Ayvazoğlu, Bakın Türkiye’nin 5 endüstri bölgesinden biri olan Yatırım Adası’na vurgu yaparak, “Burası Trabzon, Milli Müdafa’nın kıvılcımlarının yakıldığı şehir, 3 kez üst üste mezun veremeyen bir lisenin, ilahi diplomaya mazhar olan çocuklarının şehri.

 Bir ve beraber olursak yapamayacağımız hiçbir şey yok. Bakın Türkiye’nin 5 endüstri bölgesinden biri olan Yatırım Adası bu şehre nasip oldu. Bu şehrin Türkiye’deki savunma Sanayi’nden pay alması gerek ve buna hazır bir altyapımız da var. Trabzon’da bugün sanayi ustası, akademisyen, üretici ve öğrencilerinden oluşan teknoloji takımları ülkemizin geleceği için çaba gösteriyor” dedi. 

Girişimcilere İhtiyaç Var

Ayvazoğlu açıklamasında, “Kanuni alt yapısı olan Yatırım Adası Savunma Sistemleri, Uzay ve Havacılık, Biyo Teknoloji, Nano Teknoloji ve Bilişim gibi yüksek teknolojili sektörler için tanımlanmış ve kimlik olarak tam da bu sektörlerle örtüşen Trabzonlular olarak yerli, milli ve artık tüm dünyayı ‘Bize her yer Trabzon’ yaptığına inandığımız bizim BAYKAR Makine’nin bu mega endüstri bölgesinin lokomotif firması olması için elimizden geleni yapmalıyız. 

Huzurlarınızda ifade etmek isterim ki ben bunu kendime misyon edindim. Çünkü bu şehrin evlatları kendi atölyelerinde bile silah üretimi yapabilen parlak ve keskin bir zekaya sahip. Zaten kendi için silah üreten bu insanlar devleti için ürettiğinde Savunma Sanayii’ne sunabileceği katkıyı varın siz hesaplayın. Bu şehrin üretiminden, istihdamına, kalkınmasından stratejisine kadar pek çok alana sirayet edecek hatta hakim olacak cesur ve realist  girişimlere ihtiyacı var ve bunu hayata geçirebilecek gücü de var” ifadelerini kullandı. 
 
Editör: TE Bilisim