Trabzon’un Arsin İlçesinde 2 dönem belediye başkanlığı yapan Ramis Sunguroğlu, 3 dönemin ardından tekrardan ilçeye aday oldu. Sunguroğlu, adaylığının ardından ilk röportajını Taka Gazetesi ile yaptı.
 
Ben Ve Diğerleri
 
Trabzon’un Arsin İlçesinde 1994-2004 yılları arasında 2 dönem belediye başkanlığı görevini yürüten Ramis Sunguroğlu, 31 Mart seçimleri için yeniden kolları sıvadı. Sunguroğlu, Saadet Partisi’nden belediye başkan adayı olurken, Saadet Partisi’nin Türkiye’de belediyeciliğe yeni soluklar getirdiğini söyledi. Sunguroğlu, aday olmasında ki en önemli faktörün Arsin’de 15 yıllık yönetimin ilçede iyi yönetmemesi sonucu vatandaşın teveccühü ile yola çıktığını ifade etti. Sunguroğlu, Arsin’de seçimin ‘Ramis Sunguroğlu ve diğerleri’ arasında geçeceğini söyledi. 
 


Arsin’de Ayrım Yapıldı
 

Arsin’de geçmiş 3 dönemki yönetim köylü, şehirli ve hizmet ayrımını aşikar şekilde yapmıştır. AK Parti iktidarının belediyesi Arsin’de hizmet veriyor ama benim bıraktığım noktalara dokunan bir el yok. Ne alt yapıda ne üst yapıda ne suda ne kentsel dönüşümde vatandaşa dokunulmadı. Hizmetler ve sosyal donatı alanlarında vatandaşa hizmet yapılmadı. Mahallerimizin tümünde yol ve alt yapı sorunu var. Bu tepkiler doğrultusunda  bu resmi gördükten sonra halkımızın teveccühü ile aday oldum.


 
Hizmet İçin Geliyorum
 
Ben hizmet için göreve geliyorum. Adil, tarafsız ve eşit bir yönetim için buraya talip oldum. Ben seçilirsem oy versin vermesin herkesi kucaklayacağım. Kimseyi kayırmayacağım. Kavga etmek, cezalandırmak için değil yapılan hizmetlere teşekkür edip, Arsin’i yeniden inşa etmeye geliyoruz. Tecrübeli bir belediyeciyim, eski belediyeciyim. Belediyeciliği çok iyi biliyorum. Arsin’de arzu edilen bir yönetim anlayışı olmadı. Yapılanlar eksik olduğu için donanımlı bir kadroyla göreve talip olduk.  15 yıldır dokunulmayan, temas edilmeyen bir Arsin manzarasıyla karşı karşıyayız. İlçe merkezi ve bütün mahallerin yol sorunu, su sorunu, kanalizasyon sorunu, imar sorunu var. Bizim tüm hedefimiz bütün bekleyen sorunları kucaklayarak el birliği ile yapmak. 


 
Projenin İlacı Biziz
 
Projelerimizi kitapçık halinde hemşehrilerimize dağıtacağız. Ekip arkadaşlarımızla tasarladığımız 15 tane aciliyeti olan sorunlar var. Arsin’de en önemli sorun 15 yıldır Pazar yeri yolun ortasına kurulur. İlçede açık ve kapalı olmak üzere modern Pazar yeri olacak. Pazar yerinde ayrıca otopark sorununu çözerek vatandaşların alışverişlerini daha rahat bir alanda yapmalarını sağlamak. 15 yılda turizme, altyapıya, yollara, kanalizasyona bakılmamış. Bunun ilacı biziz.


 
İlçeyi Turizm Cenneti Yapacağız
 
Yanbolu vadisi bizim olmazsa olmazımızdır. Yöremizin insanların çoğu da bu bölgede yaşıyor. Bölgemizde bir de Santa Harabeleri var. Yıllardır burası turizme kazandırılmadı. O güzergah üzerinde ki işletmelere destek verip oradaki tesisleri teşvik edip Santa Harabelerini turizme kazandıracağız. 

Arsin’de turizme hiç dokunulmadı ve elde atılmadı. Karaca Efendi tesisleri var. Buraya hiç destek verilmemiş. Şu anda hem turizm hem de konaklama olan bir yer. Yolu hala yapılmamış. Burası bir sosyal alan. Turizm amaçlı Karaca Efendi gibi keşfedilmeyi bekleyen yerleri turizme kazandırıp ilçemize turistleri çekmek için projelerimiz olacak. Görev nasip olursa Çardaklı, Elmaalan, Vinos Tepesi ve Karaca gibi keşfedilmeyi bekleyen yerleri turizme kazandırmak için çalışmalar yapacağız.


 
Çözüm Bizde
 
Göreve gelirsek bu sorunların çözümü bizde var. Belediyecilik tecrübemle bu sorunları çözmeye talibiz. Biz mevcut belediyenin yaptıklarına teşekkür ediyorum. Ben belediye başkanıyken buranın altyapı, suyunu ihale ettim. Kanalizasyonunu ben yaptım. 157 kilometre yeni imar yolu açtım. 15 yılda yapılan imar yolu varsa göstersinler. Ben bir imar yolu yapıldığını görmediğim gibi benim açtığım imar yollarını bariyer ve molozlarla kapattılar. Arsin’de sahil yapıldı, borcuna karşılık Büyükşehir belediyesine devredildi. Arsin’de yapılan inşaatların ruhsatlarıyla alınan harç bedellerinden bu hizmetler yapılır. Belediyenin kaynaklarını ekonomik bir şekilde tasarruf ederek, israf etmeyerek doğru yerlerde kullanıldığı zaman sorunların hepsinin çözümü için gerekli parayı bulmuş oluruz. Saadet Partisi belediyeciliğin mutfağı ve kaynağıdır. 31 Mart’ta Arsin’e dokunulacak el bizde var. Arsin’de seçimler bizimle beraber diğerleri arasında geçer. 


 
Saadet Partisi Zaferle Kazanacak
 
Seçimin sonucu Saadet Partisi’nin zaferiyle sonuçlanacaktır. Vatandaşın beklentisi de bu yöndedir. Vatandaş Arsin için artık hizmet bekliyor. Bu bir yerel seçimdir. 15 yıldır iktidar partisinin belediye yönetiminin getirdiği Arsin fotoğrafı budur. Ben de vatandaşımızın teveccühü ile ekip arkadaşlarımızla yaptığımız istişarelerle aday olduk. Belediye başkanı seçilmiş olduğu bölgede devlet yatırımlarını takip ederek, eksik yatırımları ilçesine kazandıracağız. Özel sektör yatırımlarını teşvik edip destekleyeceğiz. Kendi bütçesi olan belediye yatırımlarını en doğru şekilde halkın hizmetine sunacağız. Tarafsız, adil, eşit ve kucaklayıcı bir yönetim anlayışıyla görevimizi yapacağız.
 
Gençler Desteklenecek
 
Eğitim çağında olan gençlerimizi destekleyerek onları geleceğe ve iş hayatına hazırlayacağız. Gerek sosyal faaliyetlerle gerekse sosyal donatılarla ilçemizde gençlik konseyleri oluşturacağız. Gençlerimizde sürekli fikir alışverişinde bulunacağız. Gençlerin gözüyle Arsin’deki sorunları ve yapılması gerekenler hakkında onlarla birlikte olacağız, onlara sahip çıkacağız. Ayrıca Bölgesel Amatör Lig’e düşüp ligden çekilen ve sahip çıkılmayan Arsinspor’umuzuda layık olduğu yere götürmek için her türlü desteği vereceğiz. Arsinspor yeniden küllerinden doğdurmak için kurulan Arsin Futbol Kulübünü, alt yapıda bulunan 100’e yakın futbolcumuza destek çıkıp onların yanında olacağız. Arsin sahilinde mevcut olan sosyal tesisleri daha da aktif hale getirip gençliğin hizmetine sunacağız. Yapılan yatırımları gözden geçirip geliştirme çalışmalarında bulunacağız.
 
Sosyal Belediyecilik Ön Planda
 
İlçemizde bulunan ihtiyaç ve dar gelirli vatandaşlarımızı tespit edip, sosyal ve ekonomik anlamda destekleyerek sosyal belediyeciliği vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Gerek Kaymakamlığımız gerek sosyal yardımlaşma kurumları ile birlikte çalışmalar yapıp kırsal alandan ilçe merkezimize kadar çok titizlikle çalışmalarda bulunacağız. Bu tespitlerimiz sonucunda vatandaşlarımızdan desteklerini ve dualarını bekliyoruz. Arsin’i ve Arsinlileri kucaklayacağız. Sıkmadık el, çalmadık kapı, girmedik gönül bırakmayacağız.
 
Sunguroğlu kimdir?
 
17 Mayıs 1957 tarihinde Arsin’de doğdum. İlk ve orta öğretimini Arsin’de, Lise öğrenimini ise Trabzon’da tamamladım. 1975 yılında Trabzon TEK işletme müdürlüğünde memur olarak göreve başladım. Daha sonra 1981-1993 tarihleri arasında Samsun’da özel bir firmanın baraj işletme amirliğini, 1987-1994 tarihlerinde ise Arsin işletme müdürlüğü yaptım. 1994-2004 yılları arasında Doğru Yol Partisi’nden belediye başkanı seçildim ve iki dönem belediye başkanlığı yaptım. Ayrıca belediye başkanlığı dönemimde bölgemizin en önemli sanayi kuruluşlarından olan Arsin Organize Sanayi bölgesi mütevelli heyetinde görev yaptım. 2012 yılından beri Arsin Yeşilyalı Kamyoncular Kooperatifinde başkanlık görevini yürütmekteyim. Spor, siyaset ve sivil toplum örgütleri başta olmak üzere birçok alanda faaliyetlerde bulundum. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçiminde Saadet Partisi’nden aday oldum. Evli ve 3 çocuk babasıyım.