Soylu sosyal hesabından şu şekilde paylaşım yaptı:” Ülkemizin büyük bir Alimi eski Diyanet İşleri Başkanımız Lütfü Doğan hocamızı Hakka uğurladık. Milletimize, ailesine ve talebelerine başsağlığı dilerim. Allah rahmet eylesin. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş Hocamıza da taziye ziyaretinde bulunduk. Hocamızın vefat eden kıymetli annesi Binnaz Erbaş annemizin mekanı cennet, makamı âli olsun.”

ÖZTÜRK OLDUKÇA İDDİALI

CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı için işadamı eski belediye başkanı Ali Türen Öztürk’ü aday gösterme noktasında artık son virajda. Açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor. CHP’nin yeni yönetimi 14-28 Mayıs seçim yenilgisinin ardından “Sandığa gitmeyeceğim, protesto edeceğim” diyenlerin yüzde 86’sının değişim sonrası bu tutumdan vazgeçtiğini söylüyor. Değişim sonrası gelen saha verilerinin çok iyi olduğuna dikkat çeken  Ali Türen Öztürk, “Bu seçimin sürprizi CHP olacak. Oyumuz yüzde 30’un üzerine çıkacak. AK Parti’nin 15 büyükşehir belediyesi var. Biz bu seçimde onlardan daha fazla büyükşehir belediyesi alacağız” dedi.

AKŞENER’İN TRABZON PROGRAMINDA BASIN ZOR ANLAR YAŞADI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde parti teşkilatları ile bir araya gelmek üzere kente geldi. Akşener’in Trabzon’a geleceğini günler öncesinden basına duyurarak, toplantıya davet eden parti yöneticileri, basın mensuplarına çalışabilecekleri rahat bir alan ayarlayamadı. Akşener’in programında basın mensuplarının haberlerini yazıp, görüntülerini haber merkezlerine servis edebilmeleri için çalışma masası ve çalışma alanı ayarlanamadığından basın mensupları zor şartlarda görevlerini yapma gayreti gösterdi.

MAKAM ZİYARETİ

Trabzon’un Şalpazarı ilçe belediye başkanı Refik Kurukız, Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinin Özkürtün belde belediye başkanı Yakup Turgut’u ziyaret etti. Kurukız ile Turgut okulda sıra arkadaşı olduklarını da ifade ederek, Şalpazarı ile Özkürtün’ün birbirine çok yakın olduğunu sık sık bir araya geldiklerini dile getirdi.

HALKIN İÇİNDE

AK Parti Akçaabat ilçe belediye başkan aday adayı Ahmet Hüseyin Altıntepe, ilçede dün olduğu gibi bugün de halkın her zaman arasında olmaya özen gösteriyor. İlçenin mahallelerini arşınlayan Altıntepe, vatandaşlarla bir araya olmaya, onlarla çay içip sohbet etmeye özen gösteriyor. Altıntepe, “En huzurlu olduğun yer vatandaşımızla bir arada olduğum yer. Sizlerle çok mutluyum” dedi.

BEKİR BAŞKAN ÇANKAKA’YA ADAY

Siyaset dünyasının tecrübeli isimlerinden birisi olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Ankara’da CHP Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Artvin Ardanuç’tan evli olan Bekir Ödemiş aday-adaylığını açıkladıktan sonra oldukça yoğun bir ilgi görüyor Bekir Ödemiş, “sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “2024 Mart Yerel Yönetimler seçimleri sırasında yine Sayın Mansur Başkanın Büyükşehir Belediye Başkanlığında Ankara’da Çankaya İlçe Belediye Başkanlığına adaylığım konusunda telkinler ve tavsiyeler almaktayım. Belediyecilik konusunda deneyim ve donanımımı bir dönem Ankara’da yeniden yaşamın pratiği ile buluşturma noktasında sizlerin değerlendirmesine gereksinim duymaktayım.” İfadelerini kullandı.

TEPKİLER ONU DA ŞAŞIRTTI

AK Parti Arsin Belediye Başkan aday-adayı İbrahim Küçük seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Gelen olumlu tepkiler onu da hem çok sevindirdi hem de şaşırttı. İnsanların uzun zamandan beri yeni yüzlere yeni ufuklara ve samimiyete ciddi özlem duyduğunu ifade eden Küçük “Arsin’e hizmet için çıktığım bu yolda her kesimden insanların sevgisine layık olabilmek gönüllerini kazanmak doğrusu beni çok mutlu etti. Siyasette kaybolan güveni özlenen iç barışı ve saygınlığı yetirme noktasında AK Partimizde yaşanan büyük değişim yerel seçimlere de yansıyacağını düşünüyorum” diyerek adaylık noktasındaki şansının yüksek olduğunu ifade etti.

BAŞ SAĞLIĞI DİLEDİLER

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Aydoğan İskender annesi Fatma İskender hayatını kaybetti. İl Başkanı Sezgin Mumcu ve beraberindekiler İskender ailesine sabır ve baş sağlığı diledi.

Editör: Doğukan ÖZKURT