Amacımız Trabzon’u dışa açmak. Bu da işadamlarımızla olacaktır. İşadamlarımız gidip gördüklerini burada anlatacaklar ki, şehrimiz büyüsün, oradaki tecrübeler buraya yansısın. Bu bakımdan fuarlar çok çok önemli. Şehrimiz bizlerin bu hareketliliğiyle gelişip büyüyecek” dedi.
 
Başkan Dr. Hakmi’yi ağırladı
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Dünya Ticaret Merkezinin Kaşüstü’ndeki arazisinde yap-işlet-devret modeli ile 5 yıldızlı otel, 4 yıldızlı otel, fuar alanı ve kongre merkezi inşaatlarını gerçekleştirmekte olan Armada Holding’in sahibi Dr. Mohammed Rahif Hakmi’yi makamında kabul etti. Dr. Hakmi, Trabzon DTM Merkezi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Birol Hacıoğlu ve TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nun da hazır bulunduğu ziyarette çalışmalar hakkında Başkan Gümrükçüoğlu’nu bilgilendirdi
 
Zeybek Şehit Acılarını Paylaştı
 
Gümüşhane üniversitesi rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından düzenlenen Zeytindalı Harekatı’nda düşen ATAK tipi helikopterde bulunan şehitlerimiz için bir taziye mesajı yayımladı. Zeybek, mesajında şunlara yer verdi. “Ülkemiz, 2015 yılından itibaren özellikle Suriye sınırımızda terör saldırılarının hedefi haline gelmiştir. Ülkemizin, milli birlik ve bütünlüğünü tehdit eden bu saldırılarda birçok sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu sebeple Türk Silahlı Kuvvetleri, Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’nin 51’inci maddesine istinaden, 20 Ocak 2018’de Suriye’nin kuzeyinde yer alan Afrin bölgesindeki PKK/PYD/YPG/DEAŞ hedeflerine yönelik bir operasyon başlatmıştır.  Gümüşhane Üniversitesi olarak Türk Silahlı Kuvvetlerimizin büyük bir özveri ve başarı ile icra ettiği Zeytindalı Harekâtı’nın arkasındayız ve bu operasyonları destekliyoruz. Burada yegâne hedef,bölge huzurunu bozan teröristlerinyok edilmesidir. Ülkemizin varlığı, huzuru,  güvenliği ve birliğimiz, beraberliğimiz için bugüne kadar şehadet şerbetini içen bütün şehitlerimize öncelikle Cenab-ı Hak'tan rahmet, kederli ailelerine de sabır ve başsağlığı diliyorum.”
 
Ataman’lar Takdir Aldı

 
Trabzon’da Srilanka’nın bağımsızlığının 70.yılı sebebiyle resepsiyon veren Fahri konsolos Atilla Ataman ve eşi Suna Kepoğlu Ataman takdir kazandı. Panagia Otel’deki geceye katılanlarla tek, tek ilgilenen ve yaptığı konuşmada da 15 Temmuz darbe girişimine değinen, Sri Lanka’nın darbe gecesi Türkiye’nin yanında yer aldığını söyleyen Ataman, ‘Milli güne katılanlara tek, tek teşekkür ediyorum. Ülkemiz ve Trabzon arasında güzel bir köprü kurduk. Umarım bu köprüden çok daha hemşehrimiz geçen ve kültür ve ticarete katkı sağlar’ dedi
 
Kadir İnanır İyiye Gidiyor
 
Karadenizli ünlü sanatçı Kadir İnanır beynine emboli atması sonucu önce muayene ardından da anjio ve sonrasında da ameliyat edildi. Durumu ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Reha Baran, "Sayın Kadir İnanır 24 saati birkaç saat aşan şekilde hastanemizde. Kendisi şu anda yoğun bakımımızda takip ediyoruz. Öncelikle şunu söyleyeyim. Genel durumu gayet iyi. Hayati riski şu an için yok. Takiplerimiz devam ediyor" dedi. 
 
 “Her daim hazırız”
 
Alperen Ocakları Trabzon İl Başkanı Mustafa Kara Afrin’de devam eden Zeytin dalı Harekatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kara;m “ Ülkemizin içinden geçmiş olduğu bu sıkıntılı süreçte, devletimizin ve milletimizin birliği, dirligi ve güvenliği için her türlü fedakarlığı yapan askerimize, polisimize ve halkımıza teşekkür ediyor , bununla birlikte ihtiyaç halinde, Alperen Ocakları olarak Yüce Türk devletinin bekası ve aziz milletimizin geleceği için  (zeytin dalı operasyonunda) Afrin harekatına ve dahi gerekirse Cihan' ın her yerinde Telaviv den Washington' a,  Moskova dan Pekin' e, Londra dan Berlin' e kadar, Türk' e kefen biçmeye kalkan herkese karşı ordumuzla omuz omuza savaşmak için her daim hazır olduğumuzu Alem i Cihan ın bilmesini isteriz. Bugün; herkes şunu iyi bilsin ki, Türk Cihan a hükmetmek için yaratılmıştır. Türk milleti, öldükçe çoğalan, öldükçe dirilen, öldükçe büyüyen, öldükçe yükselen ve öldükçe yücelen bir millettir.  Birliğimizi  daha da sağlamlaştırarak, milli Ülkümüz olan Kızılelma  (Nizam-ı Alem) ülküsü etrafında toplanıp sömürgeci batı dünyasına ve onların ruh ikizleri olan Rusya ve Çin' e karşı hep birlikte mücadele etmek, gerekirse savaşmak günüdür” ifadelerini kullandı.
 
Malkoçoğlu Seçildi
 
Trabzon Araklı İYİ Parti 1. olağan kongresi yapıldı. 62 delegenin oy kullandığı seçimde Baki Malkoçoğlu tekrar başkanlığa seçildi. Baki Malkoçoğlu yaptığı açıklamada; “Umutlarımız hayallerimiz var. Gücümüz var. Adil bir Türkiye istiyoruz. Özgür bir toplum istiyoruz. Hakkımız var. Yeni bir siyasal hareketle Türkiye kucaklaşmasını başlatıyoruz. Allah hayırlı eylesin. İyi adalettir, kararlılıktır, umuttur, gelecektir, bilgidir, zenginliktir, cesarettir.  O da burada var. İyi, medeniyet demektir ve bu yolun taşlarını sadece cesurlar döşer. Türkiye coğrafyasıyla kucaklaşıp Avrasya olacak. Dünya ile kucaklaşacak. ‘İyi Parti’ ile güçleneceğiz mutlu bir Araklı ,mutlu bir Trabzon,mutlu bir Türkiye olacağız” dedi.
 
Gençler Çebi’yi Ziyaret Etti
 
AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali, Araklı AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mesut Çebi ve Of AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Kapıcıoğlu Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’yi makamında ziyaret etti, bir süre sohbet gerçekleştirdiler. Başkan Çebi ziyarette her zaman gençlerin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyledi. Çebi; “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizle hasbıhal eyledik. Allah yollarını açık eylesin. Nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: TE Bilisim