Yazınızda bana göre eksik olan, yurtdışında körfez insanının büyük çoğunluğu parası da olsa insan yerine konulmuyor. Ve büyük oranda dışlanıyorlar. Bu konuya da da değinirseniz. Bugün Trabzon ve bölge ekonomsini ayakta körfez ülkelerinden gelenler tutuyor. Onlara ilgi gösterelim, ikramda bulunalım. Hüseyin Keleş.
 
Kadir Sert’in Misafirleri
 
Kadir Sert. 1983 yılında ANAP’ın kuruluşundan itbaren siyasetin içinde aktif. ANAP’ta Nurettin Eroğlu’nun İl yönetim kurulunda yer aldı. O dönem ki yönetim, Belediye Başkanı Orhan Karakullukçu ve Bakan Fahrettin Kurt ile ters düşünce görevden alındı.
 
Kadri Sert iş dünyasından ve siyasetten kopmadı. Bir dönem köyünde Aydınlı mahallesinde muhtarlık yaptı, 2011’den sonra da AK Partide Adnan Günnar’ın il yöneticiliğini. Cumhuriyet mahallesinde son seçimde muhtar seçildi. Kadir Sert geride kalan hafta sonunda Hacıkasım mahallesinde İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum Daire Başkanı Adnan Zengin, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı  Mehmet Yanık, Trabzon Dernekler Müdürü Salih Seyyar, Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, Maçka Ziraat Odası Başkanı Ogün Oğuz’u ağırladı. Sohbetin ilginç yönü ise öğleyin sipariş edilen pidelerin konferans sebebiyle ancak akşam namazından sonra yenebilmesi. Kılıçzade’nin özel sunumu ile herkesin memnun olduğunu da yazalım.
 
Haydar Revi’ye Yeni Liste
 
AK Parti önceki kapalı kapılar ardından 2.5 saatlik bir il danışma meclisi toplantısı gerçekleştirdi. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Haydar Revi’nin başkanlık ettiği toplantıya Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Bahar Ayvazoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il gençlik ve kadın kollarının yanı sıra çok sayıda partili katıldı. 200’ü aşkın katılımın olduğu toplantıda İl Başkanı Haydar Revi’nin yapacağı konuşma herkes tarafından merak ediliyordu.

Çünkü son günlerde sağlık sorunlarını mazeret gösteren bir takım partililer, başkana alternatif kişilerin isimlerini konuşarak il başkanlığı kongresinde bir değişim olacağı sinyalini veriyorlardı. Adaylığa niyeti olan bazı isimlerde ‘Başkan Revi olmaz ise oluruz’ diyerek niyetlerini açık, açık ifade ediyorlardı. Revi dün konuşmasında çok dallandırıp budaklandırmadan ‘Son kontrollerimi yaptırdım, sapasağlam buradayım, bir sıkıntı yok, merak eden, arayıp soran dostlarımızın bilgisi olsun’ ifadelerini kullandı. Ankara’dan yeni dönen kulağı delik bir gazeteci de ‘Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Trabzon dengelerini bilen isimlerle konuşuyor. Kadınlar, Gençler, şehrin tüm dengelerinden yıpranmamış  isimlerden liste istediği ve yeni dönemde İl Başkanı Haydar Revi’ye 6 kişilik bir kontenjan verip diğer isimlerin Gençlik Kolları, Kadın Kolları, Ortahisar ve İlçelerden geleceğini öğrendim. Gençlik Kolları Başkanı yeni dönemde yürütme kurulunda yer alacak’ iddiasında bulundu.
 
Patron İş Başında

 
Trabzon'da faaliyet gösteren Arhal İnşaatın patronu Yusuf Haldızoğlu, kent icon önemli çalışmalara imza atıyor. Haldızoğlu'nu dün de inşaatta çalışırken gördük. 'Çok çalışılması gerektiğini' ifade eden Haldızoğlu, her işi severek yaptığını bundan da büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
 
Cora Yalnız Bırakmadı
 

AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları önceki dönem başkan yardımcısı Ayşegül Keleş Yolcu uzun süredir tedavi görüyordu. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Yolcu’yu yalnız bırakmadı dava arkadaşına geçmiş olsun dileklerini iletti. Cora, “AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları önceki dönem başkan yardımcılarımızdan ve birlikte çalıştığımız, siyaset yaptığımız Ayşegül Keleş Yolcu kardeşimiz yorucu ve zor bir tedavinin ardından sağlığına kavuştur. Allah şifa ihsan eylesin. Sağlıklı uzun ömürler versin.” dedi. Bizde Yolcu’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
 
Akbay’dan Tesob’a Ziyaret
 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Trabzon İl Müdürü Erdem Akbay, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'ni (TESOB) ziyaret etti. TESOB Başkanı Metin Kara ile görüşen Akbay, kurumun yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi ve her konuda işbirliği yapmaya hazır olduklarını vurguladı. TESOB Başkanı Metin Kara da Akbay'a görevinde başarı dileklerini iletti ve TESOB'un yürüttüğü projeler ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aktardı.
 
Şenlikoğlu Sahip Çıktı
           
Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu iş yoğunluğundan fırsat bulduğu zamanlarda mahalle muhtarlarını ziyaret ederek mahallelerdeki sorunları yerinde inceliyor.

Hafta sonunda Gaziler ve Erikliman Mahallesi Muhtarlarını ziyarette bulunan Başkan Şenlikoğlu mahallelerin sorunlarını ve çözüm önerilerini mahalle muhtarları ve vatandaşlarla konuştu. Sorun teşkil eden bölgeleri bizzat yerinde inceleyen Başkan Şenlikoğlu, sorunların çözümleri için ilgili birim müdürlerine talimat verdi. Başkan Şenlikoğlu Gaziler ve Erikliman Muhtarlıklarının ardından Boztekke ve Güre dolmuş duraklarını ziyaret etti. Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu durak başkanları ve şoför esnafı ile bir araya gelip sorunlarını dinleyerek onlarla sohbet etti. Durak Başkanları da Başkan Şenlikoğlu’na ziyaretlerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Başkan Şenlikoğlu’na ziyareti sırasında Belediye Başkan Yardımcısı Osman Öden ve Meclis Üyesi Adil Erol eşlik etti.
Editör: TE Bilisim