‘Uyuşturucu, toplumların bugününü ve yarınını tehdit eden, özellikle gençleri esir alan çok boyutlu tehlikelere yol açan bir sorundur. Bireyin beden ve ruh sağlığını olumsuz etkilemesinin ötesinde, ailevi ve toplumsal değerlerini de zedeleyen sosya ekonomik ve güvenlik sorunlarını da beraberinde getiren bu tehlikenin geniş çaplı ele alınması gerektiği hepimize malumdur. Şüphesiz ki ülke ve millet olarak sahip olduğumuz manevi değerlerimiz ve aile kurumuna verilen önem diğer ülkelere oranla uyuşturucu kullanımında önemli bir kalkandır. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu tarafından uyuşturucu kullanımının azaltılması ve farkındalığın artması amacıyla son yıllarda yapılan kararlı operasyonlar, neticesindegözaltı ve tutuklu sayıları artan eğride iken maddeye bağlı ölümler aynı dönemler için çok hızlı bir azalma eğilimine girmiştir. Bakanlığımız bu başarıda aileyi ve yaşanılan yakın çevreyi ve ilgili devlet kurumlarını da bu mücadelenin içinde tutmaktadır.  Uyuşturucu ile Mücadele Gününde hepimizin görevi nedenler ve sonuçları konusunda farkındalığı yakın çevremizden başlayarak en üst düzeye çıkarmaktır. Öncelikle sorumlu bir vatandaş sonrasında da anne ve baba olarak.  Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.’
 
İmamoğlu’nun Görele Bağlantısı
 
‘İstanbul'da ikamet eden bir "Taka" okuyucusuyum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde Ekrem İmamoğlu'nun şahsında "Pontus" sataşmasına gerekli tepki verilmediğine kaniyim. Bence sebebi malum? Ekrem İmamoğlu'nun bir ide Görele ile olan ilintisi var. İmamoğlu ailesinin mensupları arasında Posta ve Telgraf nazırı Hasan Âlî Efendi ve şair, yazar Hasan-Âli Yücel var. İmamoğlu da bu ilintiyi açıklıyor.

Bu ailenin Trabzon-Görele ilintisine dair 25 Ocak 1820 tarihli bir mahkeme kaydını gönderiyorum. Bu kayıt "Görele'den Trabzon'a İskân Edilenlerden Geri Gönderilmeyen Aileler"e dair. Bu ailelerden İmamoğlu Salih, Yeni Cuma Mahallesi'ne yerleştirilmiştir.
 
Akçaabat'ta Sohbet    
               
                                                                                                                                                                 

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Hüseyin Altıntepe dün akşam Akçaabat'ta dostlarını ağırladı. Körfez Köfte'de ki buluşmaya Haçkalı Baba Hastanesi Müdürü Davut Gedikli, Gazetemizin Muhabiri Bahattin Baştürk, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tayar, teşkilattan İlkay Zeyneloğlu, Servet Çoban ile Karpınar Mahalle Muhtarı Kazım Öztürk katıldı. Bol bol siyasi ve Trabzon gündemi ile alakalı istişarenin yapıldığı sohbette Altıntepe, Akçaabat'a yapılacak yatırımlarla ilgili bilgi verdi.
 
Çaykaralı Ayşe Yiğit Senatör Oldu
 
Pvda Partisi, Türkiye (Trabzon Çaykara) kökenli Ayşe Yiğit’i senatör olarak seçti.Pvda partisi, bu kararıyla ırkçılığa karşı mücadelesini birkez daha yabancı kökenli birini senatör yaparak ispahatlamış oldu. Ayşe Yiğit sadece yabancı olduğu için değil parti içerisinde kat ettiği başarı ve çalışmalarından dolayı da bu göreve layık görüldü. Ayşe Yiğit’in önümüzdeki senelerde bu görevi almadan önce de yaptığı gibi ırkçılığa, adaletsizliğe ve kadın şiddetine karşı mücadele edecektir ve halkın sosyal haklarını savunması bekleniyor. Pvda partisini tanıyana kadar “Siyasete hiç güvenim yoktu” diyen Ayşe Yiğit, “Pvda partisinin çalışmaları ilgimi çekti halkın yanında durmaları, halkın sorunlarını dinlemeleri, halkın hakları için başarılı bir şekilde imza kampanyaları düzenlemeleri, halkın doktorlarının oluşu ve en önemlisi seçilen vekillerin iki bin avro üzerinde para kazanmaması beni partiye çeken çalışmalardı.” diyerek duygularını dile getirdi.
 
Akçaabat’ımıza Hep Birlikte Sahip Çıkalım
 
Akçaabat Belediyesi olarak başta Söğütlü Mahallesi olmak üzere başlatmış olduğumuz sahil temizliği kapsamında denetlemelerde bulunan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim karşılaştığı manzara karşısında hayal kırıklığına uğradı.

Başkan Ekim, “Belediyemizce titizlikle temizliği yapılan ve tamamen temizlendikten sonra da halkımızın hizmetine açılacak olan sahillerimizi vatandaşlarımız maalesef pisletiyor. Söğütlü sahilinde büyük projelerimiz var. Bu projelerimizin hepsi halkımızın rahatlığı içindir. Ben her konuşmamda şunu ifade ettim. Akçaabat’ımızı yaşanılabilir Akçaabat haline birlikte getireceğiz. Gönül Zabıtacılığını yaygınlaştıralım. Buradan bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum. Lütfen herkes kendini birer gönüllü birer zabıta olarak düşünsün. Bu şekilde şehrimizin neresine olursa olsun uygunsuz çöp bırakanları, şehrimiz kirletenleri uyaralım ve 0462 227 13 14 nolu Zabıta ihbar hattımıza veya 0552 465 61 61 nolu Belediyemiz Whatsapp ihbar hattına bildirelim.”
 
Valilik Uyardı
 
Trabzon Valiliği yaptığı açıklamada aşırı yağmurlara karşı vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada, “Trabzon genelinde genelinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğinden, vatandaşlarımızın taşkın, su baskını ve heyelanlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yayımlanan hava tahmin raporuna göre 28 Haziran Cuma günü akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir. 29 Haziran Cumartesi ile 30 Haziran Pazar günü de yağışın ilimizde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı tahmin edilmektedir. Şiddetli yağışların meydana getirebileceği ani sel, bu baskınları, heyelan vb. meteorolojik olaylara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, dere yatakları ve sel riski taşıyan yerlerde bulunmamaları hususu kamuoyuna önemle duyurulur. Serin ve yağışlı sistemin 01.07.2019 Pazartesi akşamından itibaren etkisini kaybedeceği ve hava sıcaklıklarının 2 Temmuz Salı gününden itibaren tekrar yükselmesi beklenmektedir.”
 
Rize’ye Veda Ettiler
 

Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe ev sahipliğinde, Rize Barosu Sosyal Tesislerinde düzenlenen programda Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesiyle farklı illere atanan hakim ve savcılara hizmetlerinden dolayı baro başkanlığınca teşekkür edilerek, plaket takdim edildi.

Programa, Baro Başkanı Av. Ümit Peçe ve baro yönetimi ile Rize Barosuna kayıtlı avukatların yanı sıra Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezi Başkanı Necati Kurçenli, Rize Adliyesi Adli Yargı Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığından Trabzon Ağır Ceza Mahkeme Başkanlığına atanan Özkan Tavuz ve Trabzon Hakimliğine atanan eşi Emel Tavuz ile Rize’de görev yapmakta iken farklı illere atanan diğer hakim ve savcılar katıldı.
Editör: TE Bilisim