Ustaoğlu, TCG Yıldırım Fırkateyni eşliğinde NATO Daimi Deniz Görev Grubu faaliyetleri kapsamında Trabzon Limanı'na demirleyen, SNMG-2 Grup Komutanı Tuğamiral Boudewijn Boots, SNMG-2 Kurmay Başkanı Albay Juan Alanso ve beraberindeki Trabzon Deniz Komutanı Deniz Albay Bünyamin Dayıoğlu'nu makamında kabul etti. Ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getiren Ustaoğlu, "NATO faaliyeti olarak gerçekleşen bu ziyaretin ülkemizin hak ve menfaatleri ile Trabzon'umuzun tanıtımı açısından faydalı ve önemli olduğunu düşünüyorum." dedi. Ustaoğlu, tarihi ve doğal güzellikleriyle Trabzon'un çok güzel bir şehir olduğuna dikkati çekerek, "Burada kaldığınız süre içerisinde bu güzellikleri yakından görme fırsatı bulacaksınız." ifadesini kullandı. Ustaoğlu, ziyaret anısına komutanlara yöreye özgü çeşitli hediyeler sundu.
 
Kadınların Ekonomiye Katılması Önemli
 
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi üyeleri, TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret etti. Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Nurcan Göç, başkan yardımcıları ve komite üyeleri, Eren ve Hacısalihoğlu ile yürütülecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, “Kadın Girişimciler Kurulumuza görevinde başarılar diliyorum. Çalışmalarında her zaman destek olacağımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, kadınların ekonomiye katılmasının önemine değinerek, “Odamız tarafından açılan girişimcilik kurslarına kadınlar büyük ilgi gösteriyor. Kadın Girişimciler kurulumuzun da yapacağı çalışmalarla kadınların çalışma hayatına katılım oranını artıracağına inanıyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
 
Başkan Kasap Muhtarlara Veda Etti
 

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimleri ile görev süresi dolacak olan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, muhtarlar derneğine veda ziyaretinde bulundu.  Belediye Ek binasında bulunan dernek ziyaretinde Başkan Kasap’ı Dernek Başkanı Recep Sakal ve yönetimi karşıladı. Rize’ye, 5 yıllık dönemde mahalle muhtarlarıyla istişare ederek hizmet etmenin gururunu yaşadığını söyleyen Başkan Kasap, “Rize’ye hizmet etmiş olmanın onur ve kıvancını yaşıyorum. Görev sürecimiz boyunca elimizden geldiği kadarıyla muhtarlarımızla birlikte olmaya, yol haritamızı birlikte belirlemeye, onlar ne isterse yapmaya özen gösterdik. Allah hepinizden razı olsun” şeklinde konuştu.
 
Muhtarlar Dernek Başkanı Recep Sakal ve yönetimi ile uzun uzun sohbet eden Başkan Kasap’a Dernek Başkanı Sakal ise Rize’ye önemli hizmetler kazandıran Belediye Başkanı Kasap’a teşekkür ederek bundan sonraki hayatında başarılar diledi.
 
Çeber’den Ziyaret
 
Rize Valisi Kemal Çeber, akşam 21.00 gibi ziyaret ettiği Rize Halk Kütüphanesinde gençlerle bir araya geldi. Vali Çeber, gençlerin talebi üzerine kütüphane kapanış saatini 19.00’dan 22.00’ye çıkartıldığını söyledi.

Rize Valisi Kemal Çeber, Kütüphaneler Haftası kapsamında, akşam 21.00 gibi ziyaret ettiği İl Halk Kütüphanesinde; Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Hocaoğlu, Milli Eğitim İl Müdürü Yaşar Koçak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek, Rize Merkez Muhtarlar Derneği üyeleri, vatandaşlarla ve öğrencilerle bir araya gelerek kitap okuma etkinliğine katıldı. Vali Çeber, burada yaptığı açıklamada; “Daha önceki kütüphane ziyaretlerim esnasında burada bulunan öğrencilerle sohbet etme fırsatı buldum. Üniversite sınavına çalışanlar vardı. Bazısı kitap okuyordu. Onların kütüphanede sağlanan imkanlar konusunda fikirlerini aldım. Kütüphanenin kapanış saatinin 19.00’dan 22.00’a uzatılmasını istediler. Bizde arkadaşlarla bu konuyu değerlendirdik ve artık kütüphanenin kapanış saatini 22’ye kadar uzattık. Görüyoruz ki geç saat olmasına rağmen kütüphanemiz dolu kullanılıyor. Bunu gözlemleyip gerekirse saati daha da uzatabiliriz" dedi.
 
Trabzonlu Öğrencilerin Başarısı
 
TÜBİTAK’ın her yıl ortaokul öğrencileri arasında temel bilim alanlarında araştırma yeteneğini geliştirmek ve proje kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla yaptığı   13. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Erzurum Bölge Sergisi Atatürk Üniversitesi Teknokent’te 25-28 Mart’ta yapıldı.

Erzurum’da yapılan bölge finallerine katılan Trabzon Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezi yarışmada Kimya dalında bölge birincisi oldu. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 7. Sınıf öğrencisi ve aynı zamanda Trabzon Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezinde eğitimine devam eden Nehir Betül Yıldırım ile takım arkadaşı Beşikdüzü’nden  Trabzon Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezine devam eden Çağrı Kılıç’ın “Bitki Özütleri İle Ekmek İsrafına Son” konulu projesi birinci oldu.
 
Muhteşem Proje İle Öğreniyorlar
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Özel Çocukların Özel Materyalleri Projesi” kapsamında 7 bölgeye dağılımı yapılan materyallerin Gümüşhane’de dağıtımına başlandı. Malzemelerin dağıtımı ilk olarak Özel Eğitim Uygulama Okulunda yapılan törenle her sınıfa ayrı ayrı İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun ve Şube Müdürü Oltan Balyemez’in katılımıyla yapıldı. 

Gümüşhane genelinde özel eğitim okulları ve diğer okulların bünyesinde bulunan özel eğitim sınıflarındaki toplam 144 öğrenciye eğitim materyallerinin dağıtılmaya başlandığını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, “Bakanlığımızın Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve bu alanda büyük bir eksikliği giderecek olan bu materyaller zihinsel yetersizlik, otizm spektrum bozukluğu, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, özel öğrenme güçlüğü, ortopedik yetersizlik, dil ve konuşma güçlüğü engel türlerine yönelik hazırlanmış. Bu materyallerle özel gereksinimli öğrencilerimizin bilişsel hazırlık becerileri, dil konuşma becerileri, el göz koordinasyonunu geliştiren beceriler, psikomotor beceriler, matematik, Türkçe, günlük yaşam becerileri, hayat bilgisi, ince motor becerileri dikkate alınmıştır. Başta Bakanlığımız ve dağıtım sırasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
Erkan Balta’nın Acı Günü
 
AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta'nın amcası Mustafa Balta (75) hayatını kaybetti. Bir süre hastanede tedavi görev ve dün akşam hayatını kaybeden Mustafa Balta’nın cenazesi Artvin Merkez Camisi'ne getirildi. Balta, öğlen vakti kılınan cenaze namazı sonrası doğum yeri olan Yusufeli ilçesine bağlı Yüncüler köyüne götürüldü. Balta’nın cenazesi yarın aile kabristanlığına defnedilecek.

Taziyeleri kabul eden AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, cenazeye katılan herkese teşekkür etti.

Cenazeye, Balta’nın ailesinin yanı sıra Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Vali Yardımcıları, bazı ilçe kaymakamları, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt, bazı daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.
Editör: TE Bilisim