Trabzon Ortahisar Belediyesi meclisinin gündemi bu günkü oturumda da yine değişmedi Trabzon Ortahisar Belediyesi meclisinin gündemi bu günkü oturumda da yine değişmedi

Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Cüneyt Zorlu, şehirde yaşayan vatandaşların artan su faturalarıyla ilgili endişelerini dile getirdi. Zorlu, özellikle son zamanlarda su faturalarının elektrik faturalarıyla yarışır hale geldiğine dikkat çekti ve bu durumun halkı mağdur ettiğini belirtti.

Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi'nin (TİSKİ) Mayıs 2022 tarihinde aldığı kararla, her ay TÜFE oranında suya zam yapılması uygulamasının başlatıldığını hatırlatan Zorlu, bu uygulamanın sonucunda su faturalarında sürekli artışlar yaşandığını ifade etti. Zorlu, örnek olarak, 2022 yılında konutlarda 5 lira 22 kuruş olan suyun metreküp fiyatının, Nisan 2024 itibarıyla 16,46 TL'ye çıktığını belirtti ve bu durumun son 2 yılda yaşanan zam oranının yüzde 300'leri geçtiğini vurguladı.

Zorlu, ekonomik sıkıntılarla boğuşan Trabzon'da vatandaşların bu yüksek faturaları ödemekte zorlandığını dile getirerek, Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda acil önlemler alması gerektiğini vurguladı. Aylık TÜFE oranları üzerinden otomatik zam yapılmasından vazgeçilmesi ve mevcut fiyatlarda yüzde 25 indirim yapılması gerektiğini belirten Zorlu, bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'ten adım atmasını ve vatandaşları rahatlatıcı kararlar almasını beklediklerini ifade etti.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA