İyi parti milletvekili adayı dr. Hüseyin örs’ten dikkat çeken mesajlar…
 
İYİ Parti Milletvekili Adayı Dr. Örs, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet Genel Başkanımız Meral Akşener’i destekleyerek seçecektir. Geçenlerde bir partili vatandaşımız ben konuşma yaparken, söyledi bu sözü, çok tuttum ben de: “Devlete Meral, Millete Moral Gelecek…”
 
Hüseyin Örs Kimdir?
 
1964 yılında Trabzon’da doğdu. Trabzon Lisesi mezun olduktan sonra KTÜ’de eğitim hayatına başladı. Yüksek Lisan ve Doktora eğitimini tamamladıktan sonra KTÜ’de Öğretim Üyesi oldu. Bir yıl Kazakistan’da görev yaptıktan sonra KTÜ’deki görevine geri döndü. Üniversitede öğretim üyesi iken 1461 Trabzon Futbol Kulübü Başkanlığına seçildi. Son yerel seçimlerden MHP’de Büyükşehir Belediye Başkan Adayı idi. Milletvekilliği seçimlerinde de 3. Sıradan aday gösterildi. Her siyasi görüşten insanla kolayca diyalog kurma özelliği ile tanınıyor. Sosyal medyayı etkin kullanıyor, 20 Binden fazla takipçisi var. Kendine özgü bir eleştiri üslubuna sahip, eleştiri yapmaktan çekinmeyen, yeri geldiğinde de siyasi ayırım yapmadan farklı siyasi kulvardaki siyasetçilere destek veren mesajları kamuoyunda dikkat çekiyor. Bugün İYİ Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı olarak tekrar siyasetin içinde. Seçim çalışmalarında milletle iç içe olmayı seven, halk arasında olan, hem şehir merkezinde hem de köylerde oldukça tanınan bir isim. Bu seçimde kampanyasını “Gidilmedik Köy, Gidilmedik Mahalle, Gidilmedik İlçe Bırakmayacağız” diyerek başlattı.
 
Ailem Siyasetin İçerisindeydi…
 
TAKA: Hocam, sizin siyasete olan ilginiz nereden geliyor? Daha önce de seçimlere katıldınız. Şimdi de İYİ Parti’den Trabzon Milletvekili Aday Adayısınız.
 
ÖRS: Teşekkür ederim bu sorunuz için. Siyasete ilgim çocukluk yaşlarımdan beri vardır. Çünkü ben Muhtar çocuğuyum. Babam Ortahisar Mahallesi’nin muhtarıydı. Çocukluğum ve delikanlılık yıllarımda seçim heyecanını yaşayan biriyim. Sandığı iyi bilirim yani. Ayrıca ailem hep siyasetin içinde oldu. Babam rahmetli Demokrat Parti-Adalet Partisi çizgisinde siyaset yapan bir insandı. Büyük Ağabeyim, Adalet Partisinin Gençlik Kolları Başkanlığını yaptı, 12 Eylül sonrası kurulan ve askeri yönetim tarafından kapatılan Büyük Türkiye Partisinin kuruluş çalışmalarında oldu, sonra Doğru Yol Partisinin kurucu heyetinde yer aldı. Trabzon siyasetinin içinde olan bir aileden geliyorum. Siyaseti seviyorum...
 
İnsanlar Geçim Sıkıntısı Çekiyor
 
TAKA: Bu noktada bir şey sormak istiyorum. Siyasete seviyorum dediniz. Trabzon’da akademisyenler arasında siyasetle ilgilenen ender insanlardan birisiniz. Neden siyaset yapıyorsunuz? Siyasetten beklentiniz ne?
 
ÖRS: Herkesin farklı bir ilgi alanı var. Benim siyasete ilgimin temelinde insan sevgisi var. Ben ticaretten anlamam. Siyasetin sermayesi ise insandır. Ben insanları seviyorum. İnsan ilişkilerimde siyaset ayırımı yapmam, varsıl-yoksul ayırımı yapmam. Benim için insan çok değerlidir. İnsanı seversen, onu bizden-sizden diye ayıramazsın.

Bir dostunu, arkadaşının acı çektiğini bilirken evinde huzurla uyuyamazsın. İnsanı seversen “benim çocuğum” demezsin, Tüm çocuklar, “bizim çocuğumuz”dur. Komşun açken-açıkta iken; benim evim-benim sofram diyemezsin. Başını yastığa huzurla koyamazsın, koymamalısın. Bugün baktığımızda etrafımızda sıkıntıda olan, darda olan çok insanımız var. Geçim sıkıntısı çeken milyonlar var.

İşsiz var. İnsanlarımız mutsuz, bezgin, biçare, gençlerimizin geleceğe olan umudu kaybolmuş. Bu insanların yüzünü güldürmek, derdine derman olabilmek, yarasını sarmak için siyaset yapmak istiyorum. İnsana, topluma bir fayda sağlamak için siyasette olmak istiyorum. Son dönemlerde yaşadığımız, yaşamaya alıştırılmaya çalışıldığımız insanla-devlet arasında gittikçe derinleşen uçurumu ortadan kaldırmak için siyaset yapmak diyorum.

Gittikçe de artan bir şekilde hırpalanan insanlarımıza, “yalnız değilsiniz” demek için siyaset yapmak istiyorum. Bana göre devlet, herkese kapısı açık olandır. Bir kişinin ayağına taş değse, sahip çıkandır devlet. Ülke öyle yönetilmeli ki, hiç kimse kendini garip ve yalnız hissetmemeli.
 
Çok Ciddi Bir Hazırlığımız Var
 
TAKA: İYİ Parti yeni bir parti. Nasıl yapacaksınız bunları?
 
ÖRS: İYİ Parti Milletin bağrından çıkmış bir partidir. Daha bir yaşını doldurmadan milletin umudu olmuştur. Türkiye genelinde teşkilatlarını tamamlamış ve şu an 24 Haziran seçimlerine en hazır partidir. İnsanlar Ak Parti İktidarına karşı alternatif olarak İYİ Parti’yi görmektedir. Sessiz bir çoğunluk sabırsızlıkla seçimi beklemektedir. Adeta bir dip dalgası yaşanmaktadır. 24 Haziran’ın favori partisi İYİ Parti’dir. İYİ Parti’nin donanımlı, siyasi birikimi olan, tecrübeli bir kadrosu var. İYİ Parti’nin genç, vizyon sahibi, alanında iyi yetişmiş dinamik bir ekibi var. Çok yakın bir zamanda Seçim Beyannamemiz ile kamuoyunun karşısına çıkacağız. Ciddi bir hazırlığımız var. Sorunların çözümüne yönelik kısa, orta ve uzun vadeli planlarımızı kamuoyuyla paylaşacağız. Bakın ben size bir şey söyleyeyim: Dünya Bankası’nın iş yapabilme sıralamasında Türkiye 190 ülke arasında 60. sırada yer alıyor şu an. İş kurmak, hem zor hem de pahalı.
 
Neşter Vuracağız
 
190 ülke arasında İlk 10’na girmeyi hedefledik. Bunun için iş yapabilmenin önündeki engelleri kaldırmamız gerekiyor. Bu konuda ciddi bir çalışmamız var. Devlet öğrencinin harçlığından, yediği tosttan, kitabından, defterinden vergi alır mı? Bugün alıyor. Asgari ücretliden benzinden, mazottan vergi alıyor mu, alıyor.

Arabadan ÖTV alıyor mu alıyor. Bir de üstüne, yol ve tünel parası al. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sistem yok, hiçbir yerinde. Bu karmaşık vergi-teşvik sistemine de bir neşter vuracağız. Sadece ekonomi alanında değil, demokrasi ve özgürlükler bağlamında çok önemli projeleri hayata geçireceğiz. Onun için iddialı bir şekilde “Türkiye İYİ Olacak” diyoruz.
 
Halk Bunalmış Bir Çıkış Kapısı Arıyor
 
TAKA:  Sayın Hocam. Seçim çalışmalarına başladınız. Trabzon’da İYİ Parti’nin durumu nedir? Nasıl görüyorsunuz siz?
 
ÖRS: Trabzon’un her ilçesinde teşkilatlanmamızı tamamlamıştık. Gençlik Kollarımız kuruldu ve çok aktif. Teşkilat seçim çalışmalarının startını verdi. Bizler de aday adayları olarak teşkilatlarımızla koordineli bir şekilde çalışmalara başladık. Ben Hüseyin Örs olarak Yomra, Akçaabat, Düzköy ve Beşikdüzü ilçe teşkilatlarımız ziyaret ettim.

Ramazan dolayısıyla iftar sonrası programlar yapıyoruz. Halk bunalmış. Bir çıkış kapısı arıyor. Ve bu isteğini yüksek sesle dile getiriyor. Çarşı-Pazar yangın yeri olmuş. Semt pazarlarını geziyorum. Pazarda şunu gördüm hem pazarcı şikayetçi, hem alıcı, mahalle sakini şikayetçi.

Ekonomideki sıkıntılar en düşük gelir grubundaki insanlarımız üzerinde de etkisini göstermeye başladı. Millet yeni bir arayış içerisinde. İşte tam da bu noktada İYİ Parti sıkılan, darlanan, sıkıntılarına çare arayanlar için bir alternatif siyasi oluşum olarak kendini gösterdi. Trabzon’da İYİ Parti olarak; İYİ’yiz, PEKİYİ yapacağız inşallah. Trabzon’da millet yüzünü güneşe döndü.
 
CHP’nin Katkısı Altın Harflerle Yazılacaktır
 
TAKA: Sayın Örs. Aynı gün yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için düşünceniz nedir?
 
ÖRS: Bu sorunuza cevap verirken 100 Bin imza işi ile başlayayım. Cumhurbaşkanı olabilmek için gerekli imza sayısı 100 Bin olarak açıkladığında bir çok yandaş televizyon yorumcusu bunun 1 haftada toplanamayacağını ileri sürerek algı oluşturmaya çalışmışlardı.

Ama görüldü ki; değil bir gün bir-kaç saat içerisinde Türk Milleti, Meral Akşener için gerekli 100 Bin imzayı tamamladı. Ben o gün Ankara’da imza verilen Seçim Kurulu önündeydim. Yakasında 6 Ok olan çok sayıda CHP’Li vatandaşımız hem Meral Hanım hem de Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Bey için gelip imza verdiler o gün. Bu demokrasi adına çok önemli bir gelişmedir.
 
Milletten Aldığımız Güç İle…
 
İYİ Parti’nin seçime girmesinin önündeki engellerin aşılması konusunda CHP’nin katkısı Türk Demokrasi tarihine altın harflerle yazılacak bir harekettir ve sağduyu sahibi Türk seçmeni hangi partiden olursa olsun bunu takdir etmektedir.

Toplumda ötekileştiren-kutuplaştıran siyaset anlayışının karşısında uzlaştıran-birleştiren bir siyaset kültürünün var olduğunu gösteren önemli hamle idi.  Genel Başkanımız Sayın Akşener her zaman ifade ediyor.

Milletten aldığımız güç ile yürüyoruz diyor. Milletin desteği ile engelleri aşa aşa geliyoruz diyor. Ben inanıyorum ki; Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet Genel Başkanımız Meral Akşener’i destekleyerek seçecektir. Geçenlerde bir partili vatandaşımız ben konuşma yaparken, söyledi bu sözü, çok tuttum ben de: “Devlete Meral, Millete Moral Gelecek…”