Aradan uzun yıllar geçti ve Zekeriya Koç işine yoğunlaştı. Ancak görevden alınmayı da asla unutmadı. Yıllar geçti. 2008 yılının başında Muhammet Balta işbaşına geldi. Balta yeni bir yönetim kurdu. O dönemde Zekeriya Koç da Kabe’de hac farızasını yerine getiriyordu. Listeye yazıldı. 2009 seçimlerine doğru inanılmaz bir çalışma yaptıklarını söyledi ve ‘2004 yerel seçimlerinin rövanşını 2009’da aldık, Sonrasında ise ben bıraktım. İşimin başına da çocuklarımı koydum. Şimdi ise Allahın bize bahsettiği bedeni taşıyoruz’ diye konuştu. Siyasette hizmeti tamamladığında bırakana rastlamak zor. Bunlardan biri olduğu için Zekeriya Koç’un yeri hep farklı. 
  
Trabzon Üzerinden Oynanmaya Çalışılan Oyun

Gazeteci Yaşar Biberoğlu yaptığı değerlendirmesinde Trabzon’un üzerine oyun oynandığını iddia ediyor:‘Trabzon’la ilgili belirli aralıklarla gündeme getirilen Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilgili haberlerinin arka planı oynanmaya çalışılan büyük oyunun bir parçası. Neden derseniz bundan aylar öncesinde bu şehrin İçişleri bakanı ile ilgili yıpratma amaçlı bazı yayın organlarında spekülatif gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan yazılar yazıldı. Bu yazılarla Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir çok terör örgütüne karşı aynı anda içeride ve dışarıda yürüttüğü başarılı, kararlı operasyonların sekteye uğratılması planlanmış olabilir. 

Bu güçler bu amaçlarına ulaşabilmek adına bir çok sübjektif yazıyla toplumun gönlündeki ismi Süleyman Soylu’yu yıpratarak ulaşmaya çalışıyorlardı. Bu kurguları devletin kararlılığı ve Soylu’nun tavizsiz duruşu karşısında tutmadı. Buradaki amaç içerdeki ve dışarıdaki bazı güçlerin terör örgütlerine karşı yürütülen kararlı ve tavizsiz mücadelenin sekteye uğratılması adına Trabzon şehrinin sık sık ön plana çıkartılarak şehrin bakanının bu haberlerle yıpratılmaya çalışıldığını düşünüyorum. Bu hususun şehrin dinamikleri tarafından çok iyi analiz edilmesi gerekir. Bu şehrin bakanı bu ülke için 80 milyon insanimiz için özellikle Güney Doğu ve Doğu Anadolu’daki masum insanimiz için çok şey ifade ediyor. Trabzon üzerinden oynanmaya çalışılan oyun çok büyük bir oyunun bir parçası. Biz şehir olarak bu oyuna asla gelmememiz ve bu oyunu bozmamız gerekiyor. 

Rıza Sarraf Hikaye!

AK PARTİ Trabzon il yönetim kurulu üyesi Fahri Coşkun dün önemli bir paylaşımda bulundu. Aynen aktarıyoruz: ‘Türkiye Uluslararası sözleşmelere tabi ve uymak zorunda, İRAN'a BM kararı ile uygulanan ambargo yok. ABD kendisi ambargo koymuş! Kendisi ambargo koymasına ragmen 38 şirketi İran ile ticarete devam etmiş. O şirketleri hakkında neden soruşturma yok? 28 Nisan'da ABD’li 47 senatör OBAMA'ya Halk Bankası incelenmeli diyor. 17 Aralık'da yolsuzluk adı altında FETO elemanları aracılığı hukuka aykırı sahte bilgi ve belgelerle operasyon yapılıyor. 

Anayasa 38 der ki hukuka aykırı elde edilen belgeler delil olarak kullanılamaz. Amerikan yasalarına göre ABD vatandaşı ve şirketleri ABD veya dünyanin herhangi bir yerindekı ticaretlerini bildirmek zorunda ve aksi halde suçtur. Yabancı ülke vatandasları ise sadece ABD’deki ticaretlerini bildirmek zorunda, O dönemde 15 farklı ülke vatandası da aynı ticareti yapmış, neden onlar yok? Aynı dönemde 65 Alman ve 30 Fransiz şirketi de yapmış o ülkeler niye yok?O ülkelerin şirketlerinin elemanları neden yok? Olay gayet basit, FETÖ elemanlari tarafından Türkiye'de başarılamıyan 17/25 Aralık yargı darbesınin yine Fetö eliyle ABD’de başarılmak isteniyor, üstelik hedef şahıslar değil TÜRKİYE'yi ve sayın Cumburbaşkanımızı yargılamaktır.’

ETNO Arsin’de Düzenleniyor

Trabzon'un 18 ilçesinde 18 ayrı spor etkinliği yapmak için projeler hazırlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, geleneksel sporların günümüzde yaşatılması ve uzmanlaşmasına katkı sağlayan Etno Sporlarını Arsin ilçesinde sporseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Arsin Kaymakamlığı ve belediyesi ile beraber yapılacak olan bu etkinlikle ilgili ön çalışmalar başlanırken, önümüzdeki yıl bu ilçede atlı okçuluk, yağlı güreş, cirit, gökbörü, mangala gibi birçok geleneksel oyunun sporcuları boy gösterecek.

Kongre Tarihleri Belli Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre sürecine girildi. Trabzon’da birçok ilçe için, çok sayıda isim başkan adaylıklarını açıklarken CHP Trabzon İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ilçe kongre tarihleri netleşmiş oldu. Yapılan duyuruda, CHP’de kongreler ilk olarak 23 Kasım 2017 tarihinde Of Kongresi ile başlayacak ardından 10 Aralık 2017 tarihinde Akçaabat Kongresi ile bitecek. 

“Çoktan Seçmeli Cevap”

MHP Trabzon İl Başkanlığı Sekreteri Yusuf Çakmak MHP Eski Arsin İlçe Başkanı Mustafa Küçükibrahimoğlu istifası ile ilgili; “Nihat Birinci anlatıyor, “30 Kasım 2014 tarihindeki kongre ile ilçe başkanı seçilen arkadaşımızla Mart 2016 tarihinde göreve gelmemiz sonrasında Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımızın huzurunda konuşarak değerlendirmelerde bulunduk, Huzurda kendisine, Sayın Başkan, Parti Merkezimizin aldığı Bu atama kararı ili ilgili düşünceniz nedir?  
Bizimle çalışmaya devam eder misiniz? Şeklindeki sorularımıza, ben Parti Merkezimizin aldığı tüm kararlara saygılıyım, aksi bir düşüncem olamaz, Siz de uygun görürseniz ben partime hizmet etmeye devam etmek istiyorum şeklindeki cevapları üzerine, kendisine teşekkür ederek, biz yönetim olarak tüm arkadaşlarımıza aynı mesafedeyiz, kimse hakkında aykırı bir düşüncemiz yoktur, partimiz ilke ve ideallerine bağlı kalan herkesle yol yürümeye devam ederiz. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz diyerek birlikte çalışmaya başladık. Zaman içerisinde arkadaşımızın ciddi bir çalışma gayretinin olmadığını gördük. Bu durumu mevcut siyasi gelişmelere yorduk.
 
Partimizin Türkiye genelinde olağan il ve ilçe kongrelerine başlaması ile birlikte kendisine, bizimle devam edip etmeyeceğini, ilçe başkanlığına aday olup olmayacağını, başka siyasi düşüncelerinin olup olmadığını sorduğumuzda, cevaben, Milliyetçi Hareket Partisinin ideal ve düşüncelerine, politikalarına bağlı kalmaya devam edeceğini, bundan dönüş olmadığını, Liderimiz sayın Devlet Bahceli’ye sonuna kadar bağlı olduğunu, Milliyetçi Hareket partisinin devletin teminatı olduğunu, sayın genel başkanımızın ve Partinin emrinde olmaya devam edeceğini, uygun görülmesi halinde İlçe Başkanlığına aday olacağını beyan etmiştir.  Bu cevapları veren ilçe başkanımız hakkında olumsuz bir düşüncemizin olması söz konusu olamazdı.

Yukarıda açıklanan gerçekler doğrultusunda, Mustafa Küçükibrahimoğlu isimli şahsın 12 Kasım günü yapılacağı ilan edilen Milliyetçi Hareket Partisi İl Kongresinden bir gün önce Milliyetçi Hareket Partisi Arsin İlçe Başkanlığından istifa ederek başka bir partiye katılacağını beyan etmesine ne denir? Döneklik, Döneklik ve alçaklık, İnsani değerler taşımama ve omurgasızlık, Siyaseti kendi menfaat ve çıkarları doğrultusunda kullanma, hepsi” şeklinde konuştu. 
 
Editör: TE Bilisim