“Ülkemiz başkanlık sistemine geçti. Milletimiz Sayın Recep Tayip Erdoğan'a vize verdi. Secim gerçekten ülkemize yakışır güzellikte geçti. Hiçbir yerde olay olmadı. Aziz milletimiz demokrasiye ne kadar bağlı olduğunu gösterdi.  Şimdi de ekonomik ve siyasal icraatlarını bekliyoruz" dedi.
 
Yaklaşan yerel seçimlere de değinen başarılı iş adamı Çakar, “Milletimizin en güzel kararı vereceğinden eminim. Vakfıkebir,  Vakfıkebir  olalı böyle bir çalışma görmedi. Anlatmaya gerek yok muhteşem.  Vakfıkebir’de yaşayan halkımızın bu güzelliğin, hizmetlerin devam etmesi, ilçemiz şaha kalkması için gerekli desteği vereceğinden  eminim.  Yapılan 24 Haziran seçimleri ve yaklaşan yerel seçimleri İlçemize, İlimize, Ülkemize ve tüm İslam Alemine hayırlı olmasını dilerim” dedi.  Yaklaşan fındık hasadı içinde üreticilere seslenen Başkan Çakar bize uğramadan bizimle görüşmeden fındıklarını satmasınlar en iyi şekilde tüm bölgemizin fındığını almaya kararlıyız ve talibiz” diye konuştu.         
Kadırga şenliği ne zaman düzenlecek?
 
Gümüşhane-Trabzon sınırında bulunan bin 800 rakımlı Kadırga Yaylası’nda, “Kadırga Otçular Haftası” 20 Temmuz 2018 Cuma gerçekleştirilecek.  Geçen yıl beş ilçe tarafından görkemli bir şekilde organize edilen  Kadırga Otçular Haftası bu yıl yine geniş kapsamlı bir şekilde; Şalpazarı Belediyesi, Maçka Belediyesi, Tonya Belediyesi, Gümüşhane’nin Özkürtün ve  Kürtün Belediyeleri tarafından  el ele kol kola birlik beraberlik içinde  yapılacak. Beş ilçe belediyesinin tarafından gerçekleştirilecek olan “Kadırga Otçular Haftası” 20 Temmuz 2018 cuma günü obalardan otçu yürüyüşü ile başlayarak Kadırga Merkezindeki Şenlik alanında bir araya gelecekler.
 
Yoğun İlgi Gördü
 
Birçok şehirde yer alan farklı tasarımlar ile yazılan yazılar ilgi görüyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’de harekete geçti ve Trabzon yazan yazıyı Ortahisar İlçesi Ganita Sahili’ne yerleştirdi. Trabzon yazısını gören vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Trabzon yazısı ile bol bol fotoğraf çekilen vatandaşlar teşekkür etti.
 
Kozoğlu Misafirlerine Teşekkür Etti
 
Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu misafirlerini ağırladı. Başkan Kozoğlu’nu Arsin Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Abdullah Kartal ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Kemal Semiz ile Ali Paşa Şengün ziyaret etti. Kozoğlu ziyaretinden dolayı misafirlerine teşekkür etti.
 
Araklılı Şehidin İsmi Yaşatılacak
 
İstanbul Fatih İtfaiye Grup Amirliğinde görev yapan Araklılı Taner Çebi Eminönünde çıkan bir yangına müdahale ederken ağır yaralanmış ve vefat etmişti. Büyükşehir Belediyesinden örnek davranışla Yenikapı itfaiye istasyonu'nun adı Şehit Taner Çebi İstasyonu olarak değiştirildi.
 
Başkalarına Umut Oldu
 
Sema Ayaydın, beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesinin organlarını bağışladığı ortaya çıktı.
 
 Hastanede görev yaparken bir çok kişinin hayatını kurtaran Doktor Sema Ayaydın, hayatını kaybettikten sonrada bir çok kişiye umut oldu.  Ailesini organlarını bağışlaması sonrası Dr Sema Ayaydın’ın iki böbreği ve bir karaciğeri Sağlık Bakanlığı'nın devreye girmesi sonrası KTÜ'de organ bekleyen hastalara nakledilmesine karar verildi. Bu karar sonrası KTÜ organ nakli merkezi başarılı 2 ayrı operasyonla Dr Sema Ayaydın’ın 2 böbreğini biri Trabzon’da hemodiyaliz hastası, biri de Ordu’dan Trabzon’a tedaviye gelen karın diyaliz hastasına nakletti. 2 hastanın operasyonu başarılı geçerken şimdi bir haftalık takip süresi olduğu belirtildi.
 
"Çayın uluslararası pazarda yer edinmesini sağlamalıyız"
 
Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, "Maalesef Türkiye çay sektörü potansiyelinin farkında değil. Çay bizler için çok önemli bir geçim kaynağı. Bu sektöre gereken önemi verip uluslararası pazarda yer edinmesini sağlamalıyız."
 
değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Çin'de düzenlenen 3. Uluslararası Çay Sempozyumu ve Fuarı'na katıldığını ifade etti.
 
Çin çay sektörünü incelediğini, dikkatini çeken en önemli şeyin bu ülkenin çay üretim potansiyeli olduğunu belirten Erdoğan, Çin'in dünyanın ihtiyacı olan çayı üretme kabiliyeti ve insan gücüne sahip olduğunu ve bunun için çalışmalar yapıldığını gördüğünü bildirdi. Erdoğan, çayın kendileri için çok önemli bir geçim kaynağı olduğunu vurgulayarak, "Maalesef Türkiye çay sektörü potansiyelinin farkında değil. Bu sektöre gereken önemi verip uluslararası pazarda yer edinmesini sağlamalıyız. Bunun için herkes elini taşın altına koyup çalışmalıdır. Dünyaya bizim çayımızı içirebiliriz. Yeter ki biz de Çin'de olduğu gibi çayımızı geliştirmek için el birliğiyle çalışalım." ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim