'Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük' projesi bazı il ve ilçeleri ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çorum'un Osmancık ilçesi ziyareti sonrasında Çankırı'nın Ilgaz ilçesine geldi. Bakan Soylu, karşılamanın ardından, 'Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük' projesi kapsamında Ilgaz Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde yapılan yol uygulamasına katıldı. Uygulama sırasında Trafik Müdürü Cihan Özben'den uygulama hakkında bilgi alan Bakan Soylu, polis memurlarının Kurban Bayram'larını kutlayarak görevlerinde başarılar diledi. Bakan Soylu, ziyaretin ardından Gerede ilçesine hareket etti. Polis ekipleri de proje kapsamında araçlarda bulunan çocuklara anne babalarını hataları noktasında uyarmaları için düdük ile trafik bilgilerinin yer aldığı tişört ve şapkalardan dağıttı. Bakan Soylu ayrıca vatandaşlarla bir araya geldiği fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşarak, “Seher vakti Bolu Gerede'de bir dinlenme tesisi” ifadelerine yer verdi.
 
Ak Parti’nin Yeni MKYK’sı

 
AK Parti'nin yeni Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) listesi belli oldu. Yeni MKYK'dan 27.dönemden 42 milletvekili 8 milletvekili olmayan üye ve 29 yeni üye var. Listede Trabzonlu Ayşenur Bahçekapılı'da yer aldı. AK Parti'nin bugün gerçekleşen 6. Olağan Kongresi'nin ardından partinin hem Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) hem de Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) görev alacak isimler belli oldu. AK Parti'nin Merkez Karar Yürütme Kurulu'nda 27. dönemden 42 vekil, 8 milletvekili olmayan üye ve 29 yeni üyeden oluştu. AK Parti'nin Ankara'da gerçekleşen 6. Olağan Kongresi'nde, parti içerisindeki yönetim kurulları da belli oldu. Partinin hem Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) hem de Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) değişikliğe gidildi. AK Parti'nin yeni MKYK'sı, 27. dönemden 42 vekil, 8 milletvekili olmayan üye ve 29 yeni üyeden oluştu.
 
Dünya Siyasetinde Mihenk Taşı
 
AK Parti eski Trabzon Milletvekili Asım Aykan, AK Parti’nin 6’ıncı Olağan Kongresi’ni değerlendirdi. Aykan, “2001 yılında Belediyemiz önünde 16 Belediye Başkan'ımızla AK Partiye katılım töreni düzenlemiştik. Başkan'ımızdan önce yaptığımız açılış konuşmasında AK Partinin Dünyada ses getiren icraatlara imza atacağını ifade etmeye çalışmıştık. O günkü konuşmamız çok tartışılmıştı. Yadırganmıştı. Mübalağa yapmadığımız bu gün çok net ortada. İnşallah çok daha büyük başarılara imza artacaktır AK Parti. Çünkü Temel'inde Milletin, mazlumların alın teri ve duası vardır. Mevlanın yaktığı ateşi hiç kimse söndüremez. Yeter ki AK Parti çizdiği doğru istikametten ayrılmasın. Dualar almaya devam etsin. Büyük kongremiz hayırlı olsun inşallah”
 
Başkan Boz’un O Sözleri…

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, bayramın mesajlaşarak değil kucaklaşarak kutlanması gerektiğini belirtti. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, Kurban Bayramı vesilesiyle açıklamalarda bulunarak, toplum olarak unutulan bazı değerleri yeniden hatırlattı. Özellikle teknolojinin aşırı ve gereksiz kullanımı ya da yanlış uygulamaların insanlar arasındaki samimiyet duygularını zayıflattığına dikkat çeken Şube Başkanı Boz, bayramlaşmanın toplu mesaj şeklinde olmaması gerektiğini, teknolojinin aradan çıkarılarak bayramlaşmanın daha yararlı olabileceğini işaret etti.Boz,"Bayramlar bizim için kutsal, toplumumuz için vazgeçilmez olgulardır. Her toplumun kendine göre adet ve inançları vardır. Bizler de Müslüman toplumlar olarak hayatımıza teknoloji girdikten sonra adetlerimizi, samimiyetimizi kaybettik. Artık bayramlarda görüşmek, kucaklaşmak yerine mesaj göndermeye başladık. İnternette gezinmek yerine, komşularımızı, akrabalarımızı dolaşarak ziyaret etmek, kuçaklaşmak daha yerinde olurdu. El öpmeyi unuttuk. Artık mesajlaşarak değil, tatlı ikramlarımızla bayramlaşmalıyız" dedi.
 
Bir Araya Gelmeliyiz
 
Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av Muhammet Kaçar, ekonomiye yönelik spekülatif saldırılara ilişkin, "Acil olarak bütün siyasi partiler Cumhurbaşkanı çağrısıyla bir araya gelmeli ve milli siyasi bir mutabakat sağlanmalı. Bu mutabakat Türkiye'nin milli birlik ve bütünlüğü için önemli bir husustur." dedi. Ekonomiden sağlığa, teknolojiden eğitime kadar birçok konuyu içeren 21 maddelik çözüm önerisi hazırladıklarını ifade eden Av. Muhammet Kaçar, "ABD'ye karşı kararlı duruşun devam etmesi, yaptırımlara misliyle cevap verilmesi ve her alanda ekonomik olarak Türkiye'nin menfaatinin önde tutulması gerekiyor." diye konuştu. Türkiye'nin geçmişte birlik ve beraberlik içerisinde zor durumlardan daha da güçlenmiş halde çıktığına işaret eden Kaçar, "Acil olarak bütün siyasi partilerin genel başkanları Cumhurbaşkanı çağrısıyla bir araya gelmeli ve milli siyasi bir mutabakat sağlanmalı. Bu mutabakat Türkiye'nin milli birlik ve bütünlüğü için önemli bir husustur." dedi.
 
Çocuklarla bayram!
 
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın eşi Menduha Kasap, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına bayram hediyesi aldı. Çocukların bayramlıklarını kendi elleriyle giydiren Menduha Kasap,  minik çocukların sevgileriyle karşılaştı.  Sevinçleri gözlerine yansıyan minik çocuklar, aldığı elbiseleri giyip Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın eşi Menduha Kasap’a sevgiyle sarıldılar.  Belediye Başkanı Kasap’ın eşi yaptığı örnek davranışla ailelerin hayır duasını aldı.
 
Şimşek’in Kitabı Uganda’da
 
RTEÜ Tıp Fakültesi’nin eski Dekanı Prof.Dr. Şaban Şimşek’in yazdığı kitap Uganda’da Tıp eğitimi veren okullarda okutuluyor. Göz konusunda yazdığı İngilizce basılan üçüncü ders kitabı olan ’Göz Hastalıkları Temel Eğitim ’kitabının Uganda’da okutulmasından çok memnun olduğunu söyleyen Prof.Dr. Şaban Şimşek, “Ugandadan bir koli geldi, hiç beklemediğim bir zamanda gelen kolinin içinden kitaplarım çıktı. Uganda’ya kadar ulaşan kitabım olunca çok sevindim memnun oldum. Demek ki bilime bir şey vermişim.  Bu haberi paylaşmaktan büyük keyif aldım” dedi.
Editör: TE Bilisim