgütlerini, toplumsal dayanışmamız, köklü demokrasimiz ve laik aklın eşsiz birikimiyle bertaraf edeceğiz.”
Editör: TE Bilisim