Türkiye Ombudsmanı Şeref Malkoç, Türkiye ve Gürcistan'ın coğrafi yakınlığı kadar kültürel benzerlikleri ve aile yapısı gibi birçok ortak özelliğe sahip olduğunu vurguladı. İki ülke Ombudsmanlık Kurumlarının birlikte çalışmalarını ve deneyimlerini paylaşmalarının önemini vurguladı.

Bayburt'un Tuzcuzade Mahallesi'nde, Sıla Kent Konutları önünde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı Bayburt'un Tuzcuzade Mahallesi'nde, Sıla Kent Konutları önünde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı

Malkoç, Ombudsmanların asıl görevinin halk ile devlet arasındaki sorunları mahkemeye gitmeden çözmek olduğunu belirtti. Tavsiye kararlarının uygulanmasının Ombudsmanların gücünü gösterdiğini ve hukuka verilen değeri yansıttığını ifade etti. Ayrıca, üniversitelerde Ombudsmanlık toplulukları kurarak genç nesillere hukuk, adalet ve hak arama yollarını öğrettiklerini söyledi.

Gürcistan Ombudsmanı Levan Ioseliani ise Ombudsmanlık Kurumlarının verdiği tavsiye kararlarının idarelerin işleyişini güçlendirdiğini ve insan haklarının korunmasına katkı sağladığını ifade etti. İki kurum arasındaki iş birliğini daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Ayrıca, Türkiye Ombudsmanı Şeref Malkoç ve Gürcistan Ombudsmanı Levan Ioseliani, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüştü. Görüşmede, adli iş birliği ve ülkeler arası ilişkiler ele alındı. Türkiye Ombudsmanı ve Gürcistan Ombudsmanı, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Çiğdem Erdoğan Atabek'i de ziyaret etti. Görüşmede, kadın-erkek fırsat eşitliği konuları ve Gazze'deki soykırım gibi konular görüşüldü.

Son olarak, iki Ombudsmanın Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca ile gerçekleştirdiği ziyarette, siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi yanı sıra yargı alanındaki iş birliğinin güçlendirilmesi konuları ele alındı. Bu görüşmeler, Türkiye ve Gürcistan arasındaki iş birliği ve insan hakları konularındaki önemli adımları temsil etmektedir.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Doğukan ÖZKURT