Belediye başkan aday adayları da aday adayı olduklarını açıklamaya başlarken AK Parti’den Akçaabat Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan ilk isim iş insanı Aydın Birincioğlu oldu. Düzenlediği basın toplantısı ile AK Parti’den Akçaabat Belediye Başkanlığı Aday Adaylığını açıklayan Aydın Birincioğlu, Akçaabat'a hizmet etmek için yola çıktıklarını ifade ederek, "Trabzon'un Ortahisar'dan sonra en büyük ilçesi olan Akçaabat, nüfusu ile, ekonomisi ve insanlarıyla mükemmel bir ilçedir. Bu güne kadar ilçemize hizmet eden tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu kutlu yolda sizin destek ve gayretleriniz ile yola çıktık. Buradan Akçaabat Belediye Başkan Aday Adayı olduğumu resmen ilan ediyorum" dedi.

Gün içerisinde AK Parti'den aday adaylığını açıklayan bir diğer isim ise Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Murat Üçüncü oldu. Üçüncü de AK Parti Akçaabat İlçe teşkilat binasında belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklayarak,
"Doğduğum, çocukluğumda sokaklarında koştuğum, yaşamaktan büyük keyif aldığım, çocuklarımı büyüttüğüm, değişik alanlarda hizmet verdiğim, dostluğu, huzuru, cömertliği, sevgiyi yaşadığım Akçaabat'ımıza hizmet etmek için Ak Parti’den aday adayı oldum.

Amacımız rıza kazanmak, gönülleri kazanmak birlikte başarmak. Yaratılana hizmet etmeyi yaratanın rızasına vesile sayıp bu amaçla daha iyiyi, daha güzeli yapabilmek için mesleki tecrübelerimi ve gençliğimi de kullanarak birlikte faydalı işler yapacağımıza güvenim tamdır. Akçaabat'ımızın,  taleplerini, değerlerini ve  gücünü Ankara dahil Türkiye’nin her yerinde, hatta yurt dışında en etkin biçimde temsil etmek ve başarmak için aday adayı oldum. Gayemiz, AK Belediyecilik anlayışı ile yükselen belediyemizin, halka hizmet çıtasını en üst seviyeye çıkarmaktır. Bu gayemize ulaşma noktasında geçmişi iyi analiz edip, geleceğimizi STK'larımızla, muhtarlarımızla ve esnafımızla kısaca Akçaabatımızın tüm dinamikleri ile birlikte planlayacağız" şekilde konuştu.

Akçaabat AK Parti Binasında gerçekleşen müracaatlarda her iki aday adayı da müracaat evraklarını  İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Altuntepe'ye teslim etti.
Nesrin Bayram
 
Editör: TE Bilisim