AK Parti Hayrat Belediye Başkan adayı olan Salih Öztel’in adaylığını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ilan etmişti. Öztel, TAKA Gazetesi Yayın Kurulu üyelerini İlçe başkanı Serkan Karaahmet ilçede ağırladı, sorularını cevapladı.

Salih Öztel. 1978 yılında doğdu. İlkokulu Hayratta, Ortaokulu Of  İmam Hatip Lisesinde okudu. Hopa İmam-Hatip lisesi mezunu. Yüksek öğrenimini Anadolu ünivresitesi İlahiyat fakültesi önlisans bölümünde tamamladı. AK Partinin İlçedeki kurucu yöneticilerinden. 3 dönem ilçe başkanlığı yaptı. Sakin, sevilen ve uzlaşmacı bir isim. Şimdi belediye başkan adaylığı ile görevlendirildi ve sahada çalışmalarına devam ediyor:

İşte Projeleri

1-Gönül Belediyeciliği yapcağız, 2-Hayrat’a yüksek okul getireceğiz, 3-Hayrat’a kent meydanı oluşturacağız, 4- Hayrat deresi düzenlemesini yapacağız, 5-Kültür ve Sanatta Hayrat şehir müzesini kuracağız, 6-İstihdam ve Girişimcilik Projesi yapacağız, 7- Hayrat merkezi Güzelleştirme Projesini devreye alacağız, 8-Muhtarlarla her ay toplantı yapacağız, 9-İlçenizi unutmayın çay ve kültür festivali yapacağız, 10-Hayrat konut, konukevi ve Köy evleri projesini gerçekleştireceğiz, 11-Beyaz Masa, Okul ve Cami hizmeti uygulamasını yapacağız, 12-Modern pazaryeri kuracağız, 13-Toplu taşıya projemizi hayata geçireceğiz, 14-Ticari Taksi plakası ve modern duraklar oluşturacağız, 15-Hayrat yaylalarını turizme açacağız, 16-Su değirmenlerinin restorasyonunu yapacağız, 17- Gençlik ve spor merkezleri oluşturacağız, 18-Mahalleri tek, tek ziyaret edeceğiz, 19-Hayrat Merkezine mozaik bir yapı kazandıracağız, 20-Cenaze ve Taziye hizmetlerinden eksik bırakmayacağız, 21-Yol, alt yapı ve imar hizmetlerini sunacağız.
 ‘Rica makamından icra makamına geliyoruz’

TAKA: Sayın Öztel hayırlı uğurlu olsun, ilçe başkanlığından Belediye Başkan adaylığına, nasıl bir duygu?

SALİH ÖZTEL: 3 dönem ilçe başkanlığı yaptım. Biz aday olmadık, bir çalışmam, kulisim olmadı. Siyasi hayatımda da hiç görev istemedim. Büyüklerimiz tarafından Hayrat’ta kurucu yönetim kurulu üyesi olmam istendi, oldum. Sonra gençlik kolları başkanı oldum. Sonrasında ise 3 dönem ilçe başkanlığı yaptım. Bizim partimiz, davamız liderimiz ne derse onun peşindeyiz. Allah inşallah bizi mahcup etmez. Bugüne kadar hep rica makamında olduk ama icra makamına doğru gidiyoruz. Çok farklı bir hayrat olacak.
 
Cumhurbaşkanımız Yanımızda 

TAKA: Aday tanıtımında Sayın Cumhurbaşkanımız en fazla sizinle konuştu, Hayrat’ı önemsiyor?

SALİH ÖZTEL: Artık Hayrat’ın ilçe olduğunu hissettireceğiz. Projelerimiz için istişarelerimizi yaptık. Arkamızda Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız var. Sayın cumhurbaşkanımız bize güvendi bu görevi verdi. Onu mahçup etmemek için gece gündüz çalışma yapıyoruz. Hayrat halkı bizi sayın cumhurbaşkanımıza karşı mahcup etmez.

Nerede Hayratlı Varsa Oradayım

TAKA: Başkan adaylığınız sürpriz mi oldu?

SALİH ÖZTEL: Bu süreçte bir aday adayımız vardı, Ömer bey. Bir de mevcut belediye başkanımız vardı. Süreci takip ettik. İlden istifa etmemiz istendi. Biz de Akçaabat, Beşikdüzü ile istifa ettik. Akçaabat aday olmadı. Ben de olmayabilirdim. 3  dönem kuralından dolayı mevcut belediye başkanımıza tamam dendi. O günden itibaren gece gündüz çalıştım. İstanbul’a giderek Hayrat’ın 17 tane derneğini ziyaret ettim. Kendimi, davamızı ve Hayrat’a yapacağım projeleri, geleceğimizi anlattım.

Ev, Ev Geziyorum Anlatıyorum

TAKA: Evin hemen karşıda, Hayrat’ı çok iyi biliyorsun..

SALİH ÖZTEL: Burada ev, ev geziyoruz. Burada esnafım. Ticaretimiz, ziyaretimiz var. Hangi mahallede ne sorunumuz var, biliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız kuvvetli bir görev yükledi. Onu mahcup etmemek için çok çalışacağız. Çalışmazsak 5 sene sonra milletimiz bu adam beceremedi der. Çok çalışmamız lazım.

Geri kaldık. Söz, diğer ilçeleri Yakalayacağız



TAKA: Kitapçığınızda sosyal belediyeciliğe ağırlık vereceğinizi yansıtmışsınız?


SALİH ÖZTEL: Hayrat olarak geri kaldık. 16 senede insanlar bu davaya  emek verdi. Davaya sahip çıkacağız. Koşup, koşturup çalışacağız. Hayrat’ın yapısı olarak biz hizmet alamadık. Belediyeciliği yol ve asfalt olarak gördük. Sosyal belediyeciliği yapamadık, yüksek okul göremedik. Dere ıslahı yapamadık. Bizim ana temamız Hayrat’ın nüfusunu artıracak projeler üreteceğiz. Hayrat’a artık yüksekokul yapılması lazım. Üniversiteler  ilçenin mozaği, gelişmesini sağlar. Hayrat’a bir kent meydanı kazandıralım dedik. Bunları yapmak zor değil. Deremiz var. Dere ıslah projemiz var. Turizm diyoruz. Turizme destekli projelerimiz var. Hepsini yapacağız.  

Hep Birlikte Yöneteceğiz



TAKA:Trabzon siyasi kulislerinde Hayrat’ı riskli ilçeler arasında gösterenler var, ne desin?


SALİH ÖZTEL: Hayrat’ta risk yok. Burada bir psikoloji var. Burada bir sülale siyasetçi olduğundan konuşuluyor. Onların da 145 tane oyu var. Onlar da buranın değeri, kıymeti. Biz onlarla da beraber yöneteceğiz. Hayrat hepimizin. Başkanımızla birlikte burada beraber hizmet verdik. Dava olarak arkasında biz durduk. Beni cumhurbaşkanımız soyadımızdan dolayı aday yapmadı. Burada koşuşturduğumuz için dava için bizi aday gösterdi. Biz ayrıştırıcı değiliz. Onlar da bizim hısımlarımız. Herkesle istişare halinde ortak akılla Hayrat’a hizmet etme sevdamız var.

Hayrat’a Turist De Gelecek

TAKA: Her ilçe turizmle yol almak istiyor?

SALİH ÖZTEL: Hayrat’ta bir şehir müzesi kurma projemiz var. Her köyün geçmişini, tarihini anlatan bir anı olacak. Turist gelince ilçemizin geçmişini tarihini görecek. İstihdam ve girişimcilik projelerine destek vereceğiz. Belediye olarak biz de girişimcilik ve hayvancılığa destek olacağız.

Kültür Sanat Festivali Yapacağız



TAKA: Hayrat hakkına razı bir ilçe oldu. Aslında kültür ve sanatta daha etkin olabilir di?


SALİH ÖZTEL: Binalarımız çok eski. Bakanımız Sayın Süleyman Soylu destek verecek. Cephe giydirme projesini ilçemizde uygulayacağız. Her ay muhtarlarımızla istişare toplantısı yapacağız. Her mahallenin hakkını o mahalleye vereceğiz. Adil olacağız. Herkesin kapısına gideceğiz. İlçemizi tanıtım açısından kültür festivali yapacağız. Biz Hayrat’ı tanıtamadık. Bunun için reklama ihtiyaÇ var. Trabzon’da çoğu insanımız Hayrat’ın ilçe olduğunu bilmiyor. Hayrat bir ilçedir, bunu hissettireceğiz.
 
Memurları İlçede Tutmalıyız

TAKA: Memurlar ilçede misafir gibi duruyor, onları ilçede tutmak için neler yapmak lazım?

SALİH ÖZTEL: İlçemizde konutumuz yok. Memurlar sabah gelip akşam gidiyor. Trabzon’dan gelen bir memur ne kadar verimli olur. Bunların sosyal alanını sağlarsak gitmezler, burada kalırlar. Köy evlerini eski tarihi dokuya uygun yapacağız. Eski kapanan okulları belediye bünyesine alıp içinde modern çocuk parkları, spor alanları, köy heyet odasının olduğu kompleksler yapacağız.

Beyaz Masa Pazar Yeri Toplu Taşıma Projeniz De Var

SALİH ÖZTEL: Ekibimizle ihtiyaçları çözeceğiz. İlçemizde kapalı Pazar yeri yok. İlçemize yakışı, temiz ferah bir Pazar yeri kazandıracağız. Toplu taşıma projemiz olacak. Büyük mahallerimize 15 kişilik minibüslerle ring şeklinde saatler arası gidip gelecek. Hayrat’ın merkezini geliştireceğiz. Trabzon’a direk seferler olacak. Ticari taksi plakası ve modern duraklar yapılacak.

Taksi Plakası Sadece Bizde Yok

TAKA: Hayrat’ın Büyükharman başta olmak üzere güzel yaylaları var?

SALİH ÖZTEL: Trabzon’da ilçe olarak tek Hayrat’ta ticari taksi plakası yok. İhtiyaca göre plakalar verilecek. Taksici de korsan zulmünden kurtulacak. Bakir güzel yaylalarımız var. Buraları turizme kazandıracağız. Yaylalarda istihdama yönelik projeler yapılacak. Uzungöl’den Hayrat’a interlant oluşturup yollar yapacağız. Uzungöl’e gelen Hayrat’ın yaylalarını da gezecek. Seyir terası olacak. Su değirmenlerini restore edeceğiz. O değirmenler bizim tarihimiz, geçmişimiz bunlara sahip çıkacağız.

Süper Bir Gençlik Merkezi

TAKA: Gençlik merkezi projeniz var mı?

SALİH ÖZTEL: İlçemize gençlik merkezi kazandıracağız. Gençlerimize destek olacağız. Mahalleli gelemiyorsa biz mahalleye gidip derdini sıkıntısını dinleyeceğiz. 2 tane kapanan belediyemiz var. Oralarda başkan odası yapıp orada halkı dinleyeceğiz. En önemli projemizde Hayrat merkezine bir mozaik yapı kazandırmak olacak.

Beldeler Hayrat’a İnmeli

TAKA: Gördüğüm kadarıyla mahallelerde beton sıkıntısı yok?

SALİH ÖZTEL: Gülderen ve Balaban’dan Hayrat’a esnaf kazandıracağız. Yüksek mahalleler Hayrat’a gelince buralar gelişir. Yüksek mahallelerimiz Of’a gidiyor. Hayrat’a uğramıyor. Onları buraya getireceğiz. İnsanların acısında Sevincinde yanında olmak için cenaze taziye çadırları olacak. Yol bizim hizmetimizdir. Bunu da biz yapacağız. Herkes evinin kapısına betonla gidecek. Yollarımız iyileştirildi. Sayın bakanımız zamanında yapıldı. Yüzde 75 yapıldı yollar. Güzel ve nezih Hayrat için yoldayız.