‘Aziz Şehitlerimizin isimlerini ülkemizin dört bir yanındaki okul veya kurumlarda açılacak olan kütüphanelerde sonsuza dek yaşatmak üzere kurulan Yaşayan Şehit Kütüphaneleri Gönüllüleri olarak çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Türkiye genelinde toplamda 40 tane kütüphane açan Yaşayan Şehit Kütüphaneleri 41. Kütüphanesini Trabzon ( Ortahisar / Bostancı ) Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi' nde açacaktır.

Tüm Şehit Çocukları Yardımlaşma Derneği 'nin himayelerinde oluşturulan kütüphanemiz 18 Ekim 2019 Cuma Günü saat : 14.00' da törenle açılacaktır. 2016 Yılı' nda Mardin İli Nusaybin İlçesi'nde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan P. Astsb.Üçvş Tevfik Ayhan Gençleşen adına yaptırdığımız kütüphanemizin açılışına tüm halkımız davetlidir. Vatanları için canlarını seve seve fedâ eden Aziz Şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun.’

Karadeniz Hastanesi Ziyaretlerini Sürdürüyor

 Medicalpark Karadeniz Hastanesi yöneticileri, Ortahisar Belediyesi ve Trabzon İş-Kur Müdürlüğüne ziyaret etti. Medicalpark Karadeniz Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Turan Saka, Kurumsal Tanıtım-İletişim Müdürü Fırat Uğur, Kurumsal Tanıtım Sorumlusu Serpil Yazıcı Uzun, Trabzon'un Ortahisar ilçe Belediyesi'nin yeni binasına taşınması nedeniyle Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Genel Müdür Yardımcısı Turan Saka, belediyenin yeni binasının hayırlı olması temennilerinde bulunurken, Medicalpark Hastaneleri'nin Trabzon'a verdiği sağlık hizmetlerini anlattı.

Başkan Genç ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Medicalpark Karadeniz Hastanesi Kurumsal Tanıtım-İletişim Müdürü Fırat Uğur ve Kurumsal Tanıtım Sorumlusu Serpil Yazıcı Uzun Trabzon İş-Kur il müdürü İbrahim Büyük ve yardımcılarını makamında ziyaret etti. Yapılan ziyarette iki kurumun şehre hizmetlerinin altı çizilirken, Medicalpark Hastanelerinin İş-Kur personelleri ve ailelerine verilecek olan avantajlı sağlık hizmetleri hakkında bilgi verildi. İş-Kur İl Müdürü İbrahim Büyük de ziyaretten memnun kaldığını belirterek kendilerine verilen desteklerden dolayı teşekkür etti.

Gazetecilik Araştırmaktır

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili önceki gün basında yanlış bir haber yer aldı. İşadamları tarafından bağışlanan hastanenin refakatçi koltukları sanki vip koltukmuş gibi araştırmadan haber yapıldı. Hastanede güzel işler yapan başhekim Prof. Dr. Süleyman Türedi yanlış haberlere sosyal medyasından tepki gösterdi. Türedi, “Sormadan soruşturmadan, aslı nedir, gerçek nedir, hak nedir, hakikat nedir bilmeden mesleğini yaparsan olacak olan budur. Mesleğinin en temel özelliği olan hakikati aramayı bir tarafa bırakıp sansasyonel haber yapayım diye kendini rezil etmek budur.

Hastanemizde yıpranmış ve değişmesi gereken refakatçi koltukları ile ilgili yaptığımız çalışma sonucu; çoğu devletimiz imkanları ile olmak üzere ve bir kısmı ise hayırsever işadamları sayesinde refakatçi koltuklarını yenileme şansımız oldu. Hayırseverlere teşekkür plaketini sunmak üzere küçük bir tören düzenledik. Bu tören öncesi bağışlanan refakatçi koltuklarından bir kısmı hastanemiz girişine alınmıştır. Törene kadar geçen birkaç saat içinde boş koltuklara fotoğraf alarak kendince bir senaryo uyduran bu zavallı arkadaşın iş ahlakını değerlendirmeyi mesleğin duayenlerine bırakarak hasta ve hasta yakınlarının hizmetine sunduğumuz refakatçi koltuklarının hastanemize kazandırılmasında katkıları olan herkese tekrar şükranlarımı sunarım. Kimi hayırda yarışır kimi şerde. Allah iftiradan ve iftiracılardan muhafaza etsin” dedi.

Bakanla Köy Kahvesi Sohbeti


Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Karadeniz Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer, ortağı Aydın Ateş ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ı Trabzon’da ziyaret etti. Bakan’ın Kavala Mahallesinde ki evinin bulunduğu mevkiide köy kahvesinde ziyaret eden Özer ve Ateş, sektörün yaşandığı sorunlar ve çözümlerle alakalı istişarede bulundular. Bakanla çay sohbeti yapan ikili sektörün sıkıntıları da yetkili isme aktardılar.

Tüysüz'ün Anne Acısı

Sayışay Başkan Yardımcısı, Yomralı hemşehrimiz Zekeriya Tüysüz'ün annesi Nedime Tüysüz Hollanda'da vefat etti. Merhume Tüysüz, bugün (Salı günü) Yomra Gülyurdu Mahallesi Ekşiler Mevkii Camisi'nde ikindi namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verilecek. Merhumeye Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz.

“Gönülden destekliyoruz”

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum Kuruluşları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Trabzon Kadın Eğitim ve İstihdamı Artırma Derneği tarafından yürütülen “Muğla’dan Mardin’e, Mardin’den Trabzon’a Medeniyetler Buluşması Projesi”ne bir destekte Mardin Valisi aynı zamanda Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’dan geldi. Vali Yaman bu tür projelerin kadın istihdamı ve dayanışması için çok önemli olduğunu belirterek “Mardin-Trabzon-Muğla hattında güzel bir gönül köprüsünde bizlerde her türlü destek ve katkıya hazırız” mesajı verdi.

Trabzon Kadın Eğitim ve İstihdamı Artırma Derneği Başkanı Bahar Kastan önderliğinde proje ortaklarından Yeşilli kaymakamı Mustafa İkbal, 15 Temmuz Şehitleri Dernek Başkanı Hatice Kandemir ve Yeşilli Kekik Telkâri Atölyesi eğitmeni Aday GürkanMardin Valisi Mustafa Yaman’ı makamında ziyaret ettiler. Başkan Kastan, projenin ilk ayağını Trabzon’da başlattıklarını, oluşturulan atölyeler ve çalışma grupları ile çok değerli bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek Vali Yaman’a desteğinden dolayı teşekkür etti. Medeniyetler Projesi kapsamında Mardin’de bu ay sonunda resim sergisi etkinliği ile birlikte Nisan ayında projenin ikinci ayağının hayata geçirilmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim