Karabük’ten geldi ve Trabzon’da göreve başladı. Artık nüfus müdürlükleri ehliyetleri ve pasaportları da veriyor. Ve yurtdışı çıkış yasakları ve kalkmaları da onlara bağlı. Ali Yılmaz’da Atalı’nın yardımcısı. Çok tecrübeli ve bilgili. Ortahisar nüfus müdürü Ali Karabina’da ekibiyle birlikte harıl, harıl çalışma yapıyor.. Nüfus müdürlükleri çok yoğun. Çalışmak ve vatandaşı mutlu etmek güzel. Onlarda bunu yaşıyor.
 
CHP’li Belediyelere Tepki
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, “LGBT’lilere onur payesi, başörtülere kamusal alan tartışması. İlk iş aile kavramını yok etmek, değerleri alt üst etmek” diyerek CHP’li belediyelere tepki gösterdi AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, CHP’li belediyelerin sosyal medyadaki eşcinsellikle ilgili paylaşımlarına tepki gösterdi. CHP’li belediyelerin bu paylaşımları karşısında #AilemizHerŞeyimizhasthagı ile başlatılan kampanyaya da destek veren Milletvekili Salih Cora, sosyal medyadan yayınladığı mesajında “CHP belediyeleri kolları sıvadı! Yerel seçim sonrası enerjisini dışa vurdu. İlk iş aile kavramını yok etmek, değerleri alt üst etmek. LGBT’lilere onur payesi, başörtülere kamusal alan tartışması. Durun bakalım daha neler göreceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Türk Yıldızları Gelecek

Genç, 7 Temmuz saat 14.30-16.00 saatleri arasında Türk Yıldızları’nın gökyüzünde gösterisin olacağını söyleyerek şunları kaydetti; "En kalabalık gösteri şu ana kadar İzmir’de oldu. Alınan verilere yani onların tespitine göre ikinci Trabzon. Bu gösteride 100 binleri geçerek İzmir’i geçeceğiz diye düşünüyorum. Tüm Trabzon halkını gösteriyi izlemeye davet ediyorum."
 
İşte Trabzon Firması
 
Trabzon'un köklü otobüs firmalarından Kanberoğlu Turizm yine farkını gösterdi. Kaynaşlı'da bir tesiste mola veren Kanberoğlu Turizm'e ait 61 S 1004 plakalı yolcu otobüsü tesiste parası olmadığı icon mahsur kalan bir kadını hiç bir ücret talep etmeden otobüste misafir ederek gideceği yere kadar misafir etti. Otobüsteki yolcular duyarlı davranışından dolayı otobüs personelini tebrik ettiler. Firma sahibi Aydın Kanber'de otobüs personelini tebrik ederek, Kanberoğlu otobüslerinin her şart ve koşulda yolda kalanın yardımcısı olduğunu söyledi.
 
 “Her zaman kucaklayıcı olacağız”
 
Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım açıklamalarda bulundu. Tarım, “ ‘Kendisini Türk hisseden herkes Türk’tür’ sözü Mustafa Kemal Atatürk’e aittir. Kısacası ortak kültürü benimseyen herkes o milletin asli unsurudur. MHP topluma bu pencereden bakmaktadır. Hiç bir zaman dışlayıcı etnik bir milliyetçiliği kabul etmemiştir. Zaten Cumhuriyet’te kültürel milliyetçilik üzerine kurulmuştur. Özellikle etnik milliyetçilik üzerinden siyasetini belirleyen HDP partisi, Çanakkale'de koyun koyuna yattığımız Kürt kardeşlerimize kötülük etmekte, dolayısıyla da ülkeye ihanet etmektedir. Kendisini Türk milliyetçisi olarak tanımlayan bizlerin, bırakın Kürtleri, bayrağımız altında mutlu olup Türk vatandaşlığını kabul etmiş Ermeni ve Rum insanlarımızla da hiç bir sorunumuz yoktur. Çünkü biliyoruz ki hepsi bu topraklarda bağımsız, hür yaşamayı en az bizim kadar önemsemekte ve bayrağımızı sevmektedirler. Çünkü Türklük sadece bir üst kimlik ve bizim milletleşme sürecimizi tamamlayan unsurdur. Diyeceğim şudur ki PKK ve kendine bağımlı olan HDP partisi, Türkiye’yi oyalamak, meşgul etmek, yormak ve asıl gerçek ülke meselelerine dönmemesi için kurgulanmış bir Amerikan projesidir. Ne olursa olsun biz hiç bir zaman bu işin etnik kısmında değil, kucaklayıcı kısmında olacağız. İnancım şudur ki, nasıl FETO meselesi Ak partiden başkası tarafından çözülmesi zor ise, olmayan Kürt meselesi de MHP dışında çözülemez” dedi.
 
Yaralı Köpeği Sırtında Taşıdı

 
Rize'nin İyidere ilçesinde düştüğü dere yatağında ayağı kırılan köpeği sırtına alan belediye görevlisi, yaklaşık 300 metrelik rampadan yola taşıdı. Yaralı köpek tedaviye alındı. İyidere ilçesinde dere yatağına düşen yaralı köpeğin acı çektiğini fark edenler, durumu Rize Belediyesi Veteriner Hekimliği ekiplerine bildirdi. İlçeye gelen ekipler, indiği dere yatağında ayağında kırık olduğunu tespit ettiği köpeği uyuşturucu iğne atarak bayılttı. Belediye görevlisi Murat Satır, baygın köpeği sırtına alarak yaklaşık 300 metrelik rampadan yola taşıdı. Yaralı köpek klinikte tedaviye alındı.
 
Parkın Eksikleri Tamamlansın
 
Ortahisar İlçesi Fatih Mahallesi Şehit Hakan Özer sokakta bulunan parka vatandaşlar tepki gösterdi. Parkın eksiklikleri olduğunu dile getiren vatandaşlar parkta bulunan salıncaklarda korumalık olmadığını ifade ettiler.  Parkın eksiklikleri olduğunu dile getiren çevre sakinleri yetkililere çağrıda bulunarak bu eksikliklerin tamamlanmasını istediler. Çocukların daha çok güvende olması için sorunların çözülmesi gerektiğini söylediler.  
Editör: TE Bilisim