Mesajda, “Devletimizin varlığına, milletimizin birlik ve beraberliğine kast eden terör yuvalarına karşı kahraman Mehmetçiğimizin başlattığı ‘Barış Pınarı Operasyonu’ yüreklerimize su serpmiştir. Yüreklerimizdeki bu su, Barış Pınarı Operasyonu’nun Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin koyduğu hedeflere ulaşıncaya kadar askerlerimizin ayaklarına taş değmeden tamamlanacağına olan inancımızla daha da artacaktır. Gün, tarihte onlarcası yüzlercesi yaşandığı şekliyle birlik ve beraberlik günüdür. Bu kadim coğrafyada barışın ve huzurun temini için yine bu aziz millete görev düşmüştür. Yaşanan sıkıntıların silahlı kuvvetlerimizin haklı ve gerekli müdahalesi ile geride kalacağına inanıyor, Allah (cc) Mehmetçiğimizin ve aziz milletimizin yar ve yardımcısı olsun diyoruz.” ifadelerini kullanıldı.
 
Akçay ‘Dan Bakan Soylu’ya Ziyaret Etti
 
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu makamında ziyaret etti. Ziyarette Gümüşhane ile ilgili değerlendirmeleri Bakan Soylu’ya aktaran Akçay, Soylu’yu Gümüşhane’ye davet etti.
 
Ziyaretin ardından açıklama yapan Akçay, “Değerli İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’yu ziyaretimde ki samimi ve pozitif enerjisi ile yüksek nezaketine teşekkür ediyorum. Meseleleri, sabırla, yürekten dinleyen çözüm odaklı, güven veren yaklaşımlarından büyük memnuniyet duydum. Sayın Bakanımızı Gümüşhane’ye davet ettim. Sayın Bakanımız ‘Gümüşhane’nin kendisinde ayrı bir yeri olduğunu, en kısa zamanda Gümüşhane’ye geleceğini ifade ederek, selamlarını iletti” dedi.
 
Muhtar Şair Oldu
 
Trabzon’un Ortahisar İlçesinin Pelitli Mahallesi muhtarı Mustafa Koç, son günlerde şair olmaya karar verdi. Mahallesinin sorunlarını şiirlerle dile getiren Koç, sorunlara cevap bulamayınca yeni şiirler yazıyor.

Koç, yetkililere eleştirinin dozunu kaçırınca bir süre görevinden de uzaklaştırılmıştı. Yeniden görevine dönen Koç, bu sefer de sözleri kendisine ait olan şiirlerle sesini duyurmaya çalışıyor. Mahalledeki çukurlu  yola sandalye ile oturan muhtar Koç, “Pelitli’nin yolları taştanbu çukurlar çıkardı beni baştan ben sitem etmekten yoruldum sen neredesin sayın Başkan” şiiri ile sesini duyurmaya çalıştı. Bakalım muhtar sesini duyurana kadar kaç şiir daha yazacak.
 
İlik’in Akşam Sohbeti
 
Trabzon Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Davut İlik, Trabzon Soğuk Demirciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aslan Enez ve Akşa Group Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şal ile Çukurçayır’da akşam sohbeti gerçekleştirdiler.

Ülke ve bölge gündemi ile alakalı 3 saate yakın istişare yapan İlik, Enez ve Şal, Türkiye’nin iyi yerlere geleceğini belirterek, Barış Pınarı Harekatında görev alan askerlerin burunlarının kanamadan yurda dönmesi duasında bulundular.
 
İş Sağlığını Konuştular
 
Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında Müdürlüğün hizmet sahasında İş Sağlığı ve Güvenliği noktasında atılması gerekli adımların görüşüldüğü 17. İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta başkanlığında yapılan toplantıda iş sağlığı ve güvenliği noktasında yapılması gereken çalışmalarla ilgili istişarede bulunuldu.
 
Akçaabat Farkını Gösterdi
 
AK Parti Akçaabat Gençlik Kolları teşkilatı dün sabah namazı vakti Barış Pınarı harekatındaki askerler için dua ettiler. Gençlik teşkilatı sabah namazı vakti Kavaklı Rahman Camii önünde Fetih Suresini okuyup akabinde çorba dağıttılar. Programa ilçe başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çavuş, meclis üyeleri ve teşkilat katıldı.

Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çavuş, “Vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nda kahraman güvenlik güçlerimizin muvaffakiyetleri için Kavaklı Rahman Caminde sabah namazı öncesinde fetih süresi okundu, ellerimizi semaya açıp dua ederek akabinde sabah namazı sonrası çorba ikramında bulunduk. Barış Pınarı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması için gerçekleştirilen bu programa katılan milli manevi değerlerimiz etrafında birleşen tüm hemşerilerimize ve teşkilatımıza teşekkür ederiz” dedi.
 
Çebi’den Eminiyet Müdürü Alper’e Ziyaret
 
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Ak Parti Araklı İlçe Başkanı Şaban Bıyık ve Ömer Çebi ile birlikte Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Metin Alper’i ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ilettiler. Başkan Çebi Emniyet Müdürü Metin Alper’e işlerinde kolaylıklar diledi.
Editör: TE Bilisim