Bu isimlerden birisi de Diş hekimliği fakültesi sekreteri Halil Yamak. Birçok insanın Başkanlık koltuğunda görmek istediği isim tabandaki bu taleplere ne cevap verecek? Beşikdüzü’nde Ramis Uzun’un yeniden aday olacağını biliyoruz. Bıçakçıoğlu ise bir dönem daha başkanlık yapmak istiyor.

Terzioğlu Başladı

Trabzon AK Parti Of lçe Başkanı Hakan Terzioğlu, genelde Trabzon teşkilatları içinde en başarılı başkanlardan biri. Of’un teşkilat bazında gelişmesi, yatırımların zamanında gerçekleşmesi ile çok çapalayan Terzioğlu’nun seçimlerde sandık başarısı da taktire şayan. Terzioğlu’nun her seçimde partisinin adına başarıya imza atmasının arkasında gizli bir güç var. Bunu Terzioğlu, kadın kollarımız diye tanımlıyor ve kadın kollarının sokak, sokak ev gezerek parti çalışması yaptığını belirterek, ‘Kadın kollarımızın cansiperane çalışıyor ve başarımızda önemli bir yer tutuyor.’

Saral Ailesine Haksızlık Yapılıyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon’un kalabalık ailelerinden Saral sülalesinin bir suç örgütü gibi gösterilmeye çalışılmasının kabul edilemeyeceğini söyledi. Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu ve suç işleyenin cezasını çektiğini dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, “İnsanları soyadına, mensubiyetine, inanç ve kökenine göre değerlendirmek ve suçlamak yanlış bir davranıştır. Aynı şekilde soyadı  insana başkalarına göre bir üstünlük ve  ayrıcalık getirmemektedir. Bu nedenle hiçbir zaman suç işleyenin suçu yanına kar kalmayacağı gibi herhangi bir kişinin soyadından ötürü suçlu muamelesi görmesi de söz konusu olmamalıdır” dedi. 
 Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’un en geniş ailelerinden biri olan Saral ailesinin  illegal bir yapılanmaya girmiş gibi kanaat oluşturulmak istendiğini kaydederek, “ Bu aileden hukuksuz işler yapmış olanlar varsa tabi ki cezalarını hukuk önünde çekeceklerdir. Ama belli bir kişi veya kişilerin yaptığı iddia edilen suçlardan ötürü bütün bir ailenin zan altında bırakılmasını hukukta, efkârı umumiyede kabul etmez. Saral soyadından gelen ve memleketimize eğitim gördükleri, yetiştikleri sahalarda sayısız hizmet yapanları hatırlayalım. Ülkemizde suç işleyen herkesin soy ismi birbirinden farklıdır ve bu suçlardan ötürü sülalelerinin suçlanması mümkün değildir. Bu itibarla herkesi sağduyulu olmaya, yapacakları açıklama ve yorumlarda adaleti gözetmeye davet ediyorum" diye konuştu.

Telekom Mağdur Ediyor

Taka Gazetesini arayan bir okurumuz şikayetini dile getirdi. “Trabzon’un Sürmene İlçesinde yapılan çalışmalar neticesinde iki gündür internet kullanamıyorum. Sahada çalışan arıza ekibine sorduğumda. Daha hızlı internet almanız için kutu yeniliyoruz arızayı merkeze bildirin cevabını aldım. Binada herkesin interneti varken sadece benim internetim kesik. Türk Telekom’un hiç bir yetkilisi ile görüşemedim. Fatura ödüyoruz mağdur ediliyoruz . İnternet bizim için keyfi değil bir ihtiyaçtır. hakkımızı nerede nasıl arayacağız. Ulaştırma ve haberleşme bakanlığını aradım sonuç alamadım, internetimi keyfi olarak kestiler arızayı bildirin cevabını aldım. Düşünüyorum önce arıza yaptırıp sonra onarım ödeneğimi alıyorlar.”

Basın Tarifesi

Türkcell’den yapılan açıklamada, “Basın mensuplarının çok fazla seyahat etmesinden yola çıkılarak düzenlediğimiz basın tarifesinde konuşma, SMS, internet, yurtdışı avantajları ve Platinum ayrıcalıklarından oluşan benzersiz bir paket sunuyoruz. Platinum 10GB paketinde 55 TL karşılığında her yöne 1000 dakika konuşma ve 1000 SMS ile tam 10 GB internet kullanım hakkı veriyoruz. Turkcell’lilerle sınırsız konuşma imkânı sunduğumuz tarifeye Platinum ayrıcalıkları da ekledik. Basın tarifesiyle birlikte daha önce görülmemiş bir yurtdışı avantajı da hazırladık. Buna göre yurtdışındayken ayda 7 gün, yurtiçi tarifenizle bulunduğunuz ülkeyi ve Türkiye’yi hiçbir ek ücret ödemeden arayabiliyorsunuz. Tam 55 ülkede geçerli olan tarifede internet ve SMS’lerinizi de aynı Türkiye’deki gibi gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. 

KTÜ Rektörü Baykal’da Ben De Varım Dedi 

KTÜ Rektörü Süleyman Baykal dün gece twettir hesabından 4 adat paylaşımda bulundu. Baykal 4 paylaşımın ilkinde referandumda “evet” oyu kullanacağının mesajını verirken diğer üç twitterinde de, sosyal demokratlığın ve Müslümanlığın nasıl olması konusundaki fikrini ortaya koydu. Son twitterinde ise çağrıda bulundu. İşte Baykal’ın dün gece attığı twitterler;   Süleyman Baykal ?@suleymanbaykal    Bu ülkenin müreffeh geleceği için hep varız. Tek bayrak, tek vatan, tek ülke, tek devlet anlayışı içinde milletim nerede biz oradayız.   Süleyman Baykal ?@suleymanbaykal Herkes için demokrasiye inanmadan sosyal demokrat olunmaz. Millet için üretmeden, çalışmadan milliyetçi olunmaz Süleyman Baykal ?@suleymanbaykal   Ceberut devlet anlayışını savunarak liberallik olmaz. Müslümanların kardeşliği yerine cemaat kardeşliğini savunmakla Müslüman olunmaz. Özetle: 'Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol'

Kaymakam Şenel’den İlginç Çağrı

Akçaabat’ta düzenlenen bir programda konuşan Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, “Akçaabat sadece fındığa değil her ürüne verimli toprakları olan bir ilçemizdir. Bu nedenle eğitimlerimizde alternatif tarımdan bahsediyorum. Seracılık gibi çilek gibi alternatif tarım ürünlerini yaygınlaştırmalıyız ki ilçemiz zenginleşsin. Akçaabat pazarı hem hayvansal üretim anlamında hem de diğer tarımsal ürünler anlamında çok zengin bir pazar” dedi. Şenel, “Akçaabat’tan çıktık 20-25 dakikada buraya Fındıklı’ya geldik. Yani bir şehir merkezinde oturmakla burada oturmanın çok da büyük bir farkı yok. Köylerimiz çok cazip. Tek yapmamız gereken alt yapıyla beraber biraz daha geliştirip üretim yapmamız gerekiyor” dedi.“Özellikle genç nüfusun şunu anlaması gerekiyor” diyen Kaymakam Şenel, “Benim gördüğüm şu; yani bir hizmet sektöründe gidip asgari ücretle çalışmaktan ziyade kendi işini yapmak! Daha bilinçli tarım yapmak.. Akçaabat’ta çok ciddi şekilde modern tarım yapan insanlar var. Bir iki dönüm yerden yılda 50 bin lira kazanma şansın var. Bu imkanlarımız var. Bunu değerlendirmeliyiz. ” uyarısında bulundu. 
 
Editör: TE Bilisim