Alkan’ın Anne Acısı
 

AK Parti’nin Trabzon il eski Başkan yardımcısı Uygun Alkan’ın anesi vefat etti. Anne Alkan’ın cenazesi dün Of Çarşıbaşı camisinden son yolculuğuna uğurlandı. Merhumeye Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
İsaoğlu Ailesinin Mutluluğu
 
Trabzon’un ünlü marketler zinciri İsaoğlu ailesinin düğün telaşı ve mutluluğu var. Necati İsaoğlu’nun oğlu Miraç ile amcası Enver İsaoğlu’nun kızı Zehra Pazar günü saat 13.00’da Alyans düğün salonunda dünya evine giriyorlar. Mutluluklar diliyoruz ve dünürleri kutluyoruz.
 
Talep Patlaması
 
Turan Demir. Kadırga TV’nin Genel Müdürü ve İşadamı. Dün TAKA Gazetesini ziyaret etti. Demir, BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ın yazmış olduğu ‘Hoş geldin Atatürk’ kitabına tüm Dünyadan talep geldiğini söyleyerek, ‘Çok ilgi gördü ve beğenildi. Talepleri karşılamakta zorlanıyoruz ama tüm hemşehrilerimiz de mutlu etmeye çalışıyoruz’ dedi. Demir, 2019 seçimlerinin Türkiye için bir dönüm seçimi olduğunu da ekledi.
 
Çarşıbaşı-Vakfıkebir Hattında Mutlu Son
 
Uzun süredir gündemde olan Çarşıbaşı- Vakfıkebir dolmuş hattı resmileşti. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, “Yıllardır Çarşıbaşı ilçemizden, komşu ilçemiz olan Vakfıkebir ilçesine sağlık, eğitim ve diğer devlet dairelerindeki işlerini halletmek üzere araçla seyahat etmek zorunda kalan halkımızın yaşamış olduğu sorunlar nedeni ile adeta ızdıraba dönüşen, Çarşıbaşı-Vakfıkebir arası yolcu taşımacılığında yaşanan sorunlar, gerçekleştirilen yoğun çalışmalarımız sonucunda nihayet çözüme kavuşturulmuştur.  20 Şubat 2018 tarihinde Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin almış olduğu kararla birlikte Çarşıbaşı-Vakfıkebir İlçeleri arasında yolcu taşımacılığı yapmak üzere 12 araçlık (6 adet araç Çarşıbaşı, 6 adet araç Vakfıkebir ilçesine olmak üzere) dolmuş hattı ihalesinin yapılmasına karar verilmiştir.  Bu kararın alınmasında yoğun çaba ve emeklerini eksik etmeyen; Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, Çarşıbaşı Kaymakamı Sayın Zerrin Çay Beşikçi’ye, Vakfıkebir Belediye Başkanı Sayın Muhammet Balta’ya, Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı Sayın Osman Gökhan Bali’ye, Ulaştırma Şube Müdürü Sayın Erdoğan Sadıklar’a, Vakfıkebir Şoförler Odası Başkanı Sayın İsmail Hakkı Çobanoğlu’na, Çarşıbaşı Esnaf Odası Başkanı Sayın Turan Kaynar’a tüm Çarşıbaşı halkımız adına teşekkür ederiz.
 
Ülkü Ocakları Çakıroğlu’nu Anıyor
 
Trabzon Ülkü Ocakları İl Başkanlığı Ege Üniversitesinde terör örgütü üyeleri tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu vefatının 3. Sene-i devriyesinde çeşitli etkinlik ve programlarla anıyor.
 
Bugün Karadeniz Teknik Üniversitesinde açılan fotoğraf sergisi ile başlayan anma programları, bu hafta boyunca Cumartesine kadar sürecek. Bu kapsamda Trabzon Ülkü Ocakları hafta boyunca sabah namazları sonrasında belirlenen camiilerde çorba  ve şehir merkezinde ise vatandaşlara lokma ikramında bulunacak. Ayrıca hafta boyunca Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu anlatan şiirler ve bildiriler yine şehir merkezlerinde dağıtılacak. Karadeniz Teknik üniversitesi ve Fatih Eğitim Fakültesinde Profesör Şeref Oruç ve MHP Trabzon Eski Milletvekili Süleyman Latif Yunusoglu'nun konuşmacı olacağı "Üniversitelerde Terör ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu" başlıklı konferanslar düzenlenecek. Perşembe günü Hamamizade İhsan Bey Kültür merkezinde açılacak olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu fotoğraf sergisi ile devam edecek etkinliklerde, İl Ocak binasında görsel sunumlar yapılacak.Trabzon Ülkü Ocakları tarafından stüdyoda hazırlanan "Fırat'a Ağıt" isimli çalışma CD şeklinde partililer başta olmak üzere şehir merkezinde vatandaşlara, üniversite içerisinde ise öğrencilere dağıtılacak. Hafta boyunca İl Başkanlığı başta olmak üzere İlçe Ocaklarda Yasin-i şerif ve Konak Camisinde İl Ocak Başkanlığı tarafından Mevlid-i şerif okutularak tüm şehitler için dualar edilecektir.
 
 “Finallerde beraberiz”
 
Arsin Belediye Başkanı Şen müdürleri ve öğrencileri makamında ağırladı. Şen öğrencilere gereken desteği verdiklerini ifade ederek, “Arsin Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Hacıosmanoğlu, Müdür Yardımcısı Halil Özcelep ve Artvin’de yapılacak Liseler arası Badminton Bölge Şampiyonası’na katılacak olan Trabzon birincisi öğrencilerimiz ziyaretimize geldi. Her zaman olduğu gibi çocuklarımıza gereken desteği verdik. İnşallah Artvin’de de birinci olacaklar ve Edirne’de yapılacak olan Türkiye finallerinde beraber olacağız” dedi.
 
ODA Bünyesinde Akademi Programı Açıldı
 
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, oda bünyesinde akademi programı açtıklarını söyledi. Çakırmelikoğlu, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, iş dünyasının hızla değişen şartlara uyum sağlayabilmesi, değişimlere uyum sağlayabilmesi, kurumların pozisyonlarının piyasa şartlarına göre konsolide edilmesinin ancak eğitimle mümkün olduğunu belirtti. Kendisini sürekli geliştiren kurum ve kişiler daha başarılı olduklarına işaret eden Çakırmelikoğlu, şöyle konuştu: "Bu düşünceyle GTSO olarak üyelerimize yönelik eğitim programları devam ediyoruz. İki yılı aşkın zamandır sürdürdüğümüz eğitim ve danışmanlık faaliyetlerine bu yıl 'GTSO Akademi Programı' ile farklı bir pencere açmış olduk. Üyelerimizin bireysel ve kurumsal eğitimi, gelişen ve değişen ticari ve sosyal yapıya uyumuna katkı sağlayacak olan proje iş dünyamızın ilgi göstermesini canı gönülden bekliyoruz."
Editör: TE Bilisim