Ak Parti İle Türkiye Şaha Kalktı

AK Parti Trabzon Eski İl yöneticilerinden, eğitimci ve işadamı Yasin Aydın Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) 16’ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı. AK Parti’nin Türkiye’nin büyümesine ve gelişmesine büyük katkı sağladığını belirten Aydın, “Türkiye dünyada en hızlı büyüyen ve gelişen ülkelerin başında geliyor. Bu ülkeye verdiği hizmetler saymakla bitmez. Çok daha büyük hizmetler vermeye devam edecektir. Kendisini milletine ve ülkesine hizmete adamış Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde 14 Ağustos 2001'de siyaset dünyasına ayak basan AK Parti yine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde daha da güçlenerek yoluna devam etmektedir. AK Parti iktidarı Türkiye’yi öne çıkardı, hürriyetiyle İslam coğrafyasına da hizmetleri olacaktır. AK Parti; ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ anlayışıyla Türkiye'yi daha güçlü yarınlara taşıyacaktır” ifadelerini kullandı.

Klimalar Ve Elektrik Sorunu

Türkiye aşırı sıcaklarla kavruluyor. Sıcaklardan bunalan vatandaşlar serinlemek için denizleri dolduruyor. Denize giremeyenler ise çareyi klimalarda buluyor. Trabzon Uzunsokak civarında esnafın klimalara yüklenmesiyle elektrik sıkıntısı yaşanıyor. Voltaj kaybı, elektrik kesintilerine neden olan bu yüklenmede vatandaşlar Çoruh Edaş’a çağrıda bulundu. Yetkililerin elektrikte alt yapı sıkıntısını gidermeleri yönünde bir an önce harekete geçilmesini istediler. 

Faydası Olmayacaktır

Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Cemil Pehlevan Ekopark’ta kurulması planlanan arı oteli ile ilgili açıklama yaptı. Pehlevan; “Öncelikle Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’e tarıma vermiş olduğu önemden dolayı teşekkür etmek isterim. Sayın Başkanımızın bahsetmiş olduğu “arıların ekolojik denge açısından önemlidir”, “arıcılığın finansal girdi olarak ekonomiye katkısı”ve“kent alanlarında polen eksikliğinden dolayı arı popülasyonunun azaldığı” gibi konulara vurgu yapması tarıma ve tarımsal faaliyetler önem verilmesi bakımından vermiş olduğu mesaj çok önemli.  Bahse konu açıklamada “Ortahisar’ın yeşil gözü” Eko Park’ta insanların doğa ile iç içe olduğu mekânlarda yaban arısı halk tabiri ile eşek arısı oteli yapımının planlanması ayakları üzerinde durmayan sadece kulağa hoş gelen bir proje. 

Dört bir etrafı yollarla çevrili ve üst geçidin altına yönetmeliğe uygunluğu bulunmayan arı oteli projesi çok gerçekçi görünmüyor. Ayrıca yeşil Karadeniz’in gözü kala kala etrafı yollarla çevrili geçidin altındaki yeşillikse bizler bir daha düşünmeliyiz. Yaban(Eşek) arısının bir parkın içerisinde veya yerleşim yerleri etrafında barındırılması bilinenden çok daha tehlike arz etmektedir. Yaban arılarının zehrinin bal arılarından 30-40 kat daha zehirli olduğu, park ve yerleşim alanlarında insanlara zarar vereceği ve istenmeyen sonuçlar meydana gelebilir. Bunun yanı sıra eşek arılarının doğadaki tozlaşmaya katkısı yok gibidir. Çünkü bu arılar ciğer balık et ve meyve öz suyu ile beslenirler. Ağız yapıları delici emici özelliklerinden dolayı da meyvelere zarar veririler. Bunlardan başka en önemli zararları ise bal arılarının zararlısının. Bal arılarının kovanlarına saldırarak kovandaki arıları öldürerek kovandaki balı yağmalarlar. Kısaca ve özetle; yüzlerce bilim adamı, sivil toplum örgütü ve konu uzmanını içinde barındıran kamu kuruluşunun olduğu bir yerde bilim hiçe sayılıyor. Bilime uygun projeler yerine kulağa hoş gelen ve insanların duygularına hitap eden uygulanmasında kamu menfaati olmayan bu tür projelerin tehlikeli görsellikten başka toplumsal faydası olmayacaktır” dedi. 

Şehidimizin İsmi Yaşatılacak

11 Ağustos 2017 Cuma günü Trabzon’un Maçka ilçesinde meydana gelen hain terör saldırısı sonucu Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencisi Eren bülbül şahadet mertebesine erişerek Hakk’a yürüdü. Milli Eğitim Bakanlığı, ahde vefa adına şehidimiz Eren Bülbül’ün isminin okumakta olduğu okula verilmesi suretiyle hatırasının ebediyen yaşatılması kararını aldı. Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesinin adı Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirildi. Bu karar başta acılı ailesi olmak üzere milli eğitim camiası ve Trabzon halkı tarafından takdirle karşılandı.

Yeni Yönetim Belirlendi

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)Trabzon Temsilciliği 1. Olağan Genel Kurulunu, Genel Başkan Yardımcısı Suat Kır , Bölge Sorumlusu  Muhammet Orhan ve teşkilat mensuplarının katılımı ile  gerçekleştirdi. Yapılan Genel Kurul ile , görev dağılımı şu şekilde oluştu; Osman Ergün İl Temsilcisi, Mustafa Kemal Şahin Teşkilatlanma Koordinatörü, Enes Okutan Lise Koordinatörü, Selim Çolak  Ortaokul Koordinatörü, Ömer Gür Eğitim Koordinatörü, Halil İbrahim Güler Yüksek Öğrenim Koordinatörü, Yusuf Özen Sekreterya, Yavuz Selim Kazancı Spor Koordinatörü,  Şüküt Uzun YK  Üyesi Raporlama Sorumlusu,  Mert Şahin Mali İşler ve Kaynak Geliştirme Koordinatörü,  Abdurrahman Kefelioğlu Çalışan Gençlik Koordinatörü, Sinan Baysal İdari işler Koordinatörü,  Ali Değirmenci Medya ve İletişim Koordinatörü, Dursun Ali Ayazoğlu  İstişare Heyeti Başkanı, Merve Malkoç Kadın ve Aile Koordinatörü, Canan Kanık  Yüksek Öğrenim Hanım Koordinatörü

Ak Parti Bu Milletin Kendisidir

AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, mesajında  16 yıl önce Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kurulan AK Parti’nin “Aydınlığa açık karanlığa kapalı”  söylemiyle çıktığı bu yolda millete hizmete sevdalı kadrolarıyla birlikte 16 yılı geride bıraktığını kaydederek,  “AK Parti’nin bu süre zarfında, ülkemizin 780 bin kilometrekaresini kucaklayan, 80 milyona hitap edebilen bir parti olduğunu ifade etti. Millete sevdalı, ülkeye sevdalı, hizmete sevdalı bir Genel Başkanın liderliğinde, aynı davaya inanmışlar olarak bu yola çıktıklarını belirten İl Başkanı Avcı, “Bizi hedeflerimiz bir araya getirdi, bizi milletimize, ülkemize olan aşkımız ve sevdamız bir araya getirdi. Unutulmayalım ki; AK Parti milletin ta kendisidir” ifadelerini kullandı. 
 
Editör: TE Bilisim